یک مطالعه جدید نشان میدهد که وعدههای کوچک و هفتگی آجیل درختی یا بادام زمینی (۱۴ گرم) میتواند از فشار خون بالا در زنان بالای ۴۰ سال جلوگیری کند.
فرارو- مغزهای مورد مطالعه شامل بادام، میوه کاج (چلغوز) و همچنین بادام زمینی بودند و متخصصان بر این باور هستند که مصرف روزانه بیش از ۱۴ گرم، فواید زیادی دارد که فراتر از سلامت قلب است.
مطالعه اخیر نشان میدهد که یک وعده کوچک و روزانه آجیل درختی یا بادام زمینی میتواند خطر ابتلا به فشار خون را کاهش دهد. علاوه بر آن، کارشناسان تغذیه در مورد سایر مزایای بالقوه مصرف روزانه آجیل و چگونگی تشخیص راهکارهای ارزشمند برای افزایش مصرف را مرتبا بررسی میکنند.
به گزارش فرارو، در این مطالعه که بر روی بزرگسالان کرهای ۴۰ ساله و بالاتر صورت گرفته است، محققان مصرف بادامزمینی، بادام و/یا چلغوز را در بیش از ۱۰۰۰۰ شرکتکننده بر اساس پرسشنامههای غذایی بررسی کردند.
آنها میزان بالقوه مصرف بادام و بادام زمینی را در طول عمر شرکت کنندگان تجزیه و تحلیل کردند. آنچه آنها کشف کردند ارتباط معکوس قابل توجهی بین مصرف متوسط هفتگی ۱۵ گرم یا بیشتر و بروز فشار خون بالا بود.
این مطالعه نشان میدهد که یک وعده بسیار کوچک هفتگی از بادام زمینی، بادام و/یا دانه چلغوز ممکن است در پیشگیری از فشار خون بالا به ویژه در این جمعیت خاص موثر باشد و همچنین مزایای زیاد دیگری در طول زندگی یک فرد به ارمغان آورد.
غلبه بر ترس از چربی
غذاهایی که حاوی چربیهای تک غیراشباع هستند – مانند بادام درختی، بادام زمینی و کره بادام زمینی - اغلب به دلیل فوایدشان برای سلامت قلب تحسین میشوند. اما برخی کارشناسان تغذیه نشان میدهند که آجیل و بادام زمینی مزایای بالقوهای فراتر از تأثیر مثبت بر سلامت قلب دارند. به عنوان مثال مصرف آجیل زمانی که به عنوان بخشی از استراتژی مدیریت وزن گنجانده شود، میتواند مفید باشد.
دیانا رودریگز میگوید: «مشکل این است که بسیاری از مردم به دلیل این تصور غلط که خوردن چربی باعث افزایش سریع وزن میشود، از مواد غذایی پرچرب اجتناب میکنند. با این حال، دادههای در حال بررسی ارتباط بین مصرف آجیل و تغییر وزن را نشان میدهد و ثابت میکند افزودن نصف وعده آجیل (از جمله بادامزمینی) بهجای یک میانوعده کممغذی میتواند به جلوگیری از افزایش وزن در درازمدت کمک کند.»
امبر ترژو نیز بر اهمیت غلبه بر ترس از مصرف چربی موجود در آجیلهای غنی و کره آجیل تاکید میکند. فوایدی که آجیل و کره آجیل میتوانند به برنامه غذایی افراد بیافزایند بسیار زیاد است.
ترژو میگوید: «اگر برای هر باری که کسی میگوید نمیتواند کره بادامزمینی را از ترس زیاد خوردن و اضافه وزن در خانهاش نگه دارد، یک دلار داشتم، مقدار قابل توجهی پول پسانداز میکردم.» بزرگترین دلیلی که مردم تمایل به مصرف بیش از حد غذاهایی مانند کره آجیل و آجیل دارند این است که آنها این غذاها را بیش از حد محدود میکنند. این عمل میتواند به مرور زمان منجر به افزایش وزن شده و باعث گردد که فرد تمایل بیشتری به اجتناب از این غذاها داشته باشد.
علاوه بر این، آجیلهایی مانند بادام زمینی اغلب در برخی از الگوهای غذایی که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند، مانند رژیم غذایی MIND و رژیم مدیترانهای گنجانده میشوند که هر دو تاثیر مثبتی بر سلامت قلب دارند.
شری کلمن کالینز میگوید: «نکته مهم این است که بادام زمینی بخشی از بسیاری از الگوهای تغذیه سالم در جهان، از جمله رژیم غذایی DASH و رژیم غذایی MIND است و میتواند به راحتی در رژیم غذایی مدیترانهای گنجانده شود.
مصرف روزانه آجیل
در عین حال که جدیدترین دادهها نشان میدهند مصرف تنها ۱۴ گرم بادام، بادام زمینی و/یا چلغوز در هفته میتواند برای سلامت قلب مفید باشد، کارشناسان بر این باورند که مصرف روزانه این مواد مغذی فواید بالقوه دیگری نیز از جمله افزایش تمرکز حواس با خود به همراه دارد.
رودریگز میگوید: «برای خوردن آجیل باید سرعت خود را کاهش دهید، زیرا قبل از قورت دادن، ابتدا آنها را میجوید. با انجام این کار شما در حال تمرین تکنیکهای تغذیه آگاهانه هستید.
علاوه بر این، خوردن بادام زمینی و سایر غذاهای مشابه میتواند از همان دوران نوزادی مفید باشد. در گذشته، ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی به والدین توصیه میکردند که شروع غذاهای بسیار آلرژی زا مانند بادام درختی و بادام زمینی را برای خردسالان به تعویق بیاندازند، اما دیگر اینطور نیست.
کلمن کالینز میگوید: «غذاهای حاوی بادام مناسب برای نوزادان باید در سال اول زندگی و در اوایل ۴ تا ۶ ماهگی برای نوزادانی که در معرض خطر آلرژی هستند معرفی شوند تا از بروز آلرژی به بادام زمینی جلوگیری شود.» پس از شروع موفقیت آمیز تغذیه نوزاد با این مواد مغذی، آنها باید به طور منظم در رژیم غذایی نگه داشته شوند.
در مورد بزرگسالان خانواده، متخصصان نکاتی را در مورد استفاده روزانه از بخشهای مناسب آجیل ارائه میدهند. به عنوان مثال، یک وعده کره آجیل را در طول روز به دو بخش تقسیم کنید. ۱ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را صبح به جو دوسر اضافه، سپس ۱ قاشق غذاخوری را به ماست یونانی اضافه کرده در وعده بعد از ظهر میل کنید.
گزینه دیگر اضافه کردن بادام خلال شده به سالاد است. چربی سیرکننده کمک میکند تا خود را مدت زمان طولانیتری سیر نگه دارید. همچنین میتوانید بستههای آجیل از قبل آماده شده را انتخاب کنید.
این بستههای میانوعده بسیار کاربردی هستند، زیرا میتوانند در جیب شما جا شوند و میانوعدههای عالی طی روز درست کنند، مخصوصاً هنگام بعد از ظهر که احساس میکنید در حال ضعف هستید.
افزایش روزانه مصرف آجیل
در حالی که برخی کارشناسان توصیه میکنند هنگام جستجوی توصیههای غذایی و آشپزی در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی محبوب با احتیاط عمل کنید، عدهای دیگر خاطرنشان میکنند که برخی از روندها باعث افزایش مصرف آجیل میشوند.
به طور مثال چند راه برای تشخیص روند تبلیغات فریبنده در TikTok وجود دارد. بزرگترین پرچم قرمز یک روند فریبنده این است که کلمات "غذا" و "فوری" را در کنار یکدیگر داشته باشد. شما نمیتوانید غذا یا روشهای پخت و پز را برای داشتن یک وعده غذایی عالی خلاصه و کوتاه کنید. چیزهای خوب همیشه زمان میبرند و هیچ میانبر و فوریتی وجود ندارد.
رودریگز توصیه میکند که مراقب ویدیوهایی که مکملها را تبلیغ میکنند و ویدیوهای «آنچه در یک روز میخورم» باشید.
او میگوید: «نکته این ویدیوها این است که میتوانند بیننده را به مسیر مقایسه و تمایل به خوردن کمتر از آنچه بدنش واقعاً نیاز دارد سوق دهند». کالری مورد نیاز روزانه هر فرد متفاوت است.
اما رسانههای اجتماعی همه فریب و اطلاعات نادرست نیستند. میتوانید ایدههای ارزشمندی را در رسانههای اجتماعی بیابید که ممکن است به شما کمک کند بادام درختی و بادام زمینی بیشتری را در برنامه غذایی خود بگنجانید. رسانههای اجتماعی مملو از ایدههای عالی برای استفاده از بادام زمینی و کره بادام زمینی است.
در نهایت غذاهایی مانند آجیل و کره آجیل میتوانند به افزایش مصرف سایر مواد مغذی کمک کنند که ممکن است شما و خانوادهتان به اندازه کافی از آنها استفاده نکنید. در واقع ترکیب یک طعم آشنا با یک غذای ناآشنا ممکن است بچهها و بزرگسالان را تشویق کند تا چیزهای جدید را امتحان کنند.
جملهای هست که برخی میگویند "بادام زمینی آشنا را غریبه و غریبه را آشنا میکند. " این جمله یادآوری میکند که طعم آشنای بادام زمینی میتواند درهای آشپزی را به روی مردم باز کند تا غذاهایی را امتحان کنند که در غیر این صورت ممکن است نخورند.
مثلا در یک دستور غذایی ساده حاوی کره بادام زمینی میتواند به بچهها کمک کند تا سبزیجاتی مانند کرفس بخورند. اما اکتشاف غذا به کودکان محدود نمیشود. بادام زمینی و کره بادام زمینی میتوانند درهای آشپزی جدیدی را برای بزرگسالان نیز باز کنند. توجه داشته باشید که غذاهایی مانند خورش بادام زمینی آفریقایی و نودل کره بادام زمینی میتوانند باعث افزایش مصرف محصول شوند.
آجیل و کره آجیل نه تنها میتوانند بخشی از یک راهکار کلی برای پیشگیری از فشار خون بالا باشند، بلکه میتوانند به استراتژیهای مدیریت وزن نیز کمک کنند. آنها همچنین میتوانند ذهن آگاهی را افزایش دهند. اگر میخواهید در الگوی وعدههای غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید، با یک ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی یا متخصص تغذیه صحبت کنید تا مشخص شود چه چیزی برای شما مناسب است.
منبع: verywellfit
خوردن روزانه آجیل با این قیمت های نجومی فشار خون را بالا می بره !