فناوری جدید کابلهای مخابراتی زیر دریا را به حسگر تبدیل کرده و میتواند زلزله و دیگر فعالیتهای معمولی اقیانوسی مانند امواج و جریانها را تشخیص دهد.
فرارو-به تازگی زمین شناسان به روش جدیدی برای پیش بینی زمین لرزه دست پیدا کرده اند. آنها با استفاده از شبکه گسترده و متراکم کابلهای اینترنت زیردریا، بر فعالیتهای زمین نظارت میکنند.
به گزارش فرارو، یکی از این کابلها که پیش از این توانسته زمین لرزه را پیش بینی کند، درستی این فناوری را اثبات میکند. بدلیل عظمت دریاها و اقیانوسهای جهان، اکثر مناطق زیر آب هنوز به طور فعال نظارت نمیشوند. محدودیت در حسگرهای اختصاصی برای این کار، دادههای ژئوفیزیکی کمی را در اختیار دانشمندان قرار میدهد.
مقالهای که به تازگی منتشر شده است، روش جدیدی را برای تبدیل کابلهای مخابراتی زیر دریا به حسگرها معرفی میکند. محققین این فناوری ثابت کرده اند که این فناوری میتواند زلزله و دیگر فعالیتهای معمولی اقیانوسی مانند امواج و جریانها را تشخیص دهد. این تکنیک پتانسیل تغییر قابلیتهای نظارت بر زمین را دارد. کف دریا را میتوان با هزاران حسگر بدون تغییر زیرساختهای مخابراتی زیردریایی موجود، مجهز کرد. این کابلهای زیردریایی از تقویت کنندهها و تکرارکنندههای زیادی تشکیل شده اند.
تقریباً تمام کابلهایی که در حال حاضر در کف اقیانوس نصب میشوند، دارای ابزاری مطمئن با جریان و انرژی کافی برای عبور ایمن دادهها هستند. این تکرار کنندهها در هر ۴۵ تا ۹۰ کیلومتر در طول یک کابل قرار داده میشوند. در صورت مورد استفاده قرار گرفتن این روش در سطح جهانی، میتوان کف اقیانوس را به هزاران حسگر مجهز کرد. تلفیق روش جدید با شبکههای مبتنی بر لرزهسنج قبلی، زیرساخت جهانی مانیتورینگ زلزله را تا حد زیادی گسترش میدهد.
این نوآوری نیازی به تغییر یا افزودن زیرساخت زیر آب ندارد و راه حلی بسیار مقرون به صرفه، مقیاس پذیر، سریع و قابل اجرا خواهد بود. این تیم اطمینان دارد که آنها حتی میتوانند فناوری خود را برای نظارت و درک سایر پدیدههای طبیعی مانند جریانهای عمیق آب و تغییرات طولانی مدت دمای کف دریا گسترش دهند. چنین استفادههایی به دلیل حساسیت بالای کابل فیبر نوری امکان پذیر است. نوآوری جدید میتواند به راحتی به ساخت مدلهای آب و هوایی بلندمدت و دقیق کمک کند.
منبع: neowin