مهندسین مکانیک دانشگاه رایس اخیرا توانسته اند جسد عنکبوت را به چیز جدیدی به نام «نکروبات» تبدیل کرده و از آن به عنوان گیره مکانیکی استفاده کنند.
فرارو-مهندسین مکانیک دانشگاه رایس اخیرا توانسته اند جسد عنکبوت را به چیز جدیدی به نام «نکروبات» تبدیل کرده و از آن به عنوان گیره مکانیکی استفاده کنند.
به گزارش فرارو، استفاده از ویژگیها یا اجزای حیوانات برای ایجاد سیستمهای رباتیک، موضوع جدیدی نیست. در رویکردهای الهام گرفته شده از زیست، محققان در ایدههای خود با نگاه به مورفولوژی فیزیکی حیوانات، آنها را در سیستمهای مهندسی پیچیده پیاده سازی میکنند. در سیستمهای بیوهیبرید، مواد بیولوژیکی زنده یا فعال به عنوان پایهای برای یک سیستم عمل میکنند.
تیم دانشگاه رایس با تغییر کاربری عنکبوتهای مرده به عنوان گیرههای مکانیکی، علم را یک قدم جلوتر برده اند. آنها در حوزه جدید «نکروباتیک» در واقع از مواد زیستی به عنوان اجزای رباتیک استفاده کرده اند. «دانیل پرستون» یکی از نویسندان این مطالعه میگوید آزمایشگاه این تیم در استفاده از مواد غیرسنتی در رباتیک تخصص دارد. او میگوید: «بدن یک عنکبوت مرده، معماری عالی برای ایجاد گیرههای کوچک است.»
بر خلاف انسانها و سایر پستانداران که اندام خود را با استفاده از همگام سازی عضلات مخالف حرکت میدهند، عنکبوتها برای این کار از هیدرولیک استفاده میکنند. آنها ماهیچههایی دارند که به پاها اجازه میدهند تا به داخل خم شوند و آنها را با فشار هیدرولیک به سمت بیرون هدایت میکنند. دریچههای داخلی محفظه هیدرولیکی عنکبوتها به آنها اجازه میدهد تا هر پا را جداگانه کنترل کنند.
هنگامی که عنکبوتها میمیرند، توانایی تحت فشار قرار دادن فعال بدن خود را از دست داده و بدنشان جمع میشود. دانشمندان با استفاده از یک سوزن به محفظه هیدرولیکی عنکبوتها ضربه زده و سپس با استفاده از چسب گیرهای را به آن قسمت متصل میکنند. آنها سپس سر دیگر سوزن را به یکی از دکلهای آزمایشی آزمایشگاه یا یک سرنگ دستی متصل میکنند. این کار مقدار کمی هوا تولید کرده، پاهای عنکبوت را به سرعت فعال میکند و سبب کنترل همزمان همه پاهای عنکبوت خواهد شد.
منبع: thenextweb