bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۰۹۵۱
معاون دانشجویی دانشگاه تهران:

پوشیدن شلوار پاره مناسب محیط دانشگاه نیست

پوشیدن شلوار پاره مناسب محیط دانشگاه نیست

دکتر وجهی در خصوص برخی نگرانی دانشجویان دختر ساکن خوابگاه‌های دانشجویی که مدعی اعمال محدودیت‌هایی شده بودند نیز گفت: قوانین پوشش و حجاب سال‌ها است که تدوین شده و وجود دارد، اما به هر حال وقتی دانشجویان بعد از دو سال وارد دانشگاه می‌شوند ممکن است نگرانی‌هایی در این زمینه داشته باشند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

معاون دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه پوشیدن شلوار پاره مناسب دانشگاه نیست، گفت: احساس شخصی من این است برخی دانشجویان به این مسائل کمتر توجه می‌کنند و لباس‌هایی که می‌پوشند در شأن دانشگاه نیست.

دکتر علیرضا وجهی در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: ما می‌دانیم پوشش مناسب برای هر محیط چه پوششی است؟ مثلا افراد برای مهمانی یک نوع پوشش را انتخاب می‌کنند این پوشش در دانشگاه، کوه، شنا متفاوت است و همه نسبت به این مسائل شناخت دارند ممکن است برخی توجه نکنند باید توجه این افراد به قوانین جلب شود من دیدم برخی اوقات در خیابان افراد شلوار پاره می‌پوشند این در حالی است که ما سابقا پوشش شلوار پاره را برای فقرا می‌دیدیم! اما امروزه گویا برخی اغنیا نیز نیازمند کمک هستند که از این پوشش استفاده می‌کنند؛ بنابراین واضح است که استفاده از این نوع لباس نه در دانشگاه‌های ایران بلکه در دانشگاه‌های کل دنیا لباس مناسب محیط نیست. واقعیت احساس شخصی من این است که برخی دانشجویان به این مسائل کمتر توجه می‌کنند و لباس‌هایی که می‌پوشند در شأن دانشگاه نیست.

قوانین جدید پوششی نداریم

دکتر وجهی در خصوص برخی نگرانی دانشجویان دختر ساکن خوابگاه‌های دانشجویی که مدعی اعمال محدودیت‌هایی شده بودند نیز گفت: قوانین پوشش و حجاب سال‌ها است که تدوین شده و وجود دارد، اما به هر حال وقتی دانشجویان بعد از دو سال وارد دانشگاه می‌شوند ممکن است نگرانی‌هایی در این زمینه داشته باشند.

رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران تاکید کرد: ما امسال با دو ورودی اعم از ورودی‌های سال ۹۹ و ورودی‌های سال ۱۴۰۰ که هیچ یک از آن‌ها وارد فضای دانشگاهی نشده بودند، مواجه شدیم و لازم بود این دانشجویان بدانند دانشگاه قوانین و مقرراتی دارد و باید با آن آشنا شوند. ما فقط آن‌ها را نسبت به قوانین آشنا کردیم، اما نکته‌ای که برخی از سایت‌ها در خصوص تغییر قوانین پوشش ممکن است به آن دامن بزنند را نمی‌دانم از کجا نشأت می‌گیرد؛ چرا که تغییری در قوانین ما ایجاد نشده است.

وی اظهار کرد: اتفاقا ما سعی کردیم در فضای خوابگاهی برنامه‌های متنوعی برای دانشجویان داشته باشیم و دانشجویان نیز در این برنامه‌های متنوع مشارکت می‌کنند. تلاش می‌کنیم که دانشجویان زندگی بهتری داشته باشند، اما در حوزه حجاب نیز متاسفانه برخی دانشجویان قوانین را رعایت نمی‌کنند، با این حال هیچ پرونده‌ای را بخاطر مسائل حجاب به شورای انضباطی ارجاع ندادیم و به عنوان دبیر شورای انضباطی اعلام می‌کنم شکایتی در این زمینه به ما نرسیده است.

وی در ادامه به تشریح وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه تهران پرداخت و اظهار کرد: ما در حوزه معاونت دانشجویی تمامی تعطیلات عید نوروز را مشغول فعالیت برای آماده سازی تسهیلات رفاهی و خوابگاهی به دانشجویان بودیم و کار‌های طاقت فرسایی در این زمینه صورت گرفت.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران تاکید کرد: ما در دانشگاه تهران ۵۰ ساختمان حوابگاهی داریم و با توجه به تعطیلی دو ساله بسیاری از این مراکز بخاطر شیوع کرونا، یقینا برای بازگشایی خوابگاه‌ها با فشار‌هایی مواجه شدیم. به طوریکه برخی از لوله‌های ساختمان‌هایی که نیازمند بازسازی بودند دچار پوسیدگی و ترکیدگی شده بودند، اما در نهایت و با فعالیت شبانه روزی، این مراکز آماده پذیرش دانشجویان شدند. البته هنوز هم مشکلاتی در حوزه خوابگاهی وجود دارد و نیاز داریم کمک و توجه ویژه‌ای از سوی مسئولان به خوابگاه صورت بگیرد.

آمار ۱۰ نفری دانشجویان خوابگاهی

معاون دانشجویی دانشگاه تهران یادآور شد: ما ۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه داریم که ۱۰ هزار نفر از این دانشجویان در مراکز خوابگاهی ساکن هستند. در واقع وقتی در شرایط فعلی اقتصادی مشاهده می‌کنیم یک خانواده پنج نفره با چالش‌های اقتصادی مواجه می‌شود و زمان می‌برد تا خود را با شرایط جدید مطابقت بدهند مشخص است که مشکلات بسیار بزرگتری در یک خانواده ۵۰ هزار نفری نیز ایجاد خواهد شد و ما در دانشگاه تهران تلاش می‌کنیم این مشکلات را برطرف کنیم که البته توجه ویژه‌ای نیز از سوی وزارت علوم در این زمینه صورت گرفته است، اما هنوز علی رغم افزایش تورم و گرانی در کشور، تغییری در بودجه تغذیه دانشجویان اعمال نشده است و بیانگر این است که دانشگاه فشار‌های زیادی را تحمل می‌کند.

دکتر وجهی اظهار کرد: ما اخیرا در یک جلسه معاونین دانشجویی کشور مسائل خود را اعلام کردیم و وزیر علوم نیز قول مساعدت و همکاری برای حل مشکلات را دادند و کمک‌هایی را نیز به دانشگاه‌ها ارسال کردند که لازم است این کمک‌ها قطع نشود.

بودجه‌ای برای تامین خوابگاه‌های متاهلی نداریم

رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص برنامه این دانشگاه برای توسعه خوابگاه‌های متاهلی نیز گفت: واقعیت این است که ما بودجه‌ای برای تامین خوابگاه به دانشجویان متاهل نداریم. اگرچه هیات امنای دانشگاه در این زمینه مصوباتی را تصویب کرده اند، ساختمان و زمینی را با بودجه مشخص اختصاص دادند، اما ما نیاز داریم که خیرین به این موضوع توجه داشته باشند.

به گفته وی، دانشجویان اغلب در سن ازدواج و جزو تحصیل کرده‌های کشور هستند، لذا باید شرایط مهیا شود تا آن‌ها با آرامش بیشتری زندگی خود را تشکیل بدهند. البته اخیرا یکی از خیرین اهل کاشان با ما وارد مذاکره شده که در گذشته خوابگاه‌هایی را تاسیس می‌کرده و اکنون تمایل دارد که خوابگاه‌های متاهلی بسازد. امیدواریم سایر خیرین نیز همکاری و همراهی بیشتری داشته باشند؛ بنابراین آنچه که واقعیت است این است که ما به یک همکاری اجتماعی در این زمینه نیاز داریم و دانشگاه به تنهایی امکان تامین خوابگاه متاهلی را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۷۵ دانشجوی متاهل ساکن خوابگاه‌های ما هستند امیدواریم با همکاری خیرین در ساخت خوابگاه‌های متاهلی این آمار و ظرفیت افزایش یابد.

برنامه توسعه خوابگاهی نداریم

معاون دانشجویی دانشگاه تهران یادآور شد: در حال حاضر تعدادی از خوابگاه‌های دانشجویی ما قدیمی هستند و تعدادی دیگر از ساختمان‌ها نیازمند به بروزسازی تجهیزات دارند که این مشکلات در خوابگاه‌های سطح شهر که مختص دانشجویان دوره کارشناسی بیشتر می‌باشد، تلاش داریم این مراکز را بازسازی و همچنین تجهیزات را به روز کنیم؛ بنابراین فعلا برنامه‌ای برای توسعه خوابگاه‌های دانشجویی نداریم.

دکتر وجهی همچنین خاطرنشان کرد: سیاست و آئین نامه‌های خوابگاهی دانشگاه تهران از نظر اسکان و ... همان قبلی است و تغییر و تحولاتی در این زمینه ایجاد نشده است. چرا که اطلاعاتی در خصوص آمار متقاضیان خوابگاهی نداشتیم. ضمن اینکه به دلیل تورم بالا تعدادی از دانشجویان نیز به سمت سکونت در خوابگاه‌ها حرکت کردند و ما با افزایش ظرفیت خوابگاهی مواجه شدیم. علاوه بر آن تعدادی از دانشجویان سنواتی نیز در این ظرفیت افزایش یافت و ما با افزایش پلکانی سکونت در خوابگاه‌ها مواجه هستیم.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران اظهار کرد: ما در حال حاضر توانسته ایم تقریبا تمامی متقاضیان خوابگاه را اسکان بدهیم و حتی دانشجویان دوره شبانه و دانشجویان بومی نیز که در اطراف تهران نظیر ملارد، ماهدشت و ... بودند را اسکان دادیم در حالی که طبق قانون ما موظف به این اسکان نبودیم، اما برای حل مشکلات این روند را انجام دادیم.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین