bato-adv
bato-adv

استفاده از چاپگر سه بعدی و جلبک دریایی برای تغذیه کودکان!

استفاده از چاپگر سه بعدی و جلبک دریایی برای تغذیه کودکان!

"روبرتو لموس" استاد دانشگاه شیلی و چندین دانشجو، با استفاده از یک پرینتر سه بعدی غذا و جلبک کوچایو، که معمولاً در شیلی، نیوزلند و اقیانوس اطلس جنوبی یافت می‌شود، توانسته اند یک خوراکی مغذی برای کودکان تولید کنند. غذایی که امیدوارند کودکان آن را دوست داشته باشند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱

فرارو-مقداری جلبک دریایی خشک شده «کوچایو»، مقداری پوره سیب زمینی فوری و آب داغ؛ این‌ها مواد تشکیل دهنده یک منوی مغذی از غذای ساخته شده توسط پرینت سه بعدی هستند که کارشناسان تغذیه در شیلی امیدوارند بازار مواد غذایی را به ویژه برای کودکان متحول کند.

به گزارش فرارو، "روبرتو لموس" استاد دانشگاه شیلی و چندین دانشجو، با استفاده از یک پرینتر سه بعدی غذا و جلبک کوچایو، که معمولاً در شیلی، نیوزلند و اقیانوس اطلس جنوبی یافت می‌شود، توانسته اند یک خوراکی مغذی برای کودکان تولید کنند. غذایی که امیدوارند کودکان آن را دوست داشته باشند.

این خوراکی که به شکل پوکمون طراحی شده اند، با مخلوط ژلاتینی وارد چاپگر سه بعدی شده و هفت دقیقه بعد غذا چاپ می‌شود. "لموس" به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما به دنبال طرح‌های مختلف، سرگرم کننده، رنگارنگ و با طعم و بوی مختلف برای چاپ غذا هستیم. تاکید ما بر روی محتوای غذایی و مغذی بودن آن است، همچنین این غذا باید خوشمزه باشد.»

پرینتر

چاپگر‌های سه بعدی مواد غذایی، محصولات گران قیمتی هستند که از ۴۰۰۰ دلار تا بیش از ۱۰۰۰۰ دلار قیمت دارند. لموس امیدوار است که با پیشرفت فناوری، هزینه آن‌ها نیز کاهش پیدا کرده و در دسترس افراد بیشتری قرار گیرند. این فناوری اکنون در ده‌ها کشور برای چاپ شیرینی، پاستا و سایر غذا‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. ناسا نیز در سال ۲۰۱۳ با ایده گسترش غذا‌های فضانوردان در فضا، آن را آزمایش کرد.

"آلونسو واسکوئز" دانشجوی ۲۵ ساله فوق لیسانس که در حال نوشتن پایان نامه خود است، می‌گوید: «شیلی با جلبک دریایی کوچایو، یکی از مواد معمولی غذا‌های این کشور ساحلی، که حاوی اسید‌های آمینه، مواد معدنی و ید است، در حال پیشرفت است.» این محقق جوان، ابتدا آب کوچایو را گرفته، آن را برش داده و سپس آسیاب می‌کند تا تبدیل به آرد شود. سپس آرد حاصله را با پودر پوره سیب زمینی فوری مخلوط می‌کند. پس از آن با اضافه کردن آب داغ به این مخلوط، یک ماده ژلاتینی و لزج ایجاد کرده و آن را وارد چاپگر می‌کند.

این پروژه دو سال است که در حال انجام است و هنوز هم در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. محققین سعی دارند از موادی مانند گل‌های خوراکی یا رنگ‌های خوراکی به منظور جذابتر کردن غذا برای کودکان استفاده کنند.

منبع: techxplore

bato-adv
bato-adv
bato-adv