با دو برابر شدن قیمت نان باگت، برخی از اغذیه فروشان دست به تغییر نوع نان مصرفی برای تهیه ساندویچها زدهاند تا امکان ادامه کار داشته باشند و از تعطیلی واحد صنفی خود جلوگیری کنند.
رییس اتحادیه اغذیه فروشان تهران با بیان اینکه قیمت نان باگت یک شبه بیش از دو برابر شد، گفت: در پی افزایش قیمت نان باگت دست کم ۱۵ درصد به قیمت ساندویچها افزوده شده است، با این افزایش ساندویچهای ارزان قیمت مانند فلافل که معمولا اقشار کم درآمد از آن استقبال میکردند، به ساندویچهای گران قیمت برای این قشر تبدیل شده است.
به گزارش اقتصادآنلاین، احمدی شهریور، رییس اتحادیه اغذیه فروشان تهران با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت آرد برای نانواییهای فانتزی، اظهار کرد: قیمت هر کیسه آرد برای نانوایان فانتزی تقریبا ۱۰ برابر شده است و قیمت نان فانتزی حدود ۲.۵ تا ۳ برابر افزایش نرخ را تجربه کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان نان فانتزی کف قیمت را برای نانهای حجیم در نظر گرفته اند تا مصرفکنندگان که عمدتا اغذیه فروشان هستند توانایی خرید نان با این نرخها را داشته باشند.
شهریور با بیان اینکه قیمت نان باگت ساده از ۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان افزایش یافته است، افزود: بر اساس برآورد ما سهم نان از قیمت ساندویج دست کم ۱۵ درصد است و در کنار سایر هزینههای دیگر مانند هزینه کارگری و... برخی ساندویچهای که مورد استقبال اقشار کم درآمده بوده را به ساندویچهای گران قیمت برای این قشر تبدیل کرده است.
وی از جمله این ساندیچها را فلافل عنوان کرد که در اغذیه فروشیهای مناطق پایین شهر، اصلیترین ساندویچ است که عرضه میشود. شهریور گفت: به شهادت همکارانمان میزان خرید فلافل ۲ عدد به ازای هر ۴ نفر شده است.
رییس اتحادیه اغذیه فروشان تهران معتقد است، اغذیه فروشانی که عمده مشتریان آنها اقشار کم درآمد هستند و درآمد اصلی آنها از فروش این نوع از ساندویچها است، حداکثر تا ۶ ماه آینده امکان ادامه فعالیت خواهند داشت.
شهریور افزایش ۱۰ برابری قیمت آرد برای نانوایان فانتزی به بهانه جلوگیری از قاچاق در حالی که سهم آنها از تولید نان کشور بسیار اندک است را غیر منطقی دانست و گفت: ۹۰ درصد نانهای تولیدی در کشور سنتی است و اگر آرد دولتی قاچاق میشود بخش اعظم آن از چرخه تولید نان سنتی خارج شده است.
وی یاد آور شد: ضمن اینکه نانهای فانتزی نسبت به نانهای سنتی ضایعات و دور زیر بسیار کمتری دارد. با در نظر گرفتن این واقعیتها، به جای اعمال فشار بر تولیدکندگان نانهای فانتزی و صنعتی، منطقی آن بود که مشکلات نان سنتی حل میشد.
راهکار اغذیه فروشان برای ادامه کار؛ تغییر نان مورد استفاده برای ساندویچها
با دو برابر شدن قیمت نان باگت، برخی از اغذیه فروشان دست به تغییر نوع نان مصرفی برای تهیه ساندویچها زدهاند تا امکان ادامه کار داشته باشند و از تعطیلی واحد صنفی خود جلوگیری کنند.
محمد از جمله این واحدها است که حالا به جای نان باگت از نان لواش برای تهیه ساندویچها استفاده میکند.
وی که در یکی از مناطق پایین شهر اغذیه فروشی دارد وعمده فروش واحد صنفیش ساندویچ فلافل است، گفت: در چند روز بعد از گران شدن نان باگت و افزایش قیمت ساندویچها، شاهد کاهش مشتریان بودیم و بسیاری پس از شنیدن قیمتهای جدید از خرید منصرف میشدند.
محمد ادامه داد: راه دیگری برای تعدیل قیمت نداشتم جز اینکه نان باگت را با نان ارزانتر جایگزین کنیم که در حال حاضر از لواش استفاده میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که مشتریان معترض استفاده از نان لواش به جای باگت نمیشوند، اظهار کرد: از مشتری میپرسیم ساندویچ خود را با نان باگت میخواهد یا لواش و قیمت هر کدام را هم میگوییم، اکثر مشتریان با شنیدن اختلاف قیمت، ساندویچ با نان لواش را انتخاب میکنند.
محمد از این موضع ابراز نگرانی که با افزایش قیمت نانهای سنتی حفظ مشتری بسیار سخت شود و شرایط برای ادامه کار برای وی و هم صنفیانش وجود نداشته باشد.