فرارو-امروزه بالغ بر ۶۶ میلیون تن زباله در اقیانوسهای جهان وجود دارند که بیشتر آنها نیز در کف اقیانوسها یافت میشود. تا کنون چند عملیات خطرناک توسط غواصان انسانی برای مقابله با زبالههای بستر دریا و به منظور رسیدگی به زبالههای شناور بر روی سطح آب، انجام شده است.
به گزارش فرارو، محققان در حال کار بر روی پروژه جدیدی به نام SeaClear با بودجه اتحادیه اروپا هستند. این پروژه به منظور توسعه راه حلی مبتنی بر هوش مصنوعی برای پاکسازی کف اقیانوس بدون به خطر انداختن جان انسانها شکل گرفته است. محققین این پروژه قصد دارند فرآیند جستجو، شناسایی و جمع آوری زبالههای دریایی را با استفاده از رباتهای مستقلی که بطور مشترک کار میکنند، خودکار کنند.
این سیستم از یک قایق، یک پهپاد پرنده، دو ربات زیر آب و یک سبد جمع آوری تشکیل شده است. به گفته محققان SeaClear این رباتها اولین رباتهایی خواهند بود که کف اقیانوس را از زبالهها پاک میکنند. این قایق بدون سرنشین، بستر دریا را با استفاده از نوعی سونار به نام اکوسوندر چند پرتوی اسکن میکند و هر زباله بزرگی را که پیدا میکند علامت گذاری میکند. این قایق که توسط شریک این پروژه که Subsea Tech نام دارد، در فرانسه توسعه داده شده است و به عنوان کشتی مادر سیستم عمل میکند؛ همه رباتها با این کشتی ارتباط برقرار کرده، در آن مستقر میشوند و پس از تمیز کردن اقیانوس دوباره به آن باز میگردند.
همچنین به وسیله اتصال دهنده ها، از آن نیرو میگیرند. هنگامی که آب شفاف است، یک پهپاد به دنبال پاکتهای بزرگ زباله که از بیرون اقیانوس قابل شناسایی هستند، میگردد. در زیر آب، یک ربات رصد کوچک از دوربین و سونار برای اسکن کف دریا و یافتن زبالههای کوچکتر استفاده میکند. ربات دوم و بزرگتر در زیر آب زبالهها را با یک گیره سفارشی مجهز به یک دستگاه مکش جمعآوری میکند و با این کار به جمعآوری زبالههای نیمه مدفون کمک میکند.
سوراخهای کوچک شبکهای در اسکوپهای گیره از آسیب دیدن موجودات کوچک دریایی که ممکن است به طور ناخواسته در آن به دام افتاده باشند جلوگیری میکند. ربات هر تکه زبالهای را که جمع آوری کرده است، در سبدی که در قایق تعبیه شده است قرار میدهد. این سبد به طور ویژه برای جلوگیری از افتادن زبالههای شناور به داخل آب طراحی شده است.
منبع: gizmochina