December 26 2024 - پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
ویروس هرپس باعث عفونت منجر به خونریزی داخلی و نارسایی اندام میشود و در عرض چند روز باعث مرگ میشود.
ویروس هرپس اندوتلیوتروپیک ظرف یک ماه سه فیل آسیایی از گونههای در حال انقراض را که در باغ وحش زوریخ زندگی میکردند را از بین برد.
به گزارش فرارو، تنها پنج فیل آسیایی از هشت فیل باقی مانده اند که در مساحتی به وسعت ۱۱۰۰۰ متر مربع در باغ وحش مشرف به بزرگترین شهر سوئیس زندگی میکنند.
در اواخر ژوئن فیل دو ساله به نام اومش به دلیل ناتوانی در مقاومت در برابر ویروس جان خود را از دست داد، سپس خواهر ۸ ساله او اومشا چند روز بعد به همان سرنوشت دچار شد و همچنین یک فیل ۵ ساله که به گروه دیگری تعلق دارد قربانی ویروس هرپس شد، اگرچه هیچ تماسی بین او و دو فیل دیگر رخ نداد.
مشخص شد که علت مرگ این سه فیل ویروس هرپس بوده است که باعث خونریزی داخلی میشود و منجر به نارسایی در عملکرد اندامهای بدن میگردد. اما تنها زمانی خطرناک میشود که به سرعت در بدن پخش شود.
پاسکال مارتی سرپرست باغ وحش به خبرگزاری فرانسه گفت: مرگ در اثر آلودگی به ویروس هرپس در فیلهایی که در طبیعت زندگی میکنند نیز اتفاق میافتد، اما نظارت بر این موارد دشوار است، زیرا نظارت و کنترل حیوانات در طبیعت محدود است.
وی افزود: که این ویروس عامل اصلی مرگ فیلهای بین دو تا هشت ساله است که در اسارت نگهداری میشوند.
این مسئول باغ وحش با ناراحتی میگوید: ما هنوز نمیدانیم چرا و چه زمانی این اتفاق میافتد.
پنج فیل بالغ که هنوز زنده بودند برای چند ساعت در کنار این سه لاشه نگهداری شدند. این متخصص رفتار حیوانات میگوید: ما به آنها زمان میدهیم تا با فیلهای مرده خداحافظی کنند، گروه متوجه میشود که فیلها دیگر زنده نیستند و با خرطوم لاشه آنها را لمس میکنند.
کمتر از یک هفته پس از ثبت مرگ و میر، پنج فیل باقیمانده بدون توجه به اتفاقی که افتاده به فعالیتهای روزانه خود ادامه دادند، در حالی که شنا میکنند یا با وارد کردن خرطوم خود در مکانهایی که که در آن هویج و علف خشک به طور تصادفی از طریق یک برنامه کامپیوتری توزیع میشود، به دنبال غذا میگردند.
باغ وحش زوریخ در سال ۲۰۱۴ محوطه جدید فیل خود را به وسعت ۱۱۰۰۰ متر مربع (۱۱۸۴۰۰ فوت مربع) افتتاح کرد و فضایی شش برابر برای فیلها فراهم کرد. اما هشت سال بعد، باغ وحش اذعان کرد که روزهای سخت را پشت سر میگذارد.
سورین درسن، مدیر باغ وحش میگوید: ناامیدکننده است که ما با وجود بهترین مراقبتهای دامپزشکی از طریق بیمارستان حیوانات در زوریخ، در برابر این ویروس ناتوان هستیم.
میزان موفقیت درمان در فیلهای آلوده به ویروس هرپس در که تا به امروز هیچ واکسنی برای آن ساخته نشده، از ۳۰ درصد تجاوز نمیکند. هنگامی که علائم در این فیلها بروز پیدا میکند اغلب کار از کار گذشته است و درمان جواب نمیدهد.
باسکار چاودوری، دامپزشک و عضو گروه فیلهای آسیایی در اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت، به خبرگزاری فرانسه گفت که گسترش اپیدمیولوژیک عفونت هنوز نامشخص است و اشاره کرد که فیلهای بالغ ویروس را به طور متناوب منتقل میکنند، اما میزان انتقال زمانی که حیوانات دورههای استرس را پشت سر میگذارند افزایش مییابد که اعتقاد بر این است که منبع ویروس در فیلهای جوان است.
چاودوری نگرانی شدید اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت را در مورد مرگ فیلها در اسارت در سراسر جهان ابراز میکند و تاکید میکند که اتحادیه نگرانی بیشتری را در مورد مرگ کسانی که در طبیعت زندگی میکنند ابراز میکند.
فیلهای آسیایی که میتوانند تا ۵۰ یا ۶۰ سال سن داشته باشند در لیست قرمز IUCN گنجانده شده اند که گونههای در معرض خطر را برجسته میکند. در حال حاضر، حدود ۵۰ هزار فیل در طبیعت زندگی میکنند، در حالی که جنگل زدایی، شهرنشینی و افزایش مناطق کشاورزی به محرومیت آنها از زیستگاه طبیعی کمک میکند، علاوه بر این شکار غیرقانونی و تجارت غیرقانونی عاج جمعیت آنها را تهدید میکند.
پاسکال مارتی خاطرنشان میکند: تعداد فیلها تقریباً در همه مکانها به دلایل حفاظتی در حال کاهش است و داشتن جمعیت سالم از فیلهای آسیایی مانند آنهایی که در پارک زوریخ زندگی میکنند بسیار مهم است.
وی افزود باغ وحش زوریخ دارای یکی از مدرنترین محوطههای فیل در جهان است و قصد دارد به ماموریت خود برای پرورش آنها ادامه دهد. او گفت: فیلهای اینجا در باغوحش نقش مهمی بهعنوان سفیران گونههای خود دارند.