bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۰۳۸۲
ابراهیم رئیسی در نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران

قرار است تصمیم‌های سختی بگیریم

قرار است تصمیم‌های سختی بگیریم

رئیس جمهور با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، گفت: شاید برخی موافق نباشند، اما این نگاه نقادانه ما را به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است رهنمود می‌کند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

فرارو- رئیس جمهور در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران، اظهار کرد: امیدوارم این همایش راه را برای تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری با استفاده از تجربیات گذشته فراهم کند. برای فعالان اقتصادی، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه کاری که تاکنون انجام شده روشن است، اما با نگاه نسبت به چیزی که انجام شده یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود.

سید ابراهیم رئیسی ادامه داد: برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد. همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های توسعه اظهار کرد: در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد و چنانچه دولت بخواهد موفق شود باید در این سه مورد عمل کند نه در دخالت‌ها و تصدیگری‌ها.

وی با بیان اینکه چه باید عمل می‌شد و چه شد، تفاوت بین آنچه باید باشد و آنچه که هست محسوب می‌شود، اظهار کرد: همین موضوع ما را راهنمایی می‌کند که چه کاری را باید انجام داد. دولت نباید متصدی باشد که حمایت مالی و حقوقی کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازنگری به تابلوی خصوصی‌سازی به این‌که چه باید کرد کمک می‌کند، تصریح کرد: این فرآیند کمک می‌کند که اشکال در ساختار‌ها بوده و یا در رفتارها؛ اگر اشکال در ساختار باشد هرچقدر هم که مدیران تغییر کنند اتفاقی نخواهد افتاد، اما اگر مشکل رفتار‌ها باشد رفتار‌ها باید اصلاح شوند. باید بررسی شود که آیا ساختار درست چیده شده است یا خیر و متناسب با این ماموریت باید به این سوال که چرا سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی آنچنان که مورد نظر سیاست‌گذار بود عمل نشده پاسخ داد. باید از همه صاحبنظران و سرمایه گذاران سوال کرد که آیا موفق هستند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی‌سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

رئیسی ادامه داد: اگر بخش خصوصی اعلام کرد که فضا برای فعالیت قابل پذیرش است ایرادی ندارد، اما اگر اعلام کند میدان برای این بخش وجود ندارد این ایراد دارد.

به دولت آمدیم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که دولت نباید متصدی باشد، اظهار کرد: باید حتما به بخش خصوصی واقعی میدان داده شود. باید بررسی شود موانع چیست و این موانع برطرف شود. در سفر‌هایی که به شهر‌ها و روستا‌های مختلف دارم می‌بینم که کارخانه‌ها تعطیل شده و سالن‌ها به انبار سیب‌زمینی و پیاز تبدیل شده است. باید بررسی شود که چه کنیم که پرونده‌ها در قوه قضاییه ساخته نشوند. ما به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور ۰.۴ یک درصد بوده است اظهار کرد: باید علل این موضوع بررسی شود و دید که تحقق رشد اقتصادی در حد یک آرمان باقی می‌ماند و یا قابل انجام است.

رئیسی با تاکید بر این‌که رشد اقتصادی دو پایه افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری دارد تصریح کرد: باید دید چه کنیم که سرمایه گذار احساس امنیت کند این موضوع نه فقط در قرارداد‌ها بلکه در عمل و اجرا هم باید اعمال شود.

وی ادامه داد: پس از آنکه کارخانه واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کثرت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ما دنبال عبرت گرفتن هستیم باید با عبرت گرفتن از گذشته، آینده را ترسیم کرد چه در حمایت از بخش خصوصی و چه در توانمندسازی این بخش. از طرف دیگر نباید دچار افراط و تفریط شویم نگاه باید واقعی باشد و باید‌ها و نباید‌ها را در این رابطه تنظیم کرد. بر این باید‌ها و نباید‌ها نیز همه باید ملتزم باشند و بیش از همه دولتمردان باید ملتزم باشند.

وی با بیان این‌که برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی‌سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، گفت: این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود. این موضوع مورد تاکید بنده است که هر کسی صاحبنظر محسوب می‌شود، اما نظرش با ما متفاوت است حتما ابراز کند تا به نقطه مشترک برسیم.

رئیسی با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کار‌ها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
یاابوالفضل !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
خدا قوت قهرمان!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
یعنی تصمیماتی که تا الان گرفته بودید تازه تصمیماتِ آسونِتون بودند؟!!!!
خدا بخیر بگذرونه پس!!
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
دیگه چه بلایی میخواد به سرمون بیاد . پناه بر خدا
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
خدا بداد برسه !
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
کافی بود از بنیادها مالیات بگیرید . تصمیمات سخت ، پیامدهای دردناکی هم بهمراه دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
این حرفها زمانی جوابه که بتونی نرخ ارز رو کنترل کنی تو همین چند روزه نرخ ارز 4 هزار تومن گرون شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
حدود ۳تومن رفت بالا البته این نوسان ده درصدی خیلی عالی و خیلی کمتر از حد انتظاره
ناشناس
United States of America
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
خوب. 7 میلیارد دلار در کره بلوکه شده. همیشه در اخبار هست که ذخایر بلوکه شده ایران 130 میلیارد دلار یا بیشتر است. چرا حرفی از ازاد شدن ان 123 میلیارد دلار باقی مانده در کشورهای دیگر هرگز به گوش نمی خوره؟ اگر به این سوال پاسخ شفاف داده شود انوقت معلوم میشود که چرا دولت در این شرایط حساس و فشار مجبور شدن جراحی نیمه کاره انجام دهد. جراحی نیمه کاره به این دلیل که وسط جراحی دولت مجبور شده فعلا قیمت نان را افزایش ندهد. این وضعیت بدتر از قبل از جراحی شد. چون حالا بازار ارد به طور کلی به هم ریخته و هزاران نانوا دارند سوپر رانت پارو می کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
خدایا خودت رحم کن
الیاس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
بوی آزاد سازی قیمت بنزین میاد تمام کارهایی که روحانی نتونست در واقعی کردن قیمت ها درباره بنزین انجام بده الان یه جا اجرا میشه...
علی فتاحی نیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
البته تصمیم سخت برای مردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
خصوصی سازی مگه همون لیبرالیزم نیست ؟!
خودش بده ولی اسمش عوض بشه مشکلی نداره ؟!
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
تصمیمِ سختو گرفتی ... یه پولِ گنده رو که میتونستی بدی واحدای تولیدی بینِ چند میلیون نفر پخش کردی . تولید کننده بدبخت شد ، پروژه های عمرانی خوابید ، به هرکدوم از یارانه بگیرائم سه يا چارتا یه قرونی رسید ... مثِ اينه كه پول ساختمونی که میخوای بسازی بدی شهربازی ، یه میلیون دور چرخ و فلک سوارشی !!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
یا ابوالفضل
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
روغنم گرون شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
ای مسلمونا چرا همه در مورد حقوق بازنشیته ها سکوت کردید؟ فرارو چرا پیگیری نمیکنی؟
ساناز
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
بهترین رییس جمهور ایران...خدا حافظت باشه مرد مهربان و تلاشگر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
فرارو دقت کردی از وقتی دولت عوض شده دیگه نیازی به کامنت ها نداری و آمار رو پایین میزنی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
اینکه موقع انتخابات یه چیز بگی بعد رای گرفتن یه چیز دیگه یعنی از لحاظ شرعی هم رایت باطله
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
این تصمیم میبایست بعد از پایان جنگ تحمیلی گرفته می‌شود و گرفته نشد.
سارا حکیمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
اصلاح طلب تویی , بقیه اداتو در میارن
درود بر سیدابراهیم لعنت بر حسن کلید و رفقاش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
یا خدا!!!!!!!!!
حقوق کارمندان را به لطایف الحیلی کم کردند
در محاسبه حق حق ماموریت داخل کشور یک آیتم را تغییر دادن ماده 12 ضوابط اجرایی بودجه ، یک بیستم شده یک بیست و پنجم، که حدود 20 درصد باعث کاهش حق ماموریت مشابه سال گذشته می شود
واقعا کارمندان مظلومند، نیستند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
رییس جان تو که انقدر تصمیم سخت می گیری، این برجامم بگیر تو رو خدا
به خدا لازمه
غلامرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
آقای رئیسی تصمیمات سخت یعنی اینکه حتما برجام را به نتیجه برسانی ،جلوی رانت ها و فساد ها گرفته شود ؛ساختار اداره و سیاسی کشور اصلاح شود ،تمام نهاد های پرقدرت مثل ستاد فرمان اجرایی امام ،بنیاد مستضعفان و استان قدس رضوی و... مشخص شود چکار می کنند ؛چقدر سرمایه دارند و چقدر بایستی مالیات بدهند ؛لازم است ارتباط ما با تمام دنیا خوب و حسنه شود ،و اینکه از تمام قدرت و ظرفیت کشور و از جمله از نخبگان به نحو احسن استفاده شود و دهها کار های بزرگ دیگر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
ماليات رو ببند روي اموال و دارايي ها و نهادهاي بنياد اجرايي نه روي مردم محروم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
آقای رئیسی , بعضی از تصمیمات سخت که صد درصد به نفع مردم است : 1- قطع بودجه یا کاهش بودجه های سر سام آور مؤسسات مثلا" فرهنگی که هیچ خاصیتی ندارند
2- کاهش حقوق فوق نجومی هزاران مدیر !!!!!! دولتی
3- کاهش مأموریت های خارجی که بعضا" هیچ خاصیتی ندارند
4- تعطیلی گردهم آیی ها وهمایش های پرهزینه که برگزاری شان هیچ نفعی به حال ملت ندارد.
فرارو لطفا"
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
تا الان آسون بوده !!!خدا به دادسختش برسه
Naser
Germany
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
بدون رفع تحریم ها و‌ ثبات نرخ ارز همه این کارها مسخره بازی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
تصمیمات سخت را از اصلاح ساختار بانک ها و شرکت های دولتی زیان ده شروع کنید نهادهای دولتی بی فایده به کشور بودجه‌ بگیر را قطع کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
بودجه نهادهای بدون خروجی رو کم میکردی بزرگوار
راه ساده تر اینه
ابولی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
این حرفها جز شعارهای انتخاباتی نبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
فرارو این قدر نظرات سانسور کرد دیگه خواننده ای براش نمانده تنهای تنها ......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
ميشه كلا تصميم نگيريد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
یا پروردگار عالمیان خودت به ما رحم کن .
واسیلیوس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
چطور امکان داره از قانون نیو لیبرالیزم در اقتصاد پیروی کرد اما در سیاست صد هشاد درجه متفاوت رفتار کرد و در ان (سیاست) رویه ای انقلابی -اسلامی داشت!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
پس الان روز خوش مان است آقای رییسی؟! جناب رییسی یعنی می فرمایید به این مقدار راضی نباشیم؟!!
bato-adv
bato-adv