اعتراضها به اظهارات اهانت آمیر ناوین جیندال و نوپور شرما دو عوض حزب حاکم هند، به پیامبر (ص) در پاکستان و برخی نقاط ایران ادامه دارد. در این رابطه رسانههای داخلی تصاویری از معترضان بندرعباسی مقابل کنسولگری هند در استان هرمزگان منتشر کرده اند.
فرارو- واکنش به اظهارات اسلام ستیزانه دو مقام حزب حاکم هند، پس از گذشت دو هفته همچنان ادامه دارد. ماجرا از آنجا آغاز شد که نوپور شرما، سخنگوی وقت حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» (BJP) در یک مناظره تلویزیونی، اظهاراتی عجیب درباره حضرت محمد (ص) مطرح کرد.
به گزارش فرارو، پس از او ناوین جیندال، رئیس بخش رسانهای واحد دهلی این حزب ملیگرا هم این جنجال را ادامه داد. جیندال در توییترش دست به اهانت و انتشار اظهارات نامتعارف خود زد. پس از این موضوع مسلمانان هند دست به تجمعهای اعتراضی زدند و خواستار اخراج و برخورد با این دو مقام حزب حاکم هند شدند.
پس از گذشت ۴ روز این اعتراضها بالا گرفت و منجر به درگیری میان پلیس هند و معترضان مسلمان شد. در این حادثه نیز دو نفر کشته و بیش از ۲۲ نفر زخمی شدند.
اما این پایان ماجرا نبود و اعتراضها به مردم و دولت کشورهای مسلمان منطقه از جمله پاکستان، عربستان سعودی، افغانستان، ایران، قطر وکویت هم کشیده شد. در این رابطه ایران، قطر و کویت سفرای هند را فراخواندند و مراتب اعتراض خود را به دولت این کشور اعلام کردند.
سفیر هند در ایران، در گفتگو با مقامات وزارت خارجه موضع دولت هند را اعلام کرده است. او گفته که این موضع حکومت هند که بیشترین احترام را به ادیان قایل است، نبوده و شخص اهانت کننده هیچ سمت دولتی نداشته و فقط جایگاه حزبی داشته و از این جایگاه هم اخراج شده است.
در نهایت هم حزب حاکم اطلاعیهای صادر کرد و اظهارات سفیر هند در ایران را تایید کرد. در این اطلاعیه آمده است: «ما به همه ادیان احترام قائلیم و با هر ایدئولوژی که در پی اهانت به هر دین و عقیدهای است، مخالفیم و قانون اساسی هند ضمن احترام به همه ادیان، به آنها آزادی عقیده داده است.».
اما با این وجود اعتراضها به اظهارات اهانت آمیر ناوین جیندال و نوپور شرما به پیامبر در پاکستان و برخی نقاط ایران ادامه دارد. در آخرین تجمع، خبرگزاری فارس تصاویری از معترضان بندرعباسی مقابل کنسولگری هند در استان هرمزگان منتشر کرده است.