December 27 2024 - جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
خرچنگهای نعل اسبی در اقیانوسهای اطلس، هند و آرام زندگی میکنند هر سال جان میلیونها نفر را نجات میدهند. خون این جانور یکی از گرانترین مایعهای دنیاست و یک لیتر آن تا ۱۵ هزار دلار به فروش میرسد.
همه ساله در ماه می و ژوئن، صدها هزار خرچنگ نعل اسبی در خلیج دلاور، در ساحل شرقی آمریکا، به ساحل میآیند تا در هنگام جزر و مد تخم ریزی کنند.
به گزارش فرارو، در یک شب روشن مهتابی، تیمی از دانشمندان و داوطلبان به ساحلی حفاظتشده در امتداد خلیج دلاور میروند تا خرچنگهای نعل اسبی را بررسی کنند که از اواخر بهار تا اوایل تابستان تخمریزی میکنند.
با پوستههای کلاه خود، دمهایی که شبیه خوشهها و پنج جفت پا متصل به دهان، خرچنگهای نعل اسبی خیلی هم دوستداشتنی نیستند. اما اگر تا به حال در زندگی خود واکسنی تزریق کرده اید، باید از این حیوانات دریایی عجیب تشکر کنید: از خون آبی روشن این خرچنگ برای اطمینان از استریل بودن تمام چیزهایی استفاده میشود که وارد بدن بیمار میشوند، از واکسن و سرم وریدی گرفته تا ایمپلنتهای پزشکی.
دانشمندان از دهه هفتاد میلادی از خون این خرچنگ استفاده میکنند تا از استریل بودن لوازم پزشکی و داروهای وریدی مطمئن شوند. وجود باکتریهای مضر در لوازم پزشکی میتواند کشنده باشد، اما خون خرچنگ نعلی به سموم باکتریها بسیار حساس است.
لورل سالیوان به خبرگزاری فرانسه میگوید: دوست داشتن آنها واقعاً آسان است، وقتی آنها را درک کنید. آنها اصلاً تهدید نمیکنند.
برای ۴۵۰ میلیون سال، این موجودات ماورایی در اقیانوسهای سیاره زمین گشتزنی میکردند، در حالی که دایناسورها پدید آمدند و منقرض شدند و این خرچنگها همچنان وجود دارند.
با این حال، اکنون فقط چهار گونه از این فسیلهای زنده در دنیا باقی مانده و هر چهار گونه در خطر انقراض هستند؛ به دلیل صید بیش از حد برای زیستپزشکی، استفاده از آنها به عنوان طعمه ماهی و همچنین از بین رفتن و آلودگی محیط زیست طبیعی خرچنگها.
خرچنگهای نعل اسبی در اقیانوسهای اطلس، هند و آرام زندگی میکنند هر سال جان میلیونها نفر را نجات میدهند. خون این جانور یکی از گرانترین مایعهای دنیاست و یک لیتر آن تا ۱۵ هزار دلار به فروش میرسد.
پوسته این خرچنگها را نزدیک به قلبشان سوراخ میکنند و حدود ۳۰ درصد خونشان کشیده و بعد به طبیعت بازگردانده میشوند. تحقیقات نشان میدهند که ۱۰ تا ۳۰ درصد این خرچنگها بعد از این کار از بین میروند و زاد و ولد مادههایی که زنده میمانند سخت میشود.