کشورهای خاورمیانه در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ شاهد افزایش ۲.۸ درصدی در واردات تسلیحات بودند. همچنین میزان واردات در ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ شاهد ۸۶ درصد افزایش بود.
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم گزارش داد، خاورمیانه دومین مقصد تسلیحات جهان است و ۳۲ درصد از واردات سلاحهای جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری میدلایست مانیتور، در گزارش سالانه این موسسه سوئدی آمده است، از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، عربستان سعودی، مصر، قطر و امارات متحده عربی در میان ۱۰ کشور واردکننده اصلی تسلیحات قرار داشتند.
در این گزارش آمده است: کشورهای خاورمیانه در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ شاهد افزایش ۲.۸ درصدی در واردات تسلیحات بودند. همچنین میزان واردات در ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ شاهد ۸۶ درصد افزایش بود.
براساس این گزارش «خاورمیانه ۴۳ درصد از تبادلات تسلیحاتی آمریکا را به خود اختصاص داده است. چیزی که به شکلی بخصوص برای رشد صادرات تسلیحاتی آمریکا اهمیت داشت، افزایش ۱۰۶ درصدی صادرات تسلیحات آمریکا به عربستان سعودی بود.»
در گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (سیپری) آمده است: «واردات تسلیحاتی عربستان - دومین واردکننده تسلیحاتی جهان - در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ افزایش ۲۷ درصدی داشت. واردات تسلیحاتی قطر نیز ۲۲۷ درصد افزایش یافت و این کشور از بیستودومین واردکننده تسلیحاتی به جایگاه ششم صعود کرد. در مقابل، واردات امارات در بازه زمانی مشابه ۴۱ درصد کاهش یافته و از جایگاه سوم به رتبه نهم سقوط کرد. این سه کشور و کویت سفارشهای تسلیحاتی عمدهای برای سالهای آتی ثبت کردهاند.»
در همین حال، واردات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی هم در بازه زمانی مشابه ۱۹ درصد افزایش نشان میدهد.