مشکل در «تصدی مسئولیت» در سطحی است که بتواند بر مخالفتها غلبه کرده و در هماهنگی با رهبری هرچه سریعتر مذاکرات را به ایستگاه پایانی برساند. پیشنهاد مشخص، حضور فعال رئیسی با استفاده از جایگاه حقوقی به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و بهدستگرفتن فرمان مذاکرات هستهای است.
روزنامه شرق در یادداشتی که به راه حلهای برجام اشاره دارد نوشت: گام اول در خروج از وضعیت کنونی، تفاهم داخلی در ضرورت خروج از بنبست کنونی و احیای برجام است. باید بپذیریم که بنبست مذاکرات احیای برجام به نحو محسوسی به زیان ایران است. موضوعی که ظاهرا نظر مسئولان کشور نیز بر آن است و براساس اطلاعات مورد وثوق تصمیم نظام بر «توافق» است.
در اینکه چه عامل یا عواملی در آخرین لحظه مانع عبور از این پل میشود گمانهزنیهایی مطرح است. جناحی خاص در داخل برجام را «خسارت محض» میداند، روسیه احیای برجام را تا زمانی که از بحران اوکراین بیرون نیامده، به صلاح منافع خود نمیداند، اسرائیل و برخی کشورهای منطقه مخالف عادیشدن روابط ایران با جهان هستند و احیای برجام را گامی بزرگ در جهت حضور قدرتمندانه ایران در منطقه و جهان ارزیابی میکنند.
از یاد نبریم در صورت احیای برجام، وفق قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۲۵ برنامه هستهای ایران از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خارج خواهد شد. شش قطعنامه شورای امنیت که به دلیل قطعنامه ۲۲۳۱ به حالت تعلیق درآمده، لغو خواهد شد.
همین مخالفتها برای اتخاذ تصمیم سیاسی بهمنظور عبور از موانع احیای برجام کفایت میکند. مشکل در «تصدی مسئولیت» در سطحی است که بتواند بر مخالفتها غلبه کرده و در هماهنگی با رهبری هرچه سریعتر مذاکرات را به ایستگاه پایانی برساند.
پیشنهاد مشخص، حضور فعال جناب رئیسی با استفاده از جایگاه حقوقی به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و بهدستگرفتن فرمان مذاکرات هستهای است. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، عناصر داخلی و خارجی مخالف برجام، صحنهگردان مذاکرات و ازدسترفتن فرصتهای تکرارنشدنی، خسارت به کشور و درآمدهای نجومی برای کاسبان تحریم خواهند بود.