کنگره ایالات متحده آمریکا، روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت، اولین جلسه استماع عمومی خود با موضوع بشقاب پرندهها را در ۵۰ سال گذشته برگزار کرد.
فرارو- کنگره ایالات متحده آمریکا روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت، برای اولین بار در پنج دهه گذشته یک جلسه استماع علنی در مورد پدیدههای هوایی ناشناس یا UAPs - که بیشتر به عنوان اشیاء پرنده ناشناس شناخته میشوند - برگزار کرد. این جلسه که در مقابل یک کمیته فرعی اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا برگزار شد، شامل شهادت مقامات دفاعی بود که به بیش از ۱۴۰ مورد از مشاهدههای عجیب توسط ابزار و خلبانان هواپیماهای جنگنده میپرداخت.
به گزارش فرارو، کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان، این جلسه استماع عمومی را پس از جلسه غیرعلنی و محرمانه در مورد برنامه پنتاگون با عنوان «گروه همگامسازی مدیریت و شناسایی اشیاء هوایی» برگزار کرد. نکته جالب توجه در جلسه علنی این بود که مقامات دفاعی تنها توانستند برای یک مورد از ۱۴۰ مشاهده، توضیحی منطقی ارائه دهند و آن هم این بود که شی مشاهده شده در واقع یک بالون اطلاعاتی بود، اما برای بقیه موارد هیچ توضیح منطقی وجود نداشت.
آندره کارسون، نماینده دموکرات از ایالت ایندیانا و رئیس کمیته فرعی، در ابتدای جلسه گفت که UAPها «یک تهدید بالقوه برای امنیت ملی هستند و باید با آنها چنین رفتار شود». وی پیش از این نیز گفته بود که؛ «مردم آمریکا از رهبران خود در دولت انتظار دارند و سزاوار آن هستند که به طور جدی هرگونه خطر احتمالی در مورد امنیت ملی مورد ارزیابی قرار دهند به ویژه خطراتی که ما به طور کامل آنها را درک نمیکنیم». سخنان رئیس این کمیته در آغاز جلسهای که بیش پنج دهه با تأخیر مواجه شده بود، یک مفهوم مشخص را در برابر بشقاب پرندهها ترسیم میکند؛ «تهدید!».
روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، مرکز فرماندهی وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون)، رسماً ویدئوهایی را منتشر کرد که در آن اشیأ پرنده ناشناسی دیده میشد که توسط خلبانان نیروی دریایی این کشور رهگیری شده بودند. اگر چه این فیلمها مربوط به چند سال قبل از آن بودند، اما پنتاگون در اقدامی بی سابقه برای اولین بار آنها را به صورت عمومی منتشر کرد. انتشار این فیلمها اگر چه به ادعای سازمان پنتاگون به علت «عدم حساس بودن» آنها صورت میگرفت، اما با توجه به انکار همیشگی دولت آمریکا در خصوص تأیید چنین اطلاعاتی، توجه بسیاری از کارشناسان به موضوع جلب شد. «زویی گُف» یکی از سخنگویان پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در همین باره گفت: «ما این ویدئوهای نیروی دریایی آمریکا را به صورت رسمی منتشر میکنیم تا از هر گونه سوء برداشت افکار عمومی درباره اینکه آیا این ویدئوها واقعی هستند یا اطلاعات بیشتری درباره آنها وجود دارد، جلوگیری کنیم».
به هر روی انتشار این ویدئوها سبب شد تا جریانی در جهت شفاف سازی موضوع بشقاب پرندهها که بیش از پنج دهه مسکوت مانده بود، شکل گیرد. «هری رید» سناتور سابق ایالت نوادا در واکنش به انتشار این ویدئوها، در توئیتی نوشت «خوشحال» است که پنتاگون به طور رسمی این فیلمها را منتشر کرد، اما «این فقط تلنگری به سطح تحقیقات و دادههای موجود ماست. ایالات متحده باید نگاه جدی و علمی به این موضوع داشته باشد و هرگونه پیامد احتمالی برای امنیت ملی را در نظر بگیرد». واکنشهایی از این دست سبب شد تا دولتمردان آمریکا نیز گامهایی در این زمینه بردارند.
در اواخر سال ۲۰۲۰، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بودجه اضطراری ۲.۳ تریلیون دلاری کرونا را به امضا رساند که در آن پیوستی وجود دارد که براساس آن نهادهای امنیتی موظف هستند ظرف ۶ ماه گزارشی جامع و علنی در خصوص وجود بشقاب پرندهها به کنگره ارائه دهند. این گزارش اگرچه هیچگاه آنچنان که ادعا شده بود، منتشر نشد، اما چند ماه پس از آن، اعضای کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا یک جلسه توجیهی محرمانه با مقامات «افبیآی» و مقامات نیروی دریایی ایالات متحده برای بحث در مورد «پدیدههای هوایی ناشناس» برگزار کردند. این جلسه یکی از اولین نشانههایی بود که نشان میداد دولت آمریکا بالاخره شروع به جدی گرفتن این مسئله کرده است. اندکی بعد گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوری خواه نیز بر سر ایجاد دفتری موسوم به «دفتر یوفوها»، به توافق رسیدند.
در نهایت این مسیر به جلسه استماع علنی روز سه شنبه ختم شد که برای اولین بار پس از ۵۰ سال، موضوع بشقاب پرندهها را با دغدغههای «تهدید آمیز» و «امنیت ملی» علنی میکرد. آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که از دموکراتهای کالیفرنیا است در این مورد گفت: «این جلسه به عموم مردم فرصتی میدهد تا مستقیما از کارشناسان و رهبران جامعه، اطلاعاتی در مورد یکی از بزرگترین اسرار همه زمانها به دست آورند تا چرخه پنهانکاری بیش از اندازه در مورد یوفوها (UFO) با حقیقت و شفافیت شکسته شود.»
در این میان، اما برخی نمایندگان جمهوری خواه، تشکیکهایی را در زمینه این رویکرد جدید نسبت به بشقاب پرندهها مطرح کردند. برای مثال، ریک کرافورد، نماینده حزب جمهوریخواه آرکانزاس، اقدام دموکراتها برای برگزاری این جلسه استماع را با اشاره به سایر نگرانیهای امنیت ملی زیر سوال برد. او بیان کرد: «در شرایطی که چین و روسیه در حال توسعه سلاحهای فراصوت خود هستند و دولت بایدن عملیاتهای نظامی آمریکا در اوکراین را فاش میکند، چرا باید تهدیداتی مانند بشقاب پرندهها را بزرگ کرد.»
در سمت دیگر، جامعه علمی مستقل نیز خواهان مشارکت دادن دانشمندان در تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به بشقاب پرندهها هستند که تاکنون فقط در اختیار نهادهای امنیتی بوده است. ژاکوب میسرا، دانشمند پژوهشی در مؤسسه علوم فضایی Blue Marble در این خصوص به بیزینس اینسایدر میگوید: «از آنجایی که UAPها مدت هاست با تصورات ناشی از تئوریهای توطئه همراه بوده اند، دولت باید به دانشمندان دسترسی بیشتری به داده و اجازه دهد تحقیقات در فضای باز و نه پشت درهای بسته انجام شود. اگر میخواهیم این مسئله را حل کنیم، ما واقعاً به شفافیت و دادههای جدید نیاز داریم.»
وی میافزاید؛ برای چندین دهه، این موضوع برای دانشمندان نیز تابو بوده و به عنوان شبه علم رد شده است. مقامات دولتی حتی «بشقاب پرنده ها» را به عنوان «پدیدههای هوایی ناشناس» تغییر نام دادند، تا شاید از ادعاهای مربوط به بیگانگان بکاهند. راوی کاپاراپو، دانشمند سیارهشناسی در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا نیز در مصاحبه با بیزینس اینسایدر گفت: «تعداد فزایندهای از گروههای تحقیقاتی با بودجه خصوصی وجود دارد که بر مطالعه سیستماتیک پدیدههای هوایی ناشناس تمرکز دارند. فکر میکنم این فرصتی عالی برای دانشمندان است تا به مردم نشان دهند که چگونه میتوان یک تحقیق علمی درباره چیزی که ناشناخته است انجام داد.»
اینکه موضوع بشقاب پرندهها پس از پنج دهه مسکوت ماندن، دوباره زنده شده و راه خود را به فضای عمومی تری باز میکند، فی نفسه اقدام بسیار مثبتی تلقی میشود، اما اینکه تا چه اندازه باید انتظار روشنگری از این جلسات داشته باشیم، هنوز بر ما پوشیده است. اینکه در آینده نزدیک به ما گفته خواهد شد که موجوداتی بیگانه در طی چندین دهه به سیاره ما آمده اند و رفته اند، کمی بعید به نظر میرسد، اما بی شک اعلام آن میتواند ننگ تمام این همه پنهان کاریها در طول چندین دهه را در عرض چند ثانیه از ذهن همگان بزداید.
منبع: sciencealert، businessinsider
نوشته: مصطفی جرفی-فرارو
اين دنيا ته نداره و تا برى دنيا هستش!!!!
قطعا يه جايى ديگه موجوداتى دارن زندگى مى كنن و اونا هم به تكنولوژى خاصى دست پيدا كردن!!!!
كارى به سياست ندارم ولى با پيشرفت نجوم و فضاپيما ها قطعا تا چند سال ديگه اخبار جالبى از جهان بيرون شنيده ميشه!!!!
مثل موبایل که تو جنگ دوم خلیج فارس تست خورد بعد تجاری سازی شد و الان میلیارد ها دلار گردش مالی در دنیا دارد همه ازش استفاده می کنند و البته شیوه زندگی انسان رو خیلی عوض کرده