bato-adv
bato-adv

کشف بزرگترین باکتری جهان در دریای کارائیب

کشف بزرگترین باکتری جهان در دریای کارائیب

در جنگل حرا گوادلوپ در دریای کارائیب، دانشمندان گونه‌ای از باکتری‌ها را کشف کردند که می‌تواند به اندازه و شکل مژه انسان رشد کند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۴ تير ۱۴۰۱

فرارو- باکتری‌ها موجودات بسیار کوچکی هستند که به طور معمول بدون میکروسکوپ نمی‌توان آن‌ها را دید، اما دانشمندان اخیراً در دریای کارائیب، موفق به شناسایی گونه‌ای از باکتری‌ها شدند که می‌تواند به اندازه مژه یک انسان رشد کند و به راحتی با چشم غیر مسلح می‌توان آن را مشاهده کرد.

به گزارش فرارو، اندازه غیر معمول این باکتری‌ها بسیار جالب توجه است، زیرا بیش از ۵۰۰۰ برابر بزگتر از سایر انواع باکتری‌ها هستند. ژان ماری وولاند، میکروبیولوژیست در مؤسسه ژنوم مشترک در برکلی، کالیفرنیا، می‌گوید: «اگر بخواهیم مقایسه‌ای در این زمینه داشته باشیم، چنین اندازه مانند این است که یک فرد معمولی با انسانی به اندازه کوه اورست مواجه شود.»

کشف بزرگترین باکتری جهان در دریای کارائیب

وولاند و همکارانش مطالعه خود در مورد این باکتری که Thiomargarita magnifica نام گرفته را در روز پنجشنبه در مجله Science منتشر کردند. به گفته آن‌ها دانشمندان زمانی فکر می‌کردند که باکتری‌ها برای تولید سلول‌های بزرگ، ساختاری بسیار ساده دارند، اما Thiomargarita magnifica به طور قابل توجهی پیچیده است. با توجه به اینکه بیشتر دنیای باکتری‌ها هنوز کشف نشده‌اند، کاملاً ممکن است که باکتری‌های بزرگ‌تر و حتی پیچیده‌تر پیدا شوند بنابراین نباید تصور کرد که دانش ما درباره این موجودات در حد قابل قبولی است.

این ارگانیسم البته توسط اولیویه گروس، استاد زیست‌شناسی دریایی در دانشگاه آنتیل در گوادلوپ، در حین جستجوی باکتری‌های همزیست در اکوسیستم حرا، کشف شد. گروس گفت؛ وقتی آن‌ها را دیدم، بسیار تعجب کردم. ابتدا تجزیه و تحلیل‌های میکروسکوپی را انجام دادم تا ثابت شود که رشته‌ها تک سلولی هستند. بررسی‌های دقیق‌تر نیز ساختار داخلی عجیبی را نشان داد. در اکثر باکتری ها، DNA آزادانه در داخل سلول شناور است، اما DNA باکتری غول پیکر جدیدبه نظر می‌رسد خود را در داخل محفظه‌های متصل به غشاء در سراسر سلول منظم نگه داشته که به قول وولاند «این برای یک باکتری بسیار غیرمنتظره است.»

کشف بزرگترین باکتری جهان در دریای کارائیب

همچنین مشخص شد که این باکتری سه برابر بیشتر از دیگر همنوعان خود ژن دارند و صد‌ها هزار نسخه از ژنوم در هر سلول پخش شده است که آن را به طور غیرعادی پیچیده می‌کند. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چگونه این باکتری به این اندازه بزرگ شده است، اما یک احتمال این است که برای فرار از شکار با چنین اندازه‌ای سازگار شده است. وولاند گفت: «اگر صد‌ها یا هزاران بار بزرگتر از شکارچی خود شوید، طبیعتاً شکارچی از خوردن شما صرف نظر می‌کند.»

منبع: theguardian

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

bato-adv
bato-adv