عضو شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه از یک میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر، ۵۰ هزار نفر پیمانکاری و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به صورت آزاد مشغول به کار هستند، تصریح کرد: کارگران نیازمند توجه ویژه در حوزه قانونگذاری هستند؛ در سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ نیز اقداماتی شکل گرفته، اما هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیدهایم.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه از هر پنج مرگ در محل کار یک مورد به مرگ در ساختمان بر میگردد، گفت: مشکل بیمه کارگران باید حل شود و افزایش ۱۰ برابری بیمه کارگران ساختمانی تاثیر بدی روی سلامت آنها گذاشته است.
به گزارش همشهری، مهدی عباسی در هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بیمه کارگران، اظهار کرد: تعدادی از کارگران ساختمانی در حادثه متروپل جان خود را از دست دادند که به دلیل برخورار نبودن از بیمه اجتماعی، خانواده آنها از مستمری برخوردار نخواهند شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بیمه کارگران ساختار مناسبی ندارد، توضیح داد: بر اساس آمار سازمان بین المللی کار از هر پنج مرگ در محل کار یک مورد به مرگ در ساختمان بر میگردد.
او با اعلام اینکه از یک میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر، ۵۰ هزار نفر پیمانکاری و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به صورت آزاد مشغول به کار هستند، تصریح کرد: کارگران نیازمند توجه ویژه در حوزه قانونگذاری هستند؛ در سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ نیز اقداماتی شکل گرفته، اما هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیدهایم.
عباسی اظهار داشت: از مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که این موضوع را در دستور کار قرار دهند و از شهردار تهران نیز میخواهیم که پیگیری کرده و ساز و کار فعالیت کارگران ساختمانی را جهت ارتقاء ساخت و ساز فراهم کند.
در ادامه این بحث، رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بیمه کارگران ساختمانی در گذشته رقم بسیار پایینی داشت که افزایش یافت و بر افزایش قیمت تمام شده ساختمان اثر گذاشت.
مهدی چمران افزود: کارفرمایان مبلغ بسیاری را به بیمهها میپردازند، اما کارگران بیمه نیستند و پول تنها به جیب بیمهها میرود.
او با تأکید بر اینکه بایستی مشکل بیمه کارگران حل شود، گفت: افزایش ۱۰ برابری بیمه کارگران ساختمانی بر موارد زیادی تأثیر گذاشت؛ در این زمینه به کارگران ظلم میشود، چون بیمه نیستند.