bato-adv
bato-adv

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات بشریت

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات بشریت

ناسا نقشه‌ای را برای کوبیدن سفینه فضایی با سرعت ۱۵ هزار مایل در ساعت به یک سیارک طراحی کرده که می‌تواند آینده بشریت را نجات دهد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱

فرارو- فضاپیمای ناسا در حال انجام یک ماموریت انتحاری است که می‌تواند آینده بشریت را نجات دهد. ماموریت آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک (DART) است که در تابستان سال جاری صورت می‌گیرد و هدف از آن برخورد با یک سیارک در ۱۱ میلیون مایلی زمین است.

به گزارش فرارو به نقل از سان، این پروژه بلندپروازانه که تیم‌هایی از ناسا و آژانس فضایی اروپا بر روی آن کار می‌کنند آزمایشی از فناوری برای جلوگیری از برخورد یک سیارک قاتل به زمین است. در صورت موفقت آمیز بودن این ماموریت، مسیر برای ایجاد یک سیستم دفاعی سیاره‌ای تازه هموار می‌شود که می‌تواند سنگ‌های فضایی ورودی را پیش از برخورد با زمین از مسیر خود منحرف سازد.

این طرح بازتابی از ایده فیلم پرفروش "آرماگدون" در سال ۱۹۹۸ میلادی است در آن ناسا یک فضاپیما را به سمت یک سیارک برده بود تا از برخورد آن به زمین جلوگیری شود. ناسا در وب سایت خود نوشته است:" DART اولین نمایش تکنیک ضربه گیر جنبشی برای تغییر حرکت یک سیارک در فضا خواهد بود".

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات آینده بشریت //// ترجمه فرارو

فضاپیمای DART اولین نمایش تکنیک ضربه گیر جنبشی برای تغییر حرکت یک سیارک در فضا خواهد بود.

فضاپیمای DART شامل یک بدنه جعبه‌ای شکل تقریبا دو برابر یک ماشین لباسشویی است که دو پنل خورشیدی به طول ۱۸ متر در کنار آن قرار دارند. این فضاپیما در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ میلادی از طریق موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات آینده بشریت //// ترجمه فرارو

فضاپیمای DART حدود نه ماه بعد در سپتامبر در فاصله ۱۱ میلیون مایلی از سیاره اصلی خود به سیارک دوتایی نزدیک به زمین یعنی دیدیموس خواهد رسید. دیدیموس حدود ۷۴۰ متر عرض دارد و بین مدار‌های زمین و مریخ قرار گرفته و تمرکز اصلی این ماموریت بر روی آن نیست در عوض، مرکز ناسا بر روی سیارک کوچک تری است که از نزدیک به دور دیدیموس می‌چرخد متمرکز خواهد شد.

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات آینده بشریت //// ترجمه فرارو

قرار است DART با سرعت ۱۵۰۰۰ مایل در ساعت به آن سیارک برخورد کرده تا مسیر مداری را در اطراف میزبان خود تغییر دهد. پس از برخورد DART به هدف خود، ناسا و آژانس فضایی اروپا تلسکوپ‌های روی زمین را روی آن متمرکز می‌کنند تا بررسی در این باره صورت گیرد که آیا این طرح کار کرده است یا خیر. یک کاوشگر کوچک که در کنار ماموریت پرتاب می‌شود داده‌ها را پیش، در حین و پس از برخورد جمع آوری می‌کند.

ناسا اعلام کرده که فضاپیمای DART با برخورد عمدی خود به قمر دیدیموس با سرعت تقریبی ۶.۶ کیلومتر بر ثانیه با کمک یک دوربین داخلی (به نام DRACO) و نرم‌افزار ناوبری خودکار پیچیده ماموریت را انجام خواهد داد.

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات آینده بشریت //// ترجمه فرارو

ناسا افزوده است:" این برخورد سرعت قمر را در مدارش به دور جسم اصلی به میزان اندکی کم‌تر از یک درصد تغییر می‌دهد. این امر دوره مداری قمر را چندین دقیقه تغییر می‌دهد به اندازه‌ای که بتوان با تلسکوپ‌های روی زمین آن را مشاهده و اندازه‌گیری کرد.

دیدیموس تهدیدی برای سیاره ما محسوب نمی‌شود، اما ماموریت DART به ناسا و آژانس فضایی اروپا کمک کند تا سیستمی برای دفاع از زمین در برابر هرگونه سنگ فضایی بسازند که ممکن است در آینده اندکی به آن نزدیک شود.

برچسب ها: ناسا سیارک ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv