فرارو-مهندسان دانشگاه نورث وسترن به تازگی کوچکترین ربات راه رونده جهان را طراحی کرده اند. این ربات که شبیه یک خرچنگ کوچک است، از راه دور قابل کنترل است. این خرچنگهای کوچک نیم میلی متری که حتی از یک کک (حشره کوچک) نیز کوچکتر اند، میتوانند خم شوند، بپیچند، بخزند، راه بروند، بچرخند و حتی بپرند.
به گزارش فرارو، محققان همچنین رباتهای کوچکی با اندازههای میلی متری به شکل کرمهای اینچ، جیرجیرکها و سوسکها نیز ساخته اند. آنها بر این باورند که این فناوری ممکن است زمینه تحقق رباتهایی در ابعاد کوچک را فراهم کند؛ رباتهایی که میتوانند وظایف مختلفی را در فضاهای بسیار کوچک انجام دهند.
این تیم در سپتامبر سال گذشته یک ریز تراشه بالدار را معرفی کرد که کوچکترین سازه پروازی ساخته شده توسط بشر بود. این رباتها را میتوان به عنوان عواملی برای تعمیر و مونتاژ سازهها و ماشینهای کوچک صنعتی یا بهعنوان دستیار جراحی برای پاکسازی عروق، توقف خونریزی داخلی یا از بین بردن تومورهای سرطانی تصور کرد. "Yonggang Huang" رهبر تئوری این فناوری میگوید: «این فناوری انواع مدالیتههای حرکتی کنترلشده را امکانپذیر میکند و میتواند با سرعت متوسط نیمی از طول بدن خود در هر ثانیه راه برود.» دستیابی به این امر در مقیاسهای کوچک برای رباتهای زمینی بسیار چالش برانگیز است.
این خرچنگهای کوچک با سخت افزار پیچیده، هیدرولیک یا برق کار نمیکنند و قدرت آنها در انعطاف پذیری کشسانی بدنشان نهفته است. دانشمندان برای ساخت این ربات از یک نوع آلیاژ حافظهدار استفاده کردند که با گرم شدن ساختار جالبی پیدا میکند. آنها از یک پرتو لیزر اسکن شده برای گرم کردن سریع ربات در نقاط مختلف بدنش استفاده کردند. یک پوشش نازک شیشهای بطور الاستیکی این ساختار را به شکل تغییر شکل یافته خود پس از خنک شدن باز میگرداند. این ربات میتواند از یک فاز به فاز دیگر تغییر شکل دهد و حرکت کند.
لیزر علاوه بر کنترل رباتها از راه دور، میتواند با تغییر جهت خود جهت راه رفتن آنها را نیز تعیین کند. به عنوان مثال، اسکن از چپ به راست باعث میشود ربات از راست به چپ حرکت کند. یکی از محققین میگوید: «از آنجایی که این ساختارها بسیار ریز هستند، سرعت خنک شدن آنها بسیار سریع است. در واقع، کاهش اندازه این رباتها به آنها امکان میدهد سریعتر بدوند.» با این روش ساخت، تیم Northwestern میتواند رباتهایی با اشکال و اندازههای مختلف طراحی کند.
منبع: techxplore