به گفته سرپرست اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت اغلب مبتلایان بین ۳۰ تا ۶۰ سال سن دارند و ۷۵ درصد مبتلایان به وبا مرد هستند. تقریبا نیمی از مبتلایان سابقه سفر به کشورهای همجوار را دارند و بقبه بر اثر تماس با فرد آلوده دچار بیماری وبا شده اند.
سرپرست اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت گفت: نیمی از مبتلایان به وبا سابقه سفر به کشورهای همجوار را دارند و بقیه بر اثر تماس با فرد آلوده مبتلا شده اند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مریم مسعودی فر گفت: در حال حاضر ۶۵ نفر به صورت قطعی مبتلا به بیماری وبا در کشور شناسایی شده اند که ۴۴ مورد مربوط به استان کردستان، ۲ مورد برای شهر جیرفت و ۱۵ مورد کرمانشاه و ۲ بیمار در آذربایجان غربی، یک مورد در شهر کرمان و یک مورد در استان بوشهر هستند. تا به این لحظه هیچ فردی به دلیل ابتلا به بیماری وبا در کشور فوت نکرده است.
به گفته وی اغلب مبتلایان بین ۳۰ تا ۶۰ سال سن دارند و ۷۵ درصد مبتلایان به وبا مرد هستند. تقریبا نیمی از مبتلایان سابقه سفر به کشورهای همجوار را دارند و بقبه بر اثر تماس با فرد آلوده دچار بیماری وبا شده اند.
او افزود: به مردم توصیه میشود حتی الامکان از آب شرب شهری یا آبهای بسته بندی شده مصرف کنند.
او اضافه کرد: تشدید نظام مراقبتی وبا به ویژه در قالب اجرای نظام مراقبت سندرمیک در دستور کار اکیپهای سلامت قرار دارد.
او افزود: فرد مبتلا به بیماری وبا عامل آلودگی را از طریق مدفوع دفع میکند. مصرف آب، میوه و سبزی آلوده باعث ابتلای افراد به بیماری وبا میشود. به همین دلیل مردم باید بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون به خصوص هنگام مصرف مواد غذایی را نیز فراموش نکنند.
مسعودی فر گفت: اگر افراد دچار علائمی مانند ضعف و استفراغ شدند؛ بلافاصله به پزشک یا مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی مراجعه کنند.
او گفت: افرادی که در زمینه عرضه مواد غذایی مشغول هستند، باید دستهای خود را با آب و صابون قبل و بعد از شروع فعالیتشان به مدت حداقل ۲٠ ثانیه شست و شو دهند و موادی مانند سبزی را با مواد گندزدا ضد عفونی کنند.