bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۱۰۵۷
ولادیمیر در محاصره تیمی از تک تیراندازها؛

چگونه پوتین از پنج سوء قصد جان سالم به در برد؟

چگونه پوتین از پنج سوء قصد جان سالم به در برد؟

گفته می‌شود که پوتین اکنون به قدری از تلاش دیگری علیه جان‌اش می‌ترسد که خود را با تک تیرانداز‌های محاصره کرده و تصور می‌شود با آنان به همه جا سفر می‌کند.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

فرارو- گفته می‌شود «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از پنج سوء قصد جان سالم به در برده و اکنون به قدری از تهدید علیه جان‌اش بیم دارد که خود را در محاصره تیمی از تک تیراندازان نخبه قرار داده است.

به گزارش فرارو به نقل از روزنامه بریتانیایی سان، «کایریلو بودانوف» رئیس اطلاعات ارتش اوکراین اخیرا از تلاشی ناکام برای ترور پوتین سخن گفته است. «بودانوف» به روزنامه «پراودا» چاپ اوکراین گفته بود: «پوتین مورد حمله قرار گرفت. او حتی در ردیف نمایندگان قفقاز همان طور که می‌گویند چندی پیش مورد حمله قرار گرفت. این اطلاعات غیر عمومی است. تلاش برای سوء قصد به جان او ناموفق بوده، اما واقعا حدود دو ماه و نیم پیش رخ داده بود».

مشخص نیست که چه فردی یا افرادی پشت این حمله ادعایی بوده‌اند یا آن که حمله در کجا رخ داده است.

گفته می‌شود که پوتین اکنون به قدری از تلاش دیگری علیه جان‌اش می‌ترسد که خود را با تک تیرانداز‌های محاصره کرده و تصور می‌شود با آنان به همه جا سفر می‌کند. تک تیرانداز‌ها وظیفه بسیار مهمی دارند. وظیفه آنان این است که سایر تیراندازان را پیدا کرده و پیش از آن که فرصتی برای کشیدن ماشه روی پوتین پیدا کنند آنان را حذف کنند.

گفته می‌شود که رئیس جمهور روسیه نسبت به این ذهنیت که کسی می‌خواهد او را بازداشت یا ترور کند وسواس پیدا کرده و همین موضوع سبب شده تا او در پناهگاه محافظت شده‌اش حضور داشته باشد. اعضای معدودی از ارتش پوتین از عواملی هستند که برای محافظت از او استخدام شده اند. آنان تنها کسانی هستند که اجازه دارند به اندازه کافی به وی نزدیک شوند، زیرا پوتین در مورد توطئه‌های ترور وسواس دارد.

پیش‌تر گفته شده بود او به قدری به اطرافیانش بی‌اعتماد است که تیمی از افراد برای چشیدن غذاهایش پیش از خوردن استخدام شده‌اند تا از مسموم شدن‌اش جلوگیری به عمل آید. شایعاتی نیز وجود داشتند مبنی بر آن که پوتین برای محافظت از پوست خود در برابر قرار گرفتن در معرض مواد کشنده دستکش‌های ویژه‌ای را سفارش داده است. گفته شده او حتی برای شنای صبحگاهی نیز آب را به آزمایشگاه فرستاده تا سطوح شیمیایی مشکوک احتمالی در آن را بررسی کنند.

شاید ترس پوتین پوتین منطقی باشد، زیرا دست کم چهار مورد سوء قصد در سالیان گذشته علیه او صورت گرفته اند:

در جریان بازدید از جمهوری آذربایجان

در جریان سفر دولتی پوتین به جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۰۲ میلادی یک مرد عراقی که ظاهرا قصد ترور رئیس جمهور روسیه را داشت، بازداشت شد. بر اساس گزارش‌ها این تلاش قرار بود در ژانویه ۲۰۰۲ میلادی توسط یک عراقی در ارتباط با نیرو‌های شورشی افغانستان و چچن انجام شود. او قرار بود مواد منفجره را به یکی از توطئه گران برساند. نیرو‌های امنیتی از این طرح مطلع شدند و آن مرد و همدست‌اش را بازداشت کردند. آنان به ده سال زندان محکوم شدند.

بمبگذاری در زیر بزرگراه

در نوامبر ۲۰۰۲ میلادی جزئیاتی از توطئه دیگری علیه پوتین آشکار شد. رئیس جمهور روسیه قرار بود در امتداد بزرگراهی در نزدیکی کرملین رانندگی کند. در طول مسیر، گروهی از افراد حضور داشتند که مدعی بودند در حال نصب تابلو‌های جدید هستند. تنها یک ساعت پس از آن، یک رسانه گزارش داد که ۴۰ کیلو مواد منفجره کشف شده است که قرار بود در کنار جاده منفجر شود. سپس این مواد به طور مرموزی ناپدید شدند و خودروی پوتین تغییر مسیر داد. مقام‌های امنیتی روسیه تا به امروز از اظهار نظر در این مورد خودداری ورزیده و حتی وقوع آن توطئه را تکذیب کرده اند.

خنثی‌سازی طرح ترور پوتین توسط پلیس بریتانیا

بر اساس گزارش‌های منتشر شده پلیس ضد ترور بریتانیا در اکتبر ۲۰۰۳ میلادی طرح کشتن پوتین را خنثی کرد.

یک منبع آگاه به «ساندی تایمز» گفته بود که دو مظنون مرد در جریان تحقیقات بازداشت شدند، اما بدون وارد شدن اتهام آزاد شده و به روسیه بازگشتند.

ادعا شده بود که این افراد که گفته می‌شود از آدمکشان سابق سرویس مخفی روسیه بوده‌اند، نقشه‌ای را طراحی کرده بودند تا پوتین در یک سفر خارجی هدف شلیک یک تک تیرانداز قرار گیرد.

در این گزارش ادعا شده بود که مامور سابق روسیه از طریق افسر ارشد در سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) (جانشین کا گ ب اتحاد جماهیر شوروی) که اطلاعاتی در مورد سفر‌های پوتین در خارج از کشور در اختیار داشت درباره تحرکات او آگاهی پیدا کرده بود و برنامه ریزی ترور پوتین را انجام داد.

«الکساندر لیتویننکو» افسر سابق سرویس امنیت فدرال روسیه که سه سال پیش به دنبال تماس توطئه‌گر با وی به بریتانیا پناهنده شد جزئیات را به پلیس بریتانیا ارائه داده بود. پلیس بریتانیا در آن زمان تایید کرد که دو مرد ۴۰ و ۳۶ساله در ارتباط با این ادعا توسط پلیس بازداشت شدند، اما پس از بازجویی آزاد شده بودند و گفتند که هیچ اقدام دیگری علیه آنان صورت نگرفته بود.

شورشی چچنی

«آدام اسمایف» چچنی که ادعا می‌شد با بریتانیا ارتباط دارد پس از خنثی شدن طرح ادعایی‌اش برای ترور پوتین در سال ۲۰۱۲ میلادی در تلویزیون روسیه اعتراف کرد. او نیمه برهنه و با جراحات ظاهری در تلویزیون دولتی ظاهر شد. این به اصطلاح «تروریست» توسط نیرو‌های ویژه در بندر اودسا در دریای سیاه بازداشت شد. «اسمایف» در اعتراف تلویزیونی خود گفت: «هدف ما رفتن به مسکو و تلاش برای کشتن نخست وزیر (پوتین) بود. ضرب الاجل پس از انتخابات ریاست جمهوری روسیه بود».

سرویس‌های امنیتی روسیه پیش‌تر ادعا کرده بودند که اسمایف «فارغ التحصیل یک موسسه معتبر آموزش عالی در بریتانیا» و از یک خانواده چچنی سرشناس مخالف پوتین بوده است. بازداشت دو مظنون توسط واحد ضد تروریستی آلفا سرویس‌های ویژه اوکراین پس از یک انفجار تصادفی در ژانویه ۲۰۱۲ در آپارتمانی در اودسا صورت گرفت انفجاری که منجر به کشته شدن سومین «تروریست» متهم به نام «رسلان مادایف» شده بود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv