به گفته موسسه خیریه «پناهگاه الاغها» معامله گران پوست حیوانات را در فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و دیگر بازارهای آنلاین به فروش میرسانند و اغلب قوانین ملی را زیر پا میگذارند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که پوست الاغهای زیادی به طور غیرقانونی در رسانههای اجتماعی فروخته میشود.
به گزارش یورونیوز، به گفته موسسه خیریه «پناهگاه الاغها» معامله گران پوست حیوانات را در فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و دیگر بازارهای آنلاین به فروش میرسانند و اغلب قوانین ملی را زیر پا میگذارند.
این موسسه خیریه تخمین میزند که سالانه رقم خیره کننده ۴.۸ میلیون الاغ به خاطر پوست خود قاچاق و کشته میشوند. بسیاری از آنها برای تولید «اجیائو»، یک داروی سنتی در طب چینی استفاده میشود.
این موسسه رسانههای اجتماعی را متهم کرده است که برای مبارزه با این تجارت غیرقانونی به اندازه کافی تلاش نمیکنند.
ماریان استیل، مدیر اجرایی پناهگاه الاغها، میگوید: «شکی نیست که تجارت جهانی اجیائو تأثیر مخربی بر سرنوشت الاغها در سراسر جهان دارد که در در تمام زندگی رنج میبرند از ابتدا تا زمان کشتار. این تحقیق جدید نشان میدهد که تجارت آنلاین پوست الاغ تا چه میزان گسترده شده است و با فعالیتهای مجرمانه و سایر قاچاق غیرقانونی حیات وحش ریشه دوانده است.»
کنیا همچون بسیاری از کشورهای آفریقایی که جمعیت الاغهای آنها به خاطر تقاضای اجیائو تحت فشار قرار گرفته است، ممنوعیت صادرات را در مارس ۲۰۲۰ اعمال کرد. اما این موضوع مانع از ارائه ۲۰۰۰ پوست به یک محقق که مخفیانه در حال ارزیابی وضعیت بود، در ژانویه سال گذشته نشد.
محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند که افرادی که این پوستها را میفروشند، محصولاتی را نیز تبلیغ میکنند که از گونههای در معرض خطر انقراض تولید شده اند.
دکتر ایوان مکدونالد، یکی از نویسندگان مقاله میگوید: «ما متوجه شدیم که تقریباً ۲۰ درصد از تاجران پوست الاغ که به صورت آنلاین فعالیت میکنند، برخی از محصولات حیات وحش از جمله گونههای نگرانیهای حفاظتی مانند عاج فیل، فلسهای پانگولین و برخی گربهسانان را میفروشند.»
مک دونالد افزود: «تجارت، عامل اصلی کاهش حیات وحش است، چیزی که بر ۲۰ درصد از گونههای مهره داران تأثیر میگذارد».
این اولین بار نیست که رسانههای اجتماعی به دلیل عدم موفقیت در مقابله با فروش غیرقانونی حیات وحش در پلتفرمهای خود مورد انتقاد قرار میگیرند. شبکه فعال آنلاین «اوواز» اخیراً به تبلیغات صدها توله یوزپلنگ در فیسبوک پی برده است.
متا، شرکت مادر فیسبوک میگوید که تجارت حیاتوحش و حیوانات در خطر انقراض در پلتفرمهایش ممنوع است، اما هنوز و به طور علنی به آخرین ادعاهای مطرح شده در گزارش پناهگاه الاغها پاسخ نداده است.
سایتهای تجارت الکترونیک و رسانههای اجتماعی برای مقابله کردن با فروش پوست الاغ در پلتفرمهای خود، نه تنها از ظلم قابل توجه به الاغها جلوگیری میکنند، بلکه به حذف سایر فعالیتهای مجرمانه که در کنار آن انجام میشود کمک میکنند و به گفته استیل، کمک میکنند تا الاغهای آنها زنده بمانند.
موسسه پناهگاه الاغها از دولتهای ملی، نمایندگان کشتیرانی جهانی و خود صنعت اجیائو تقاضا میکند تا با در پیش گرفتن سیاستهایی، موجب حذف استفاده از پوستهای حیوانات و آزار حیوانات شوند و به جای آن از «منابع پایدارتر مواد خام» مانند منابع ایجاد شده از سلولهای حیوانی رشد یافته در آزمایشگاه استفاده کنند.