December 27 2024 - جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
پیش بینی میشود طی دو دهه آینده، کشور عراق سالانه ۲۷۲ روز گرد و غبار را تجربه کند و طبق گفته یک مقام وزارت محیط زیست، در سال ۲۰۵۰ به آستانه ۳۰۰ روزه برسد.
با وجود طوفانهای شن یا گرد و غبار در عراق، میلاد متی، پیک تحویل غذا نمیتواند یک روز کاری را از دست بدهد و مانند اکثریت قریب به اتفاق مردم عراق، خستگی خود را از این پدیده که در ماههای اخیر ابعاد بی سابقهای به خود گرفته است، پنهان نمیکند.
به گزارش فرارو، برای گشت و گذار در خیابانهای بغداد با موتور و رساندن غذا به مشتریان، این جوان ۳۰ ساله تا حد امکان خود را با عینکهایی که از گرد و غبار محافظت میکند و از پوششی که سر و گردنش را میپوشاند استفاده میکند.
با وجود وقوع دهها طوفان از اواسط آوریل، مردم عراق عادت کردهاند که در آسمان خاکستری و غبارآلود بیدار شوند. بسیاری از اوقات فرودگاهها مجبور به توقف پروازها به دلیل دید ضعیف شدند؛ و باز هم روز یکشنبه فرودگاه بین المللی بغداد پروازهای خود را برای چند ساعت به حالت تعلیق درآورد. وزارت بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که در پی طوفان شن جدید بیش از ۵۰۰ نفر به دلیل مشکلات تنفسی به بیمارستانهای سراسر کشور مراجعه کردند.
میلاد در یکی از میدانهای شلوغ بغداد میگوید: این اولین سالی است که طوفانهای گرد و غبار زیادی رخ میدهد. در اولین یکشنبه ماه جولای، او مجبور شد دمای تا ۴۰ درجه سانتیگراد و یک طوفان گرد و غبار جدید را تحمل کند. این جوان میافزاید: دید روشن نیست، احساس میکنید از گرما خفه میشوید و نمیتوانید آن را تحمل کنید، برای امنیت خود باید آب میوه و مایعات بنوشید.
او که ازدواج کرده و نمیتواند در کار خود غیبت کند و از این طریق ماهیانه ۶۰۰ دلار حقوق دریافت میکند. وی توضیح میدهد: من نمیتوانم کار نکنم و باید این مسئولیت را بپذیرم.
با وجود گرمای شدید در شهری با ساختمانهای بتنی، تعداد رهگذرانی که از ماسک استفاده میکنند در حال افزایش است، این در حالی است اکثر مردم آن در طول همهگیری کووید-۱۹ از ماسک استفاده نمیکردند.
در ایوان کافهای متروک که صندلیهای چرمی مشکی پوشیده از گرد و غبار است، پیشخدمت پیشبند قهوهای رنگ آن را با پارچهای مرطوب پاک میکند و سپس برای شستن زمین از آب استفاده میکند.
طوفان شن در ماه مه در عراق جان یک نفر را گرفت و دست کم ۱۰۰۰۰ نفر به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری شدند.
به گفته مقامات بهداشت، عمدتاً افراد مسن و افراد مبتلا به آسم یا نارسایی تنفسی و بیماری قلبی تحت تأثیر قرار میگیرند که آسیب پذیرترین گروهها محسوب میشوند.
دکتر سیف علی عبدالحمزه، رئیس بیمارستان الکندی، گفت: شدت طوفان طی چند هفته گذشته بسیار افزایش یافته است. اکثر بیماران مراجعه کننده از بیماریهای مزمن مانند آسم و آلرژی برونش رنج میبرند و اکثریت آنها را افراد مسن تشکیل میدهند.
مقامات میگویند که عراق یکی از پنج کشوری است که در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی و بیابان زایی که یکی از عوامل گسترش طوفانهای شن است، آسیب پذیرتر است.
پیش بینی میشود طی دو دهه آینده، این کشور سالانه ۲۷۲ روز گرد و غبار را تجربه کند و طبق گفته یک مقام وزارت محیط زیست، در سال ۲۰۵۰ به آستانه ۳۰۰ روزه برسد.
از جمله اقدامات توصیه شده برای مقابله با این پدیده، مسئولان به ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرها اشاره کردند. اما این کشور ۴۱ میلیونی از کمبود آب و بارندگی کم نیز رنج میبرد.
رزاق جاسم، یک کارشناس برق، با اشاره به شکست مقامات گفت: قبلاً ما یک کمربند سبز در اطراف بغداد داشتیم و اگر دوباره کاشته شود، موفقیت آمیز خواهد بود. او افزود: ما میلیاردها دلار برای مسائل بی اهمیت در کشوری غنی از هیدروکربنها خرج کرده ایم.
جاسم اضافه میکند که به طوفانها عادت کرده است، حتی اگر طوفانها کار را پیچیده و کند کنند. او میگوید: ماسک که میزنی آزاردهنده است، احساس میکنی خفه میشوی و میخواهی آن را دربیاوری. ما هر ساعت صورت و دهانمان را میشوییم.
در مورد خانه ها، آنها نیاز به نظافت مداوم دارند. جاسم میگوید: هر وقت طوفان میگذرد، کارزاری میکنیم که تمام خانه را بشویم، خانه هر چقدر هم که بسته باشد، خاک وارد آن میشود.
این مرد ۳۵ ساله که دارای سه فرزند است میگوید راهی برای تسلیم شدن وجود ندارد. وی افزود: وقتی بمیریم دست از کار میکشیم. تا زمانی که زنده ایم باید به کارمان ادامه دهیم.