تحلیلگران بانک ژاپنی «نومورا» بر این باورند که یورو ممکن است در ماههای آینده به کاهش خود ادامه دهد.
فرارو- سرمایه گذاران اغلب در مواقععدم اطمینان به ارز ایالات متحده روی میآورند و دلایل زیادی برای عصبانی شدن آنان وجود دارد.
به گزارش فرارو به نقل از گاردین، دو دهه از آخرین معامله یورو در برابر دلار آمریکا به زیر ۱.۰۰ دلار (۰.۸۴ پوند) میگذرد. اکنون ارز واحد اروپا (یورو) بار دیگر در آستانه برابری قرار گرفته است. دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارند اگرچه تازهترین دلیل برای کاهش ارزش یورو ترس از مواجهه اروپا با بحران انرژی در زمستان امسال بوده است.
خط لوله نورد استریم ۱ که گاز را از روسیه به اروپا انتقال میدهد روز دوشنبه به دلیل تعمیر و نگهداری سالانه در ۱۰ روز گذشته تعطیل شد. گمانه زنیها مبنی بر اینکه «ولادیمیر پوتین» ممکن است به عنوان انتقام از تحریمهای اعمال شده توسط غرب علیه کرملین پس از حمله به اوکراین در فوریه تعطیلی نورد استریم را طولانیتر سازد مطرح شده است.
اگر این اتفاق رخ دهد رکود در ماههای آینده افزایش مییابد. برخی از کشورهای بزرگتر عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان و ایتالیا به شدت به گاز روسیه وابسته هستند و علیرغم تلاشها برای ذخیره انرژی و یافتن تامین کنندگان جایگزین معامله گران ارز بدترین وضعیت را پیش بینی میکنند. رونق اقتصادی در آلمان در حال حاضر کمتر از زمان شروع کروناست و کاهش ارزش یورو که هزینه انرژی وارداتی را افزایش میدهد بعید است عاملی کمک کننده باشد.
تحلیلگران بانک ژاپنی «نومورا» بر این باورند که یورو ممکن است در ماههای آینده به کاهش خود ادامه دهد. آنان افزودهاند: «اگر نورد استریم ۱ فعالیت خود را از سر نگیرد فکر میکنیم ۰.۹۰ دلار در زمستان یک امکان رو به رشد است. سناریویی که در آن منطقه یورو مجبور است عرضه گاز به صنعت را سهمیهبندی کند اگر این یک بحران اقتصادی نیست پس چیست»؟
اگرچه این تنها داستان ضعف یورو نیست بلکه حکایتی از قدرت دلار است. سرمایه گذاران به طور سنتی در مواقععدم اطمینان به سمت ارز ایالات متحده هجوم میآورند و دلایل زیادی وجود دارد جنگ، تورم و چشمانداز اقدامات جدید در چین برای مبارزه با سویه اومیکرون کووید -۱۹ آنان را عصبانی کرده است.
عوامل اقتصادی نیز باعث تقویت دلار شدهاند. ایالات متحده پس از کاهش محدودیتهای کووید-۱۹ نسبت به منطقه یورو در مسیر بهبود اقتصادی قرار دارد به علاوه فدرال رزرو بانک مرکزی این کشور سریعتر شروع به افزایش نرخ بهره در واکنش به افزایش تورم کرده است.
فدرال رزرو در آخرین جلسه خود هزینههای استقراض را ۰.۷۵ درصد افزایش داد و به محدوده بین ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد رساند. بانک مرکزی اروپا هنوز شروع به افزایش هزینههای استقراض در حال حاضر زیر صفر خود نکرده است، اما نشان داده که اولین افزایش نرخ بهره در یک دهه اخیر در اواخر ماه جاری را انجام خواهد داد. ترکیب رشد قویتر و نرخهای بهره بالاتر امریکا دلار را جذابتر ساخته است.
«جوناس گلترمن» اقتصاددان بازار در کپیتال اکونومیکس میگوید: «دادههای قوی اقتصادی ایالات متحده و ادامه صداهای قاطعتر از سوی فدرال رزرو واگرایی فزاینده بین چشمانداز تیرهتر اروپا و اقتصاد انعطاف پذیرتر ایالات متحده را تقویت کرد. با توجه به امید اندک در چشمانداز اقتصادی اروپا و حفظ صعود تهاجمی فدرال رزرو در کوتاه مدت ما فکر میکنیم که ریسکها به نفع دلار آمریکا منحرف شده اند».
ننگ به نیرنک تو
پول جوانان ما میچکد از چنگ تو
بورس ما ننگ تو