Stellantis جدیدترین خودروسازی است که درحال کار بر روی قابلیتهای انتقال انرژی بیسیم (DWPT) است. این فناوری به خودروهای برقی اجازه میدهد تا در حین حرکت در جادههای مجهز به این تکنولوژی، شارژ شوند.
فرارو-ایده شارژ بی سیم خودروهای الکتریکی در حین حرکت، نیاز به توقف برای شارژ را از بین میبرد. Stellantis جدیدترین خودروسازی است که درحال کار بر روی قابلیتهای انتقال انرژی بیسیم (DWPT) است.
به گزارش فرارو، این فناوری به خودروهای برقی اجازه میدهد تا در حین حرکت در جادههای مجهز به این تکنولوژی، شارژ شوند.
DWPT یک سیستم کویل است که در زیر آسفالت قرار میگیرد. این سیستم یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند که توسط وسایل نقلیهای که از روی آنها عبور میکنند، جذب شده و توسط یک گیرنده ویژه به برق تبدیل میشود. به این ترتیب، زیرساختهای جاده میتوانند با تامین شارژ باتری خودرو، انرژی و برد موتور خودرو را افزایش دهند. به منظور آزمایش این ویژگی شرکت Stellantis یک مسیر آزمایشی دایرهای اختصاصی به نام Arena del Futuro ایجاد کرد. سپس یک خودروی الکتریکی فیات ۵۰۰ را در این جاده مورد آزمایش قرار داد.
این خودروی برقی توانست در این جاده با سرعت متوسط بزرگراه و بدون مصرف انرژی باتری حرکت کند. این شرکت همچنین نشان داد که کارایی جریان انرژی از آسفالت به خودرو با راندمان معمول ایستگاههای شارژ سریع قابل مقایسه است. Stellantis میگوید جاده Arena del Futuro توسط جریان مستقیم (DC) تغذیه میشود و سه مزیت قابل توجه را ارائه میدهد:
• کاهش اتلاف توان در حین توزیع انرژی
• برطرف کردن نیاز تبدیل DC به AC
• امکان استفاده از کابلهای آلومینیومی نازکتر برای توزیع جریان که منبع و بازیافت آنها آسانتر است و نیمی از هزینه مس را دارند.
این خودروساز معتقد است که فناوری DWPT تحرک خودروهای الکتریکی را سادهتر کرده و به روشی ملموس به الزامات کربن زدایی و پایداری زیست محیطی در بخش تحرک پاسخ میدهد. این موضوع کاملا صحیح است. زمان طولانیتر مورد نیاز برای شارژ یک خودروی الکتریکی در مقایسه با خودرو با موتور احتراق داخلی (ICE) و ضریب محدودکننده برد همچنان موانع مهمی هستند که مانع استفاده از خودروهای الکتریکی میشوند. شارژ در حین رانندگی این نگرانیها را از بین میبرد.
با این وجود، اجرای فناوری DWPT آسان نخواهد نبوده و نیازمند تغییرات عظیم زیرساختی و بودجه بسیار سنگین میباشد. از طرف دیگر، فناوریهای نوآورانه مانند برنامههای کاربردی 5G، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی نیز قادر خواهند بود این انتقال را تسهیل کنند. میتوان امیدوار بود با پذیرش خودروهای الکتریکی، زمانهای انتظار طولانی در ایستگاههای شارژ به یک خاطره تبدیل شوند.
منبع: thenextweb