bato-adv
bato-adv

این خوراکی‌ها را بخورید تا از سرطان و بیماری قلبی در امان بمانید

این خوراکی‌ها را بخورید تا از سرطان و بیماری قلبی در امان بمانید

گوجه‌فرنگی که گاهی به نام طب سنتی به آن کم‌محلی می‌شود، سرشار از لیکوپن است و با پخته شدن مواد موثره آن در جلوگیری از التهاب و تولید سلول سرطانی بیشتر می‌شوند، در طب سنتی خوردن خام آن همراه غذا نهی می‌شود، ولی پخته شده آن توصیه می‌شود.

محققان تغذیه در دانشگاه هاروارد و همچنین متخصصان داخلی همگی در اینکه سلامت ما در سبد غذایی ما پنهان است و نه داروخانه هم نظرند. در این اینفوگرافیک مهم‌ترین و در دسترس‌ترین مواد غذایی پیشگیری کننده از بیماری‌هایی، چون سرطان و دیابت و بیماری‌های قلبی را ببینید.

به گزارش همشهری به نقل از مرکز سلامت هاروارد، سیستم ایمنی بدن ما در برابر هر چیز خارجی فعال می‌شود؛ مثلا یک میکروب مهاجم، گرده گیاهان یا مواد شیمیایی. این تشخیص اغلب با ایجاد فرایندی به نام التهاب پاسخ داده می‌شود و این دوره‌های التهابی متناوب که مهاجمان تهدیدکننده را هدف قرار می‌دهد از سلامت ما محافظت می‌کنند.

با این حال، گاهی اوقات التهاب ادامه پیدا می‌کند و حتی زمانی که تهدیدی از یک مهاجم خارجی ایجاد نشده، بدن واکنش نشان می‌دهد. چنین التهابی دشمن سلامتی ما و منشأ بسیاری از بیماری‌های مهمی که ما را آزار می‌دهند است. مثلا سرطان، بیماری قلبی، دیابت، آرتریت، افسردگی و آلزایمر با التهاب مزمن مرتبط هستند.

(اینفوگرافیک)
راهکار برخورد با التهاب تهدیدکننده چیست؟

دانشمندان یکی از قدرتمندترین ابزار‌ها برای مبارزه با التهاب را نه در داروخانه، بلکه در بشقاب غذایی یافته‌اند. دکتر فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی هاروارد، می‌گوید: بسیاری از مطالعات تجربی نشان داده که مواد موجود در برخی خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌ها ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشند.

علم ثابت کرده که التهاب مزمن و درجه پایین می‌تواند به یک قاتل خاموش تبدیل شود و به بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و... دامن می‌زند، اما رعایت این نکات در تغذیه شما را تا حد خوبی محافظت می‌کند؛ دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی نیز تاکید کرد که ریزمغذی‌های ارزشمندی هستند که با تولید سلول‌های غیر طبیعی مبارزه می‌کنند.

گوجه‌فرنگی که گاهی به نام طب سنتی به آن کم‌محلی می‌شود، سرشار از لیکوپن است و با پخته شدن مواد موثره آن در جلوگیری از التهاب و تولید سلول سرطانی بیشتر می‌شوند، در طب سنتی خوردن خام آن همراه غذا نهی می‌شود، ولی پخته شده آن توصیه می‌شود.

سیب حاوی پکتین و فلاوونوئید‌ها است که ضد سرطان هستند؛ پروفایل چربی را تنظیم می‌کند و از تولید سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

شاتوت و تمشک دو میوه تابستانی سرشار از ریزمغذی ارزشمند ضد سرطان هستند؛ رنگ جذاب آن‌ها محصول آفتاب تند و مواد معدنی خاک است که سلامتی را به بدن ما هدیه می‌دهد.

بروکلی نیز مقر تجمع فلاوونوئیدهاست و ضد سرطان است؛ دانشمندان هاروارد، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم پیچ و کاهو را نیز در این دسته قرار می‌دهند.

ریحان با آن عطریت ناب و طعم‌دلپذیر نیز فلاوونوئید فراوان دارد و اگر مهمان بشقاب غذای شما شود، هضم را اصلاح می‌کند و معده را قوت می‌بخشد و از تولید سلول‌های سرطانی نیز جلوگیری می‌کند.

اصلاح روغن مصرفی نیز بسیار حیاتی است؛ روغن زیتون، آجیل و مغز‌هایی مانند بادام و گردو، ماهی‌های چرب مانند سالمون، تن و ساردین در این فرایند بسیار مهم هستند.

اما در مقابل غذا‌هایی هم هستند که در جهت ضد سلامتی حرکت می‌کنند:

کربوهیدرات‌های تصفیه شده، مانند نان سفید و شیرینی

سیب زمینی سرخ کرده و سایر غذا‌های سرخ شده

نوشابه و سایر نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و گازدار

گوشت‌های سوخته یا فرآوری شده (هات‌داگ، سوسیس)

مارگارین، شورتنینگ (پوک کننده و ترد کننده شیرینی‌جات) و چربی‌های حیوانی

فراموش نکنید که سلامت ما با محصولاتی که در یخچال داریم پیوند بیشتری دارند تا تولیدات دارویی و محصولات داروخانه‌ای.

برچسب ها: سرطان
bato-adv
bato-adv
bato-adv