bato-adv
bato-adv

طرز تهیه دسر توت فرنگی، جذاب و خوشمزه

طرز تهیه دسر توت فرنگی، جذاب و خوشمزه

دسر توت فرنگی یکی از انواع دسرهای میوه‌ای خوشمزه و خوشبوست که از ترکیب میوه توت فرنگی همراه با خامه، شیر، شکر و پودر ژله توت فرنگی تهیه می‌شود.

فراروـ دسر‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین خوراکی‌ها در سراسر جهان هستند. در این میان دسر‌های میوه‌ای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش‌طعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسر‌ها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

به گزارش فرارو، دسر توت فرنگی یکی از انواع جذاب و خوشمزه دسر‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن میوه توت فرنگی در ترکیباتش بسیار خوشبو و خوش طعم است. این دسر خوشمزه از ترکیب توت فرنگی با خامه، شیر، شکر و ژله توت فرنگی تهیه می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر توت فرنگی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این دسر خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر توت فرنگی

توت فرنگی: نیم کیلو
شیر: ۲ لیوان
خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری
شکر: یک لیوان
پودر ژلاتین: ۱ قاشق
ژله توت فرنگی: ۱ بسته
آب سرد: یک چهارم لیوان
آب جوش: ۱ لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

توت فرنگی

نکات مربوط به توت فرنگی

توت فرنگی ازجمله میوه‌های خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از ۶۰۰۰ نوع از آن به رنگ‌های قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوان‌ها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخم‌ها، درمان یبوست و... مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد.
 
توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانه‌ای و مزرعه‌ای تولید می‌شود. معمولا توت فرنگی‌های گلخانه‌ای درشت‌تر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آن‌ها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگی‌های ریز مزرعه‌ای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگی‌های سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید.
 
برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آن‌ها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگی‌ها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزه‌های توت فرنگی از بین برود.

نکات مربوط به پودر ژلاتین

پودر ژلاتین
ژلاتین ماده‌ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می‌شود که در بخش‌هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن‌ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه‌داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

طرز تهیه دسر توت فرنگی

دسر توت فرنگی
۱ ـ ابتدا توت فرنگی‌ها را خوب بشویید؛ سپس برگ آن‌ها را جدا کنید. توت فرنگی‌های شسته را با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا دستگاه غذاساز کاملا پوره کنید.
 
۲ ـ شیر را داخل یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. حالا پوره توت فرنگی آماده را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا دانه‌های شکر حل شوند. نیازی نیست که این مخلوط به جوش بیاید و همینکه دانه‌های شکر حل شوند، کافی است.
 
۳ ـ پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا به روش بن ماری حل شود.
 
۴ ـ پودر ژله توت فرنگی را داخل یک کاسه بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید. کاسه را روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا دانه‌های ژله به روش بن ماری حل و کاملا شفاف شود.
 
۵ ـ در این مرحله خامه را که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کرده‌اید تا به دمای محیط برسد و کمی شل شده باشد، به قابلمه مخلوط شیر و شکر و توت فرنگی اضافه کنید. هم‌زمان پودر ژلاتین و ژله توت فرنگی حل شده را هم به قابلمه اضافه کنید و با استفاده از همزن دستی یا همزن برقی محتویات داخل قابلمه را یک دقیقه هم بزنید تا همه مواد کاملا یکدست و با هم مخلوط شوند.
 
۶ ـ در مرحله آخر قالب مورد نظر را انتخاب کنید و مایه دسر توت فرنگی را داخل قالب بریزید. قالب را به مدت ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر کاملا ببندد و سفت شود. برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به‌راحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمی‌گردد. بقیه قالب‌ها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید.
 
اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می‌شود، درحالی که قالب‌های پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش‌تری نیاز دارند. حواس‌تان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می‌اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید. این دسر به دلیل داشتن خامه به راحتی از قالب جدا می‌‍شود. نوش جان
 
نکته
پودر ژلاتین در این دسر به دلیل اسیدی بودن توت فرنگی استفاده شده است. در صورتی که پودر ژلاتین از این دسر حذف شود، ممکن است دسر توت فرنگی شما کاملا نبندد و سفت نشود؛ بنابراین به بهانه وجود پودر ژله هرگز پودر ژلاتین را از این دسر حذف نکنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv