bato-adv
bato-adv
تنقلات نوستالژیک دهه ۶۰ و ۷۰ چند فروخته می‌شوند؟

لعنت به پفک، نفرین به چیپس!

لعنت به پفک، نفرین به چیپس!

قیمت ارزان‌ترین انواع چیپس ساده در فروشگاه‌ها به ۱۳ هزار تومان رسیده و برای ۱۰۰ گرم پفک، ناچاریم ۱۵ هزار تومان پرداخت کنیم. چیپس پرینگلز در بسته‌بندی استوانه‌ای نوستالژیک با وزن ۱۵۰ گرم حدود ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۱

فرارو- طرز تهیه چیپس خانگی از فروردین ۱۳۹۹ تا الان به یکی از عبارات پرتکرار ایرانی‌ها در کادر جستجوی گوگل تبدیل شده است. درست کردن پفک ساده نیز همین وضعیت را دارد؛ می‌توانیم بدبینانه هر دو را به افزایش قیمت چیپس و پفک ربط بدهیم و بگوییم از وقتی قیمت ارزان‌ترین انواع چیپس ساده در فروشگاه‌ها به ۱۳ هزار تومان رسیده و برای پفک در بسته‌ ۱۰۰ گرمی ناچاریم ۱۵ هزار تومان پرداخت کنیم، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر توجه به صحت و سلامت خانواده، رشد جستجو برای تهیه چیپس یا انواع پفک در خانه، منطقی است. با این‌حال ما در تحریریه فرارو توصیه می‌کنیم این نوشته را نه با آه و حسرت، که با تکیه بر احساسات قدرتمند نوستالژیکتان بخوانید، به‌ یاد گذشته‌ها و اجازه ندهید حداقل چیپس و پفک یا پاستیل و آدامس و شکلات برحجم غصه‌هایتان اضافه کنند. برای اینکه حواستان پرت شود، به اولین پول توجیبی فکر کنید که زمان بچگی دریافت کردید. یادتان می‌آید چقدر بود و با آن، چند تا از تنقلات حاضر در گزارش زیر را می‌شد خرید؟

بیسکوییت؛ از پنج هزار تومان

بیسکوییت پتی‌بور مینو قدمت زیادی دارد، درست مثل بیسکوییت ترد، ساقه‌طلایی، ویفر موزی و البته ویفر‌های کاکائویی محبوب با اسم تجاری تک‌تک. در حال حاضر پتی‌بور ۱۰۰ گرمی را ۱۰ هزار تومان می‌فروشند. بیسکوییت ترد با طعم ملایم نمکی و وزن ۱۲۵ گرم ۱۰ هزار تومان است و قیمت یک ساقه‌طلایی ۲۰۰ گرمی به ۱۴ هزار تومان رسیده است. ویفر کوچک رنگارنگ که در بعضی برند‌ها با اسم رنگینک شناخته می‌شود و قبلا از آن برای پس دادن بقیه پول یا پول خرد استفاده می‌شد، بسته‌ای ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود. هر بسته حاوی ۳۵ عدد بیسکوییت ویفر کوچک است که هر کدام آن‌ها دو هزار تومان تمام می‌شود. ارزان‌ترین بیسکوییت‌های ویفری با طعم موز توت فرنگی و پرتقال را باید الان هشت هزار تومان بخرید. این نوع بیسکوییت‌ها را در بسته‌بندی با وزن ۸۰ گرم می‌فروشند. قیمت بیسکوییت‌های ویفر طعم‌دار با وزن ۱۶۰ گرم به ۲۰ هزار تومان می‌رسد. ارزان‌ترین نوع بیسکوییت ساده است و در بسته‌بندی ۷۰ گرمی، پنج هزار تومان فروخته می‌شود.

پفک؛ از ۱۵ هزار تومان

پفک نمکی مینو هنوز با همان بسته‌بندی خاطره‌انگیز حدود ۳۰ سال پیش عرضه می‌شود. قیمت بسته ۱۱۰ گرمی پفک نمکی مینو ۱۵ هزار تومان است و بسته‌های ۱۹۰ گرمی را ۲۵ هزار تومان می‌فروشند. برای خنثی کردن اثر تورم، تولیدکننده بسته‌های ۶۰ گرمی، ۵۰ گرمی و حتی ۲۸ گرمی را درنظر گرفته است. ارزان‌ترین پفک با وزن ۴۰ تا ۵۰ گرم را در بازار از برند لینا و برند چی‌توز پیدا می‌کنید. اولی قیمت لینا توپی را ۹ هزار تومان تعیین کرده و دومی چی‌توز طلایی و چی‌توز موتوری در بسته ۶۵ گرمی را ۱۰ هزار تومان می‌فروشد. بالا رفتن وزن و حجم بسته، قیمت را افزایش می‌دهد. به این ترتیب که در حال حاضر برای خرید پفک ۱۴۰ تا ۱۷۵ گرمی باید ۲۵ هزار تومان پول خرج کنید.

چیپس؛ از ۱۲ هزار تومان

چیپس پرینگلز را هنوز می‌توان در بسته‌بندی استوانه‌ای نوستالژیک پیدا کرد؛ رویای محجوبانه بچه‌های دهه ۶۰ الان در وزن ۱۵۰ گرم حدود ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود و البته باید امیدوار باشید که ادعای فروشنده‌ها درباره اورجینال بودن آن واقعیت داشته باشد. یعنی هر گرم از این چیپس ۶۷۰ تومان فروخته می‌شود! اگر خوش‌شانس باشید، احتمالا بتوانید چیپس پرینگلز را در بسته ۴۰ گرمی با قیمت ۵۵ هزار تومان پیدا کنید. در حال حاضر ارزان‌ترین چیپس‌های موجود در بازار حدود ۶۰ گرم وزن دارند و تقریبا با قیمت ۱۲ هزار تومان فروخته می‌شوند.

پاستیل؛ از ۱۵ هزار تومان

پاستیل هاریبو که برند مشهور خارجی و محبوب بازار بود، کم‌کم به حاشیه می‌رود، چون واردات آن مانند باقی خوراکی‌های خارجی با محدودیت روبرو است در عوض برند‌های ایرانی موفق شده‌اند بازار را به تصاحب خود دربیاورند. قیمت پاستیل میوه‌ای شیبا در بسته ۱۸۰ گرمی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. شیبا پاستیل‌های خود را در وزن ۹۰ گرم و قیمت ۱۸ هزار تومان هم تولید می‌کند. از جمله برند‌هایی که در بازار پاستیل، با شیبا پنجه در پنجه انداخته‌اند، دکتر بن است. پاستیل دکتر بن در بسته ۸۵ گرم را باید ۱۵ هزار تومان بخرید. بعضی برند‌ها برای اینکه قافیه را نبازند، وزن بسته‌های خود را تا ۵۰ گرم پایین می‌آورد و آن‌ها را ۱۰ هزار تومان می‌فروشد. پاستیل‌های نواری ۸۵ گرمی با قیمت ۱۵ هزار تومان هم پرفروش هستند.

قیمت انواع تنقلات نوستالژیک دهه ۶۰ و ۷۰

نوع حجم و وزن قیمت
بیسکوییت ساقه‌طلایی ۲۰۰ گرم ۱۴ هزار تومان
بیسکوییت ترد نمکی ۱۲۰ گرم ۱۰ هزار تومان
پفک ساده ۱۱۰ گرم  ۱۵ هزار تومان
چیپس ساده ۶۰ گرم  ۱۲ هزار تومان
پاستیل میوه‌ای ۸۰ گرم ۱۵ هزار تومان
آدامس خرسی هر عدد دو هزار و ۵۰۰ تومان
شکلات اسنیکرز هر عدد ۲۳ هزار تومان
کیم تی‌تاپ ۵۰ گرم پنج هزار تومان
کروسان پچ‌پچ ۶۰ گرم هفت هزار و ۵۰۰ تومان
تمرهندی ۲۵۰ گرم ۲۲ هزار تومان

آدامس؛ از دو هزار و ۵۰۰ تومان

یک بسته آدامس شیک چهارتایی ممکن است شما را به‌یاد چیز‌های زیادی در گذشته بیندازد، اما به‌هرحال باید با این واقعیت کنار بیایید که الان قیمت همین آدامس تقریبا معادل دو هزار تومان است و یک بسته ۴۰‌تایی را ۵۵ هزار تومان می‌فروشند. آدامس موزی و آدامس خرسی را هم می‌توان در سوپرمارکت‌ها پیدا کرد. یک بسته آدامس موزی الان حدود شش هزار تومان فروخته می‌شود و قیمت یک بسته ۲۰‌تایی بین ۸۵ تا ۱۲۰ هزار تومان است. اگر جزو گروهی باشید که از همان روزگاران قدیم به آدامس بادکنکی خرسی عشق می‌ورزیده‌اند، بهتر است بدانید قیمت یک بسته ۳۰ تایی از آن‌ها به ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان رسیده و یک‌عدد آدامس خرسی برایتان دو هزار و ۵۰۰ تا سه‌هزار تومان تمام می‌شود. بین برند‌های جدید آدامس باید به بایودنت ۱۲ تایی با طعم‌های مختلف مثل هندوانه، نعنا و... اشاره کنیم که ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود. ترایدنت یک بسته ۱۴ تایی آدامس طعم‌دار را حدود ۴۰ هزار تومان می‌فروشد. ارزان‌ترین آدامس بسته‌ای در وزن زیر ۲۰ گرم، ۱۲ هزار تومان فروخته می‌شوند. برای اینکه از بحث نوستالژی دور نشویم، دست روی آدامس عسلی می‌گذاریم. احتمالا هنوز می‌توانید آدامس عسلی با طعم نعنا، نعنا فلفلی و دارچین را از برند خارجی لوته تجربه کنید. طعم و مزه آدامس عسلی دهه ۷۰ را می‌دهند، اما قیمتشان به ۱۴ هزار تومان رسیده است.

شکلات؛ از ۱۱ هزار تومان

قیمت شکلات هوبی ۳۰ گرمی، همین اواخر از هشت هزار تومان به ۱۷ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. برای اسنیکرز ۵۰ گرمی باید بین ۱۴ تا ۲۳ هزار تومان پول بدهید. وزن هر شکلات مارس به ۵۰ گرم می‌رسد و برای آن در حال حاضر باید بین ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان خرج کنید. کیت‌کت چهارتایی که به آن کیت‌کت چهار انگشتی هم می‌گویند، ۲۵ هزار تومان قیمت دارد. مینو در آن سال‌ها به تقلید از محبوبیت همین برند، شکلات تک‌تک را تولید کرد. قیمت تک‌تک دو انگشتی در حال حاضر چهار هزار تومان و تک‌تک چهار انگشتی، بین هشت تا ۹ هزار تومان است. بسته ۲۰ تایی تک‌تک چهار انگشتی را ۱۸۰ هزار تومان می‌فروشند. شکلات آلبنی را در سوپرمارکت‌های تهران با قیمت نزدیک به ۱۱ هزار تومان پیدا می‌کنید. حداقل قیمت توییکس در شهر‌های مرزی ۱۵ هزار تومان است، اما در تهران امکان دارد ناچار شوید آن را ۱۸ هزار تومان بخرید. انواع مختلف شکلات تابلرون با قیمت ۳۸ تا ۵۸ هزار تومان فروخته می‌شوند. بالاخره به شکلات بونتی می‌رسیم که به مغز نارگیلی شیرین و یک کاور شکلاتی نازک شهرت داشت. قیمت بونتی ۶۰ کرمی الان تقریبا ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان است.

کیک و کلوچه؛ دو هزار و ۵۰۰ تومان

تی‌تاپ احتمالا اولین چیزی است که در این بخش دلتان برایش تنگ می‌شود. کیک لایه‌ای که توسط برند سالمین تولید می‌شد و در بسته‌بندی قرمز جلب توجه می‌کرد، این روز‌ها نایاب است، ولی اگر دنبالش بگردید و خوش‌شانس باشید، می‌توانید آن را با قیمتی بین سه تا پنج هزار تومان بخرید. شیرینی کام را باید جد پدری انواع کلوچه‌های فعلی بدانیم. مینو هنوز آن‌ها را در همان بسته‌بندی قدیمی تولید می‌کند و باید مثل گذشته تلاش کنید، تکه‌های آن را از هم جدا کنید. بعد از خوردن هم دندان‌هایتان را مثل سیمان به هم می‌چسباند. به‌هرحال قیمت شیرینی کام الان دو هزار و ۵۰۰ تومان است. جا دارد یادی هم از پچ پچ کنیم که باعث شده کلمه کروسان به‌خوبی در دهن‌مان نچرخد. پچ‌پچ الان در دو وزن ۶۰ و ۷۵ گرمی عرضه می‌شود و قیمت آن‌ها به‌ترتیب هفت هزار و ۵۰۰ تومان و هشت هزار و ۷۰۰ تومان است.

بقیه خوراکی‌های خاطره‌انگیز

اسمارتیز کیلویی بیشتر راه‌دست کافه‌ها، بستنی‌فروش‌ها و قنادی‌ها است. آن‌ها در حال حاضر برای یک کیلو اسمارتیز حدود ۲۰۰ هزار تومان پول می‌دهند. تقریبا به قیمت یک کیلوگرم گوشت قرمز شباهت دارد. بسته‌های اسمارتیز کوچک ۲۰ گرمی که یادآور دهه ۶۰ هستند را الان چهار هزار تومان می‌فروشند.

قیمت لواشک به تبعیت از نرخ میوه، رشد کرده است. یک کیلو لواشک را الان بین ۸۰ تا ۱۳۰ هزار تومان می‌فروشند، اما اگر بخواهید به یاد روز‌های گذشته و عمر رفته، یک راست سراغ تمرهندی با همان بسته‌بندی قدیمی بروید باید ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان بپردازید. این قیمت تمر هندی با وزن ۲۵۰ گرم است.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
مچکریم رئیسی
ریحانه
United States of America
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
اخه وقتی میری خیابون بچه گریه می کنه میگه می خوام چطور براش ادم می تونه نخره؟خب گرون هم هست ولی مجبوریم
مش مندلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
مسئولین دلسوز به فکر سلامتی ملتن اینا برای سلامتی مضره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
کاش مشکل فقط چیبس و پفک بود مشکل ما خیلی بزرگتر از این حرفا است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
یادش بخیر
انتشار یافته: ۱۳
حمیدخان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
چون ضرر و لذت داشتند از سبد غذایی حذف شدند و باید قدر دان این زحمات باشیم و فراموش کنیم که شادی و رفاه چه هستند و این گونه شب روز و روز شب میشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
به برکت این دولت فخیمه با همه این آشغالها خداحافظی کردیم. عدو شود سبب خیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
شما دهه هفتاد، پرینگلز میخوردی؟؟ به خاطر عکس میگم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
افسوس که گذشته دیگه برنمیگرده. .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
لعنت به بی کفایتی ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
مگرمجبورهستید بخرید .نخرید تاارزون کنن . .نون شب نیست که مقصرخودمون هستیم
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
وقتی تو بسته بیشتر از پفک و چیپس هوا بهت میفروشن چرا میخری کل بسته پفک را اگر خیس کنی به اندازه یک گردو توش چیزی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
یادش بخیر اولین پفک بزرگ توی ایران بهانه نمکی بود که بسته ای 15 تومان. چیپس اون موقع نبود منظورم اوایل سال 1370.نوشابه خانواده هم 20 تومان بود با برنداشی مشی.
bato-adv
bato-adv
bato-adv