bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۱۸۵۷

شیوع گسترده کریمه کنگو در عراق

شیوع گسترده کریمه کنگو در عراق

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو در انسان بیماری شدیدی ایجاد می‌کند و در اثر ابتلا به این ویروس کشنده بین ۱۰ تا ۴۰ درصد مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱

فرارو- وزارت بهداشت عراق روز از افزایش آمار مبتلایان به بیماری تب خونریزی دهنده ویروسی (کریمه - کنگو) در این کشور خبر داد.

به گزارش فرارو به نقل از العربی؛ براساس بیانیه وزارت بهداشت و محیط زیست عراق، تعداد کل موارد ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده ویروسی در کشور از زمان شناسایی نخستین مورد این بیماری تا امروز روبه افزایش بوده و تاکنون بیش از ۲۰ مورد فوتی گزارش شده است.

نخستین موج اولیه شناسایی این بیماری ویروسی به ۱۴ تیرماه ۱۴۰۰ بر می‌گردد که منجر به مرگ یک زن پنجاه ساله از شهر «الغراف» از توابع شهرستان «الشطره» (۲۵ کیلومتری شمال شهر ناصریه مرکز استان ذیقار در جنوب عراق) شد.

موج دوم این بیماری با فروکش کردن تدریجی ویروس «کرونا» در عراق، از ابتدای سال‌جاری نیز با منشاء استان ذیقار بالا گرفت که آمار مبتلایان و تلفات در این استان همچنان رو به افزایش است.

مواردی از ابتلا به بیماری، متعاقبا در طول ماه‌ها و هفته‌های اخیر در استان‌های موصل، کرکوک و دیاله در شمال و شرق عراق شناسایی شده که با استناد به بیانیه وزارت بهداشت عراق غیر از سه استان اقلیم کردستان عراق به علاوه دو استان سنی نشین الانبار و صلاح‌الدین در غرب و شمال عراق، ۱۲ استان دیگر این کشور آلوده به این بیماری شده‌اند.

بیاینه جدید وزارت بهداشت عراق حاکی است که استان ذیقار با ۵۰ مورد ابتلا و بیش از ۱۰ مورد مرگ، همچنان بالاترین آمار ابتلا و مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری تب خونریزی دهنده ویروسی که در ۲۰۰۹ به عنوان یک بیماری تهدید آمیز مرگبار شناخته شده به چهار زیر شاخه شامل «تب زرد»، «تب دره دریفت»، «تب دانگ»، «تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو» و «تب خونریزی دهنده ابولا» تقسیم بندی می‌شود.

از ویژگی‌های این بیماری، ظهور غیرمنتظره درد شدید در عضلات و مفصل‌ها همراه با تب، خونریزی و شوک و در نتیجه از دست دادن خون بدن است که در شرایط حاد، خونریزی از اعضای داخلی بدن صورت می‌گیرد.

وزارت کشاورزی عراق در سال ۱۴۰۰ نوع تب خونریزی دهنده شناسایی شده در این کشور را از نوع کریمه-کنگو بیان کرده بود که از دسته خطرناکترین و کشنده‌ترین انواع خانواده بیماری تب خونریزی دهنده است.

این بیماری معمولا از دام به انسان انتقال می‌یابد برای همین وزارت بهداشت عراق از شهروندان و افراد در تماس با دام خواسته است که همه اقدامات بهداشتی لازم را که قبلا در قبال کرونا رعایت می‌کردند از جمله پوشیدن لباس ایمنی، عینک، دستکش و ماسک صورت در خصوص تب خونریزی دهنده ویروسی نیز مراعات کنند.

برچسب ها: تب کریمه کنگو
bato-adv
bato-adv
bato-adv