bato-adv

چگونه خطر بیماری‌های قلبی را در دیابتی‌ها کاهش دهیم

چگونه خطر بیماری‌های قلبی را در دیابتی‌ها کاهش دهیم
مدیریت دیابت می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند. با این وجود، برای افرادی که پیش‌تر به هر دو بیماری مبتلا شده‌اند درمان‌هایی که آسیب‌هایی را که در قلب یا رگ‌های خونی رخ داده را برطرف می‌کنند مهم هستند و باید در کنار مدیریت قند خون ارائه شوند.

فرارو- افراد مبتلا به دیابت در برابر بیماری‌های قلبی آسیب پذیرتر هستند. چگونه این خطر را در آنان کاهش دهیم؟

به گزارش فرارو به نقل از تایم، اگر مبتلا به دیابت تشخیص داده شده اید بدانید افراد زیادی مانند شما هستند. انجمن دیابت آمریکا (ADA) گزارش می‌دهد که در سال ۲۰۱۹ میلادی آخرین سالی که اطلاعات در مورد آن در دسترس است ۳۷.۳ میلیون بزرگسال در ایالات متحده حدود ۱۱.۳ درصد از جمعیت به این بیماری مزمن مبتلا بودند و این تعداد هم چنان در حال افزایش است.

دیابت نوع ۱ زمانی ایجاد می‌شود که بدن قادر به تولید انسولین نباشد و نوع ۲ زمانی رخ می‌دهد که بدن به درستی از انسولین استفاده نمی‌کند. نوع ۲ شایع‌ترین شکل دیابت است و زمانی که کنترل نشود قند خون فرد می‌تواند به سطوح خطرناکی برسد که نیاز به درمان پزشکی دارد.

دکتر «جاشوا جوزف» متخصص غدد در مرکز پزشکی وکسنر دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس که در زمینه پیشگیری و درمان دیابت کار می‌کند می‌گوید: «با گذشت زمان افزایش سطح قند خون باعث ایجاد مشکل برای کل بدن می‌شود». در مورد بیماری‌های قلبی عروقی او می‌گوید:«میزان بالای قند خون به عروق کوچک و بزرگ بدن از جمله عروق اطراف قلب آسیب می‌رساند که منجر به بیماری قلبی می‌شود. افزایش گلوکز هم چنین می‌تواند به اعصاب کنترل کننده قلب آسیب برساند».

در واقع، دیابت با افزایش خطر ابتلا به عوارض جانبی عمده قلبی مانند سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ مرتبط است. احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته در افراد مبتلا به این عارضه نسبت به افرادی که دیابت ندارند دو برابر بیش‌تر است و در سنین پایین‌تر احتمال بیش تری برای ابتلا به عارضه قلبی در افراد دیابتی وجود دارد. طبق گفته موسسه ملی بهداشت هر چه افراد دیابت طولانی تری داشته باشند احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیش‌تر است.

ارتباط دیابت و بیماری قلبی

افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است خطر عوارض قلبی کم تری نسبت به افراد مبتلا به نوع ۲ داشته باشند. این بدان خاطر است که احتمال اضافه وزن یا چاقی در آنان کمتر است که می‌تواند خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد. همچنین تحقیقات بیش تری در مورد دیابت نوع ۲ وجود دارد، زیرا شایع‌ترین شکل بیماری دیابت است.

علیرغم وجود برخی تغییرات بین دیابت نوع ۱ و ۲ در افراد مبتلا به آن بیماری قلبی عروقی عامل شماره ۱ مرگ در افراد دیابتی است. کاملا مشخص نیست که چرا و چگونه دیابت و بیماری قلبی با هم ارتباط دارند، اما احتمالا چندین عامل دخیل هستند. در ادامه به برخی از این عوامل اشاره می‌شود:

بیماری‌های همراه

افراد مبتلا به دیابت بیشتر احتمال دارد که سایر بیماری‌های همراه را داشته باشند که به طور مستقل خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. شرایطی مانند فشار خون بالا، چربی خون (کلسترول بالا) و چاقی می‌توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند. زمانی که این عوامل در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند خطر چندین برابر افزایش می‌یابد.

التهاب سیستمیک

دیابت می‌تواند یک محیط التهابی در بدن ایجاد کند که می‌توان آن را «محیطی» نامید که می‌تواند منجر به مشکلات مزمن دیگری شود. قند خون بالایی که دیابت در بدن ایجاد می‌کند می‌تواند منجر به انواع حالت‌های التهابی و بیماری‌های عروق خونی کوچک شود. همان محیطی که به ایجاد دیابت دامن می‌زند باعث ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی نیز می‌شود و بالعکس. التهاب سیستمیک ناشی از قند خون بالا می‌تواند منجر به لخته شدن خون، سکته مغزی و حمله قلبی شود.

مقاومت به انسولین

چاقی با مقاومت به انسولین مرتبط است به این معنی که ماهیچه‌ها، کبد و سلول‌های چربی به خوبی به انسولین پاسخ نمی‌دهند و نمی‌توانند از گلوکز موجود در خون برای تامین عملکرد خود استفاده کنند. مقاومت به انسولین که گاهی اوقات پیش دیابت نامیده می‌شود می‌تواند به دیابت نوع ۲ تبدیل شود. مقاومت به انسولین با انواع چیز‌های بد دیگر مرتبط است و یکی از آن‌ها التهاب است.

خطر ابتلا به دیابت برای قلب واضح است، اما برعکس آن کمتر مشخص است. همیشه این طور نیست که ابتلا به بیماری قلبی فرد را در معرض خطر بالاتر ابتلا به دیابت قرار دهد.

اگر دیابت دارید مهم است که علائم بیماری قلبی را بشناسید. از جمله این علائم عبارتند از: درد قفسه سینه، تنگی نفس، غش کردن، ضربان قلب سریع یا آهسته، بی حسی در پا‌های شما، تهوع و استفراغ و درد در یک یا هر دو پا.

بسته به علائم شما پزشک ممکن است آزمایش‌هایی مانند نوار قلب که سیگنال‌های الکتریکی قلب را بررسی می‌کند یا توموگرافی (برش برداری که نوعی تصویربرداری سه بعدی است؛ م.) رایانه‌ای قلب که تصاویر سه بعدی از قلب و رگ‌های خونی شما را ارائه می‌دهد تجویز کند.

کاهش ریسک

خوشبختانه راه‌های زیادی برای کاهش خطر و محدود کردن پیشرفت دیابت و بیماری قلبی وجود دارد. واضح است که درمان دیابت به طور مناسب می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی را محدود کند. برای این کار باید قند خون را در طول زمان کنترل کرد. نگهداشتن آن سطح در میزان هدف گذاری شده که برای اکثر افراد زیر ۷ درصد است به این معنی است که دیابت شما به خوبی مدیریت می‌شود و آسیب کمتری به بدن وارد می‌کند. رسیدن به این هدف معمولا از طریق رژیم غذایی، ورزش و دارو امکان پذیر است.

نکته دوم لزوم کنترل فشار خون است که اغلب قاتل خاموش نامیده می‌شود، زیرا به ندرت علائم ایجاد می‌کند و یکی از اجزای اصلی مدیریت بیماری قلبی است. اگر فشار خون شما بیش از حد بالا باشد می‌تواند باعث حمله قلبی یا سکته مغزی و هم چنین آسیب کلیه و سایر مشکلات مرتبط با سلامتی شود.

نکته دیگر لزوم کنترل کلسترول است که نوعی چربی موجود در خون است. پاک نگه داشتن رگ‌های خونی از پلاک‌هایی که با افزایش سطح کلسترول ایجاد می‌شوند به جلوگیری از حمله قلبی و سکته کمک می‌کند.

یکی از کار‌های دیگری که می‌توانید انجام دهید متوقف کردن استعمال دخانیات است.

اگر سیگار می‌کشید در اسرع وقت آن را ترک کنید: این یک عامل خطر اصلی برای دیابت و بیماری قلبی و هم چنین بسیاری از بیماری‌های مزمن دیگر است. ترک سیگار به کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های عصبی، کلیوی و چشمی کمک می‌کند.

به طور مشابه، مصرف بیش از حد مشروبات الکلی می‌تواند مشکل ساز باشد، زیرا باعث می‌شود فشار خون افزایش یابد و منجر به نارسایی قلبی یا سکته شود.

دارو‌ها

طیف گسترده‌ای از دارو‌ها برای کمک به کنترل دیابت و کند کردن پیشرفت آن در دسترس هستند. دارو همچنین ممکن است به مدیریت خطر بیماری قلبی کمک کنند. انسولین رایج‌ترین است و جایگزین انسولینی می‌شود که بدن شما نمی‌تواند بسازد یا به اندازه کافی برای کنترل قند خون تولید نمی‌کند. متفورمین یکی دیگر از دارو‌های پرمصرف است که میزان جذب کربوهیدرات روده را محدود می‌کند و حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد تا به بدن کمک کند سطح قند خون را بهتر مدیریت کند. سایر دارو‌ها مانند دارو‌های آمیلینومیمتیک که قبل از غذا تزریق می‌شوند می‌توانند سرعت هضم را کاهش داده و سطح قند خون شما را کاهش دهند.

دو دسته جدید از دارو‌ها در درمان سطوح گلوکز در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ امیدوار کننده هستند. نشان داده شده که این دارو‌ها (آگونیست‌های گیرنده GLP-۱ و مهارکننده‌های SGLT-۲) تاثیر قابل توجهی در کاهش خطر بیماری قلبی و سکته دارند. هر دو دارو به کاهش سطح گلوکز کمک می‌کنند و ممکن است از کاهش وزن و کاهش فشار خون حمایت کنند.

این دارو‌های جدید بیماری‌های قلبی، مرگ و میر قلبی عروقی و انواع مشکلات مربوط به قلب و عروق را کاهش می‌دهند، اما کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و افراد با مدیریت ضعیف گلوکز خون بیش‌ترین سود را از آن خواهند برد و از این گروه تنها حدود ۱۵ درصد از این دارو‌ها استفاده می‌کنند.

مدیریت دیابت می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند. با این وجود، برای افرادی که پیش‌تر به هر دو بیماری مبتلا شده‌اند درمان‌هایی که آسیب‌هایی را که در قلب یا رگ‌های خونی رخ داده را برطرف می‌کنند مهم هستند و باید در کنار مدیریت قند خون ارائه شوند. افراد مبتلا به هر دو بیماری احتمالا باید سطح فشار خون و کلسترول را نیز کنترل کنند که می‌تواند از طریق دارو‌ها و هم چنین رژیم غذایی و ورزش به دست آید.

رژیم غذایی و ورزش

ورزش یک راه کلیدی برای کنترل دیابت نوع ۲ و حمایت از قلب سالم است. برای افراد چاق، کاهش وزن معمولا توصیه می‌شود و ورزش ممکن است به شما در رسیدن به آن کمک کند.

درست غذا خوردن نیز مهم است واقعیتی که اولین بار در دهه ۱۹۴۰ میلادی بر آن تاکید شد. در آن زمان، درمان‌های زیادی برای دیابت یا بیماری قلبی وجود نداشت.

امروزه ما بیش‌تر می‌دانیم که چگونه غذا به پیشرفت بیماری مزمن دامن می‌زند یا به بهبود سلامت کلی کمک می‌کند. پزشکان اغلب یک رویکرد گیاهی را توصیه می‌کنند که چربی‌های ناسالم کمی دارد.

یکی از رژیم‌های غذایی که به طور گسترده برای سلامتی و تندرستی توصیه می‌شود رژیم مدیترانه‌ای است که بیش‌تر شامل سبزیجات و میوه‌ها غلات کامل، مقداری ماهی‌های آب سرد چرب و لبنیات و گوشت محدود است.

رژیم غذایی "دَش" نیز برای سلامت قلب نیز مفید است. سرشار از سبزیجات، میوه‌ها و لبنیات کم چرب است و سدیم را محدود می‌کند.

پنج نکته وجود دارد که باید به افرادی که سعی در کنترل دیابت شان دارند و از قلب شان محافظت خواهد کرد را ذکر کنیم:

بیش‌تر تمرینات ورزشی انجام دهید: سعی کنید هر روز ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط یا شدید انجام دهید و آن را به یک عادت منظم تبدیل کنید.

خوردن گیاهان: پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی عمدتا کم چرب، غذای کامل رژیمی که سرشار از میوه‌ها و سبزیجات بدون غذا‌های فرآوری شده بیش از حد است راهکاری مناسب محسوب می‌شود. از روغن‌های تصفیه شده، گوشت‌های فرآوری شده و غذا‌های سرخ شده صرف نظر کنید، زیرا می‌توانند سطح کلسترول را افزایش دهند.

به اندازه کافی خوابیدن: به گفته بنیاد خواب بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به دلیل سطوح ناپایدار قند خون مشکلات خواب دارند. اگر نمی‌توانید به اندازه کافی بخوابید با پزشک خود صحبت کنید. هفت ساعت خواب بی وقفه در شب یک راه فوق العاده قدرتمند برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی است.

استرس کمتر: استرس طولانی مدت می‌تواند سطح قند خون و فشار خون را افزایش دهد. محیط‌های پر استرس باعث افزایش فشار خون و کلسترول شده و در نتیجه آن خطر بروز حوادث قلبی عروقی افزایش می‌یابد. یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق یا گذراندن زمان در طبیعت را امتحان کنید تا با استرس خود کنار بیایید.

بیش‌تر عشق بورزید: ارتباط با دیگران می‌تواند راهی قدرتمند برای سالم ماندن باشد. یک شبکه اجتماعی قوی احتمال یک رویداد قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین