bato-adv
کد خبر: ۵۶۰۳۷۹

استفاده از ماسک به ۱۰درصد رسیده است

استفاده از ماسک به ۱۰درصد رسیده است
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در این‌باره می‌گوید: «میزان مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی تهران با علائم مشکوک کرونا افزایش پیدا کرده و در موارد بستری هم به‌تدریج آمار تهران در حال تغییر است. پیش‌بینی می‌شود در هفته‌های آینده شاهد موج‌های جدیدی از ویروس باشیم.»
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۲۰ تير ۱۴۰۱

زیر‌سویه‌های جدید اومیکرون (BA۴ و BA۵) با علائم ازجمله تب، خستگی، سردرد، بدن‌درد، سرفه، آبریزش بینی، التهاب گلو و گلودرد، خس‌خس و سنگینی سینه و علائم گوارشی ازجمله اسهال، آمار ابتلا به کرونا را در کشور افزایش داده است.

به گزارش همشهری، بیشترین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت برای ابتلا و مرگ طی یک ماه گذشته برای دیروز ثبت شد و بیماران بستری کووید ۱۹ هم در ۱۶ استان کشور افزایش پیدا کرد. شهرستان‌های قرمز (۴ شهر) و نارنجی (۱۴ شهر) هم به نقشه رنگ‌بندی کشور برگشته‌اند.

موارد ابتلا اوایل هفته گذشته ۳ رقمی بود و حالا به ۲۳۷۵ مبتلای جدید رسیده است. پس از گذشت دو ماه مرگ‌های تک‌رقمی هم متوقف شده و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ نفر جان خود را به‌دلیل ابتلا به کرونا از دست دادند.

بخش‌های اورژانس مراکز درمانی هم با افزایش مراجعات بیماران مشکوک به کرونا مواجه شده‌اند و تهران در هفته‌ای که گذشت در صدر بیشترین موارد بستری در مقایسه با سایر استان‌های کشور قرار گرفت.

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در این‌باره می‌گوید: «میزان مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی تهران با علائم مشکوک کرونا افزایش پیدا کرده و در موارد بستری هم به‌تدریج آمار تهران در حال تغییر است. پیش‌بینی می‌شود در هفته‌های آینده شاهد موج‌های جدیدی از ویروس باشیم.»

این در حالی است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور با کاهش شدید همراه شده و به تأکید متخصصان استفاده از ماسک به ۱۰ درصد رسیده است. آن‌ها معتقدند عادی‌انگاری‌های القا شده به جامعه در کاهش رعایت پروتکل‌ها مؤثر بوده و باید با توجه به افزایش موارد ابتلا در کشور‌های همسایه از یک ماه گذشته تاکنون، نظام مراقبت در کشور نسبت به بروز موج جدید بیماری آگاهانه‌تر رفتار می‌کرد و رصد‌های مرزی و غربالگری بیماران، تقویت می‌شد.

حمید سوری، ایپدمیولوژیست در این‌باره می‌گوید: «در بحث رصد و بیماریابی ما رتبه مناسبی در دنیا نداریم. ایران در میان کشور‌های دنیا از نظر تست در هر یک میلیون نفر، رتبه ۱۱۸ را دارد و بسیاری از موارد ابتلا را پیدا نمی‌کنیم.»

او معتقد است ارزیابی وضعیت بیماری براساس مرگ و بستری شاخص‌های درستی برای تحلیل وضعیت اپیدمی نیست و این نوسانات مرگ تا زمانی که اپیدمی حذف و ریشه‌کن نشود، وجود خواهند داشت: «در حالی از ثبت روز‌های با صفر مرگ ناشی از کووید ابراز شادمانی کردیم که این شاخص‌ها و آمار نوسانی باعث می‌شود که جامعه دچار عادی‌انگاری شده و شاهد بروز پیک جدید از بیماری یا خیزش احتمالی موارد ابتلا و مرگ باشیم. در نخستین روز اعلام صفر مورد مرگ، ۱۶۳کشور دیگر زودتر از ما صفر مورد مرگ را گزارش کرده بودند و بار دوم هم همزمان با ایران ۱۷۳کشور دیگر صفر مرگ کووید داشتند. ذوق‌زدگی غیرعلمی در چنین مواردی شاید تأثیر مثبت گذرا در سطح جامعه داشته باشد، ولی با گذشت زمان، موجب بی‌اعتمادی مردم می‌شود و همراهی آن‌ها در رعایت پروتکل‌های بهداشتی را سخت‌تر می‌کند.»

البته با توجه به افزایش موارد ابتلا، عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از الزامی شدن استفاده از ماسک در شهر‌های قرمز و نارنجی خبر می‌دهد.

او در صفحه توییتر خود نوشت: «با توجه به افزایش موارد ابتلاء، بستری و سرپایی، استفاده از ماسک در کلیه فضا‌های باز و سر پوشیده در شهر‌های قرمز و نارنجی ضروری است و در شهر‌های آبی و زرد هم مردم باید در نقاط سرپوشیده یا پر ازدحام از ماسک استفاده کنند.»

شیراوژن همچنین بر تزریق واکسن یادآور تأکید کرده است: «تزریق نوبت یادآور واکسن در کشور‌های مختلف باعث کاهش موارد ابتلا به بیماری کرونا شده است. این در حالی است که در کشور‌هایی که پوشش واکسن کاملی داشتند، ولی زمان زیادی از تزریق واکسن گذشته، مجدداً موارد ابتلای فراوان گزارش شده است.»

از سوی دیگر حمید عمادی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا هم نسبت به مسری‌تر و واکسن‌گریزتر بودن زیرسویه‌های BA۴ و BA۵ امیکرون هشدار می‌دهد.

او به ایسنا گفته «هم‌اکنون کرونا در کشور در حال افزایش است و هم به‌نظر می‌رسد که به‌دنبال افزایش موارد بیماری در کشور‌های همسایه، موارد ابتلا در ایران افزایشی شده است. مثال واضح آن کشور ترکیه است که مدت‌هاست برای جذب توریست اعلام کرده که نیازی به استفاده از ماسک نیست. در هواپیما و فرودگاه‌های این کشور کسی ماسک نمی‌زند و شرایط مناسب برای انتقال کرونا فراهم است.»

عمادی با بیان اینکه موارد سرپایی ناشی از بیماری و بستری در کشور افزایش پیدا کرده، تأکید می‌کند: «با روند موجود، به‌احتمال زیاد در ۲ هفته آینده موارد مرگ‌ومیر هم افزایش خواهد داشت و امیدواریم که شرایط مانند شرایط شیوع دلتا نشود. این اتفاق تا زمانی رخ می‌دهد که همین زیرسویه‌ها وجود داشته باشند، اگر ویروس جهش جدیدی داشته باشد، ممکن است شرایط متفاوت شود. در این مقطع لازم است که افرادی که تاکنون واکسن تزریق نکرده‌اند، واکسن بزنند و سایر افراد هم نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند. همچنین کسانی که ۶ ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته، دوز یادآور را تزریق کنند.»

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین