bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۶۹۱۳۲

گزارش مجلس از فولاد مبارکه؛ کشف ۹۰ عنوان تخلف از پولشویی تا رانت ۹۱ هزار میلیاردی

گزارش مجلس از فولاد مبارکه؛ کشف ۹۰ عنوان تخلف از پولشویی تا رانت ۹۱ هزار میلیاردی

شرکت فولاد مبارکه در پوشش فعالیت اجتماعی، مقادیر قابل توجهی از منابع خود را به اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیر دولتی به صورت هدیه، کمک، تبلیغات و ... ارائه نموده است. بیش از 2 هزار میلیارد ریال بودجه مستقیم برای انجام کمک در کنار چند هزار میلیارد ریال بودجه در حوزه روابط عمومی، خدمات و در پوشش برخی پروژه های توسعه ای منجر به ایجاد لایه حفاظتی از مدیرعامل سابق فولاد مبارکه و خودداری مسئولان دولت سابق در برخورد با وی شده

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۴ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه اصفهان ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان و همچنین ضعف‌های ساختاری و نواقص قانونی مورد شناسایی قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم، در نشست علنی سه شنبه ۲۵ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی گزارش نهایی کمیسیون صنایع و معادن در مورد تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت فولاد مبارکه اصفهان مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان با ۱۶۸ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و چهار رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ آرای ماخوذه با ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان به قوه قضائیه موافقت کردند.

در بخش‌هایی از این گزارش تحقیق و تفحص آمده است:

عمده مسائل و مشکلات به وجود آمده در شرکت فولاد مبارکه ناشی از تغییر ساختار شرکت از دولتی به نیمه خصوصی می‌باشد به گونه‌ای که با ایجاد سرمایه مرکب از دولت و بخش عمومی و بخش خصوصی سرمایه‌های مبهم نهاد‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مالکیتی کاملاً مبهم و مدیریتی کاملاً دولتی بر آن حاکم است بنابراین به دلیل مدیریت دولتی مسئولیت تمام رخداد‌های این شرکت با دولت است و از این روست که اعضاء هیئت مدیره آن توسط نهاد‌های دولتی مانند وزارت صمت و وزارت رفاه تامین می‌شود.

در گزارش این هیات ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر صد‌ها هزار میلیارد ریال و همچنین ضعف‌های ساختاری و نواقص قانونی مورد رسیدگی قرار گرفته و پیشنهاد‌هایی برای اصلاح ساختار و قوانین و مقررات موجود برای رفع مشکلات در شرکت فولاد مبارکه ارائه شده است.

سر فصل برخی از تخلفات به شرح زیر است:

۱. شبکه پیچیده سهامداران فولاد مبارکه و شرکت‌های تابعه به صورت یک طرفه و متقابل، بستری برای رانت، پولشویی، خیانت در امانت و انتقال سود به زیر مجموعه‌های معاف از مالیات، فراهم آورده است. این شبکه پرآشوب عنکبوتی با گزینش مدیران سیاسی در هیات مدیره ها، شبکه‌ای خاص از مدیران ناکارآمد را سامان داده و منجر به ضایع شدن حق متخصصین گردیده است.

۲. فولاد مبارکه به جهت مدیریتی صددرصد دولتی است و برای مدیریت آن در سه سال گذشته نه سهامداران واقعی و نه وزیر صمت، بلکه دفتر رئیس جمهور سابق، تعیین تکلیف کرده است. ممانعت معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهور سابق و استاندار سابق اصفهان، از برکناری مدیر عامل متخلف و عدم تشکیل جلسات هیات مدیره به مدت ۳ ماه، از جمله مداخلات مقامات ارشد دولت سابق بوده است.

۳. عملکرد شرکت فولاد مبارکه با ارزش حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه و سهم حدود ۱ درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور، تاثیر به سزایی در روند اقتصاد و صنعت ملی دارد. در خصوص عملکرد این شرکت و شرکت‌های تابعه در حوزه مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری نکات ذیل حائز اهمیت است:

۳.۱ فعالیت‌های ارزی شرکت توسط افرادی خاص، مرتبط با مدیرعامل و معاون مالی سابق، بدون نظارت و مجوز، سرنوشت صد‌ها میلیون یورو را مبهم ساخته است.

۳.۲. مدیر عامل سابق، در شرایطی که شرکت، با کمبود منابع ارزی مواجه بوده و کسری خود را از طریق تهاتر تامین نموده، در دیماه ۹۹ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، در اقدامی پر ابهام به معاون ارزی بانک مرکزی، پیشنهاد تامین ۵۰ میلیون یورو جهت مصارفی که آن معاونت صلاح می‌داند، ارائه نموده است.

۳.۳. برداشت غیر مجاز منابع شرکت، بابت سرمایه گذاری‌های فاقد مجوز در برخی بخش‌ها به دلیل ملاحظات سیاسی، از جمله تاسیس شرکت هواپیمایی خصوصی به بهانه دستور رئیس جمهور سابق، به نام یکی از مدیران شرکت و عضویت غیرقانونی مدیر حوزه مدیر عامل در هیات مدیره و اقدام به تصاحب و برداشت غیر مجاز منابع شرکت توسط افراد حقیقی، همچنین برخی دیگر از سرمایه گذاری‌ها نظیر بیمارستان اختصاصی دارای اشکالات متعدد حقوقی و شکلی می‌باشد.

۳.۴. خرید باغ ویلا بدون رعایت منافع میلیون‌ها سهامدار و یا موارد دیگری نظیر خرید زمین از شرکت سرمایه گذاری توکا که مشتمل بر خسارت به سهامداران است.

۳.۵. اخلال در بازار سرمایه از طریق خرید و فروش سهام برخی از شرکت‌های تابعه توسط شرکت توسعه توکا و همچنین ایجاد سود‌های میلیاردی برای برخی مدیران ارشد فولاد مبارکه، نظیر معاون سابق مالی، مدیر سابق حراست، مدیر سابق حوزه مدیرعامل با خرید و فروش سهام با استفاده از اعتبار شرکت‌های تابعه

۳.۶. بهره گیری از منابع مالی شرکت در خارج از منافع سهامداران از طریق سپرده گذاری در بانک‌های خاص و ارائه خدمات مالی به افراد غیرمرتبط بر اساس نامه مسؤولین

۳.۷. افزایش غیرمتعارف بودجه باشگاه سپاهان و ابهام در نحوه هزینه آن

۳.۸. پرداخت‌های غیرقانونی از طریق شرکت‌های تابعه، نظیر حقوق به افراد غیرشاغل، جذب نیروی انسانی خارج از ضوابط و تأمین خودرو‌های لندکروز معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت سابق

۳.۹. خرید یا تامین ساختمان و خودرو فراتر از نیازمندی‌های متعارف با صرف ده‌ها میلیارد ریال از منابع شرکت‌های تابعه

۴. بکارگیری افراد غیرمتخصص و فاقد تعهد در بنگاه‌های اقتصادی منجر به خروج آن مجموعه‌ها از مسیر صحیح و ترجیح ملاحظات فردی و باندی بر ارزش‌های سازمانی است. برخی از موارد عمده انحراف در بخش نیروی انسانی به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

۴.۱. انتخاب افراد غیرمتخصص به عنوان هیات مدیره، مدیر عامل و مشاور و بکارگیری بیش از ۲۰۰ نفر از بازنشستگان در فولاد مبارکه و شرکت‌های تابعه، از جمله برادر بازنشسته مدیرعامل سابق با ۱۱ میلیارد ریال حق مشاوره و ماموریت و نقش مخرب وی در برخی جلسات و تصمیمات و همچنین بکارگیری برخی افراد بیرونی در پست‌های بالای مدیریتی شرکت

۴.۲. تغییرات گسترده مدیریتی بدون رعایت نظام شایستگی، خصوصا در انتخاب معاونین مدیرعامل سابق و برخی مدیریت‌های کلیدی.

۴.۳. قرارداد‌های مشاوره با افراد سفارش شده بدون دریافت خدمات، عمدتا با اهداف و ملاحظات سیاسی.

۴.۴. پرداخت‌های نجومی بعضا بیش از یک میلیارد ریال ماهیانه، که منجر به اختلاف زیاد دریافتی بین کارکنان شرکت و همچنین بین کارمندان فولاد مبارکه با سایر اقشار جامعه گردیده است.

۴.۵. اعاده به خدمت غیرقانونی رئیس سابق فدراسیون فوتبال که منجر به حفظ وی در آن فدراسیون به رغم بازنشستگی، و خسارت‌های وسیع، از جمله قرارداد با سرمربی سابق تیم ملی فوتبال گردید.

۴.۶. قرارداد‌های مشاوره با افراد سفارش شده بدون دریافت خدمات و همچنین پرداخت غیر قانونی به صورت ماهیانه به اعضای غیرموظف هیات مدیره و تاثیر این اقدام در کسب مجوز‌های پرابهام از هیات مدیره

۴.۷. تصرف غیر قانونی و با انتفاع شخصی و گروهی در منابع مالی شرکت تحت عنوان تنخواه مدیر عامل، با مبلغی بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال و مصرف آن در راستای اهداف شخصی و بذل و بخشش به افراد و مسؤولین بیرون شرکت و عدم پاسخگویی مدیر عامل سابق، مدیر سابق حوزه مدیرعامل، مدیر سابق روابط عمومی و مدیر سابق حراست در خصوص محل مصرف منابع مالی دریافتی

۴.۸. دخالت در فرایند استخدام و تضییع حقوق افراد واجد شرایط جذب، با بکارگیری سایر افراد با امتیاز کمتر

۵. انعقاد قرارداد‌های خرید مواد و خدمات در فولاد مبارکه سهم بزرگی از بودجه شرکت را به خود اختصاص داده است. انعقاد ۷۳% قرارداد‌ها به صورت ترک تشریفات، عدم رعایت قوانین و مقررات داخلی و بیرونی و وجود تضاد منافع در معاملات، از عمده ریشه‌های تخلفات صورت گرفته به شرح ذیل می‌باشد:

۵.۱. قرارداد با افراد ذی نفوذ سیاسی از جمله همسر رئیس دفتر رئیس جمهور سابق، وزیر اسبق راه و شهرسازی، شهردار سابق اصفهان

۵.۲. انتخاب پیمانکار بر اساس دستور مدیرعامل سابق، با مبالغ فراتر از ارزش واقعی، پیش پرداخت‌های غیر متعارف و الحاقیه‌های مساله دار

۵.۳. قرارداد پرابهام احداث خطر نورد گرم ۲ با حدود ۲۰۰ میلیون یورو بیش از قیمت واقعی، عدم تخصص شرکت چینی منتخب، مشارکت داخلی ناتوان و واگذاری غیرقانونی بخشی از کار به فرد مرتبط با مدیر عامل سابق ایمیدرو

۵.۴. عقد قرارداد مشاوره خارجی غیرضروری به صورت ترک تشریفات جهت تولید ورق مورد استفاده در انتقال گاز ترش با احتمال وقوع جاسوسی صنعتی، و همچنین اعمال خسارت بالغ بر ۱۴ میلیون یورو در قرارداد ایجاد واحد گاز زدایی، با دخالت عضو هیات مدیره

۵.۵. قرارداد‌های پر ابهام و اعمال خسارت به شرکت در خرید الکترود گرافیتی، به دلیل افزایش موجودی و کیفیت نامطلوب برخی اقلام خریداری شده

۵.۶. شناسایی خسارت در انعقاد برخی قرارداد‌های شرکت‌های فولاد سنگان، فولاد متیل، فلز تدارک، حمل و نقل توکا، توکا ریل و فولاد هرمزگان

۵.۷. عدم رعایت الزامات مناقصه در فولاد سنگان و تعارض منافع مدیرعامل و معاون سابق تکنولوژی شرکت، در قرارداد‌های منعقد شده با یک شرکت مهندسی

۵.۸. قرارداد با مبلغ گزاف و با ترک تشریفات قانونی جهت مطالعه آب‌های ژرف در منطقه مبارکه

۶. فولاد مبارکه به دلیل سهم بالا در تولید فولاد کشور، نقش اساسی در بازار این محصولات دارد. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مدیریت ناکارآمد، در زمینه تولید و فروش اختلالاتی به شرح ذیل به وجود آمده است:

۶.۱. شرکت فولاد مبارکه و شرکت‌های تابعه با ظرفیت تولید سالیانه ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام (اسلب)، در دوره زمانی مهر ۹۷ تا شهریور ۱۴۰۰، بالغ بر ۳ میلیون تن تولید بالقوه را از دست داده اند. همچنین با بررسی عملکرد دوره‌های گذشته، حداقل ۴ میلیون تن صادرات از دست رفته به ارزش بالغ بر ۳ میلیارد دلار در این دوره زمانی به وقوع پیوسته است.

۶.۲. طی دوره بررسی، به رغم عدم توزیع بخشی از سود سهامداران و افزایش سرمایه، طرح‌های توسعه، از قبیل احداث نورد گرم ۲، عملا متوقف بوده است.

۶.۳. توزیع ۵۴۰ هزار میلیارد ریال رانت در طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹، منجر به تضییع حقوق مشتریان نهایی و میلیون‌ها سهامدار گردیده است.

۶.۴. توزیع رانت و اخلال در نظام اقتصادی، از طریق فروش به دلالان به دلیل حذف شرط مصرف کننده نهایی بودن از دستورالعمل فروش، عدم نظارت بر نحوه قیمت گذاری مراکز فروش و واگذاری غیرمتعارف مرکز فروش، با دستور مدیر عامل سابق، به فرد مرتبط با مدیر عامل سابق ایمیدرو

۶.۵. توزیع رانت مضاعف از طریق فروش اعتباری محصولات در شرایط رونق بازار به افرادی محدود و در شرایطی که شرکت جهت تامین سرمایه در گردش، اقدام به دریافت چند صد هزار میلیارد ریال تسهیلات با هزینه مالی چند ده هزار میلیارد ریالی نموده است.

۶.۶. فروش بالغ بر ۴۶۵ هزار تن محصول با قیمت نازل و به صورت اعتباری به شرکتی خصوصی که این محصولات را به صورت کارمزدی و بعضا نسیه، به لوله تبدیل و با قیمتی بالا به شرکت نفت فروخته و از محل تفاوت قیمت، چند ده هزار میلیارد ریال کسب نموده است.

۶.۷. فروش ۱۶، ۰۰۰ تن محصول شرکت ورق خودرو تحت عنوان محصول انباری به بازرگان خارجی، با قیمت نازل و با نقش آفرینی معاون فروش فولاد مبارکه و مدیر عامل سابق ورق خودرو (از منتسبین معاون اول رئیس جمهور سابق)، ضمن در نظر نگرفتن شرایط و ملاحظات در بازار صادراتی، با خسارتی بالغ بر ۳ میلیون یورو به شرکت، به صورت مستقیم.

۶.۸. توزیع رانت از طریق فروش صادراتی به فرزند یکی از معاونین رئیس جمهور سابق، بدون رعایت تشریفات قانونی

۷. شرکت فولاد مبارکه در پوشش فعالیت اجتماعی، مقادیر قابل توجهی از منابع خود را به اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیر دولتی به صورت هدیه، کمک، تبلیغات و ... ارائه نموده است. بیش از ۲ هزار میلیارد ریال بودجه مستقیم برای انجام کمک در کنار چند هزار میلیارد ریال بودجه در حوزه روابط عمومی، خدمات و در پوشش برخی پروژه‌های توسعه‌ای منجر به ایجاد لایه حفاظتی از مدیرعامل سابق فولاد مبارکه و خودداری مسئولان دولت سابق در برخورد با وی شده که نمونه‌های آن به شرح ذیل بیان می‌شود:

۷.۱. ده‌ها میلیارد تومان هزینه رسانه‌ای شامل ایجاد کمپین با هدف تخریب تحقیق و تفحص، قرارداد‌های پرابهام با منسوبین رسانه‌ای دولت سابق، هزینه‌های رسانه‌ای وزارت صمت، ۲۵۰ میلیارد ریال تبلیغات در نوروز ۱۴۰۰ در رسانه ملی و تابلو‌های شهری.

۷.۲. ارائه هدیه به نهاد‌ها و سازمان‌های دارای ممنوعیت که اغلب به حساب‌های غیر دولتی واریز گردیده و وقایعی نظیر پول شویی، ارتشاء و تصرف غیر قانونی در وجوه را به همراه دارد. اهدای خودرو، کارت هدیه، بن خرید، سکه، موبایل، لپ تاپ و تبلت، به سازمان‌هایی نظیر برخی استانداری ها، راه و شهرسازی، وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک و برخی نهاد‌های دیگر که منجر به تصرف غیرقانونی در وجوه گردیده، نمونه‌هایی از این دست است.

۷.۳. پرداخت غیر قانونی و فاقد مجوز ۳۵۰ میلیارد ریال به برخی افراد و پروژه‌ها در پوشش ماده ۴۳ قانون برنامه ششم

۷.۴. حمایت مالی و پشتیبانی از کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی، با پرداخت مبلغ ۱۵ میلیارد ریال در قالب فاکتور صوری و با بهره برداری از امکانات شرکت از جمله خودرو

بنا بر آنچه بیان شد، به منظور ممانعت از ایجاد بستر امن قانونی برای متخلفان، شایسته است که مجلس انقلابی به اصلاح یا ایجاد قوانین مبادرت نموده و وظیفه تقنینی خود را در این حوزه، به نحو مطلوب به سرانجام برساند. پیشنهادات کلیدی که در ادامه می‌آید، می‌تواند چراغ راه تقنینی مجلس در این مهم باشد.

۱) تغییر در تعریف شرکت دولتی در قانون محاسبات عمومی و قانون مدیریت خدمات کشوری و تعمیم قوانین و مقررات مرتبط با شرکت‌های دولتی و شرکت‌های دارای سهام عدالت.

۲) تدوین قوانین و مقررات جهت تسهیل نظارت مراجع ذی صلاح قانونی همچون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی.

۳) تدوین قوانین و مقررات ضد انحصار.

۴) تدوین قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت شرکت‌ها و ایجاد محدودیت و ممنوعیت در سرمایه گذاری و ایجاد شبکه سهام داری متقابل.

۵) لزوم بازنگری و به روز رسانی قانون تجارت مصوب سال ۱۳۴۷.

۶) تدوین قوانین و مقررات در خصوص تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی و یا ورود خسارت به بیت المال توسط اشخاص غیردولتی.

۷) ایجاد ممنوعیت در واگذاری اموال شرکت‌هایی که دارای سهام دولتی و یا سهام عدالت می‌باشند به پرسنل؛ مدیرعامل و هیأت مدیره و بستگان سببی و نسبی آنها.

۸) ایجاد ممنوعیت در پرداخت حقوق و مزایا بیش از مقادیر تعیین شده به پرسنل شرکت‌های خصولتی و یا دارای سهام عدالت و تدوین سقف پرداخت ریالی و رفاهی نقدی و غیرنقدی در اینگونه از شرکت ها.

۹) ایجاد ممنوعیت در پرداخت کارت هدیه و سکه توسط شرکت ها.

۱۰) تعریف و تبیین مشخص در خصوص شرکت‌های تابعه، وابسته و فرعی در قوانین و مقررات.

۱۱) اصلاح نحوه قیمت گذاری مواد اولیه بر مبنای رقابت و بازار.

کلید اصلی بسیاری از معضلات حادث شده در این صنعت و سایر صنایع نظیر پتروشیمی، نفت، گاز، ... و حتی بانک ها، ابر مسأله خصوصی سازی است، که شاید سرنخ آن را بتوان در اجرای غلط و یا ناقص ابلاغیه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ جستجو کرد. از این رو، هر چند برخورد قاطع با مسببین تخلفات فوق، امری ضروری و درس عبرتی برای مدیران متخلف است، اما ریشه مشکلات را باید در تفکیک مدیریت از مالکیت به نحوی که مالکان واقعی هیچ نقشی در مدیریت ایفا نمی‌کنند و ایجاد شرکت‌های دولتی، خصولتی و خصوصی با مدیریت دولت دانست، که منشأ حقوق‌های نجومی، پولشویی، رانت، مسافرت‌های خارجی، اخلال در نظام اقتصادی، فساد، عضویت فامیلی، رفاقتی و سیاسی در هیأت مدیره هاست؛ لذا باید با تلازم مدیریت و مالکیت و حذف این دست شرکت ها، به سمت شرکت صددرصد خصوصی، چه از جهت مالکیتی و چه از جهت مدیریتی، و یا دستگاه کاملا دولتی حرکت کرد.

برچسب ها: فولاد مبارکه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
از خودشون تحقیق و تفحص کردند، حالا که نتایجش دراومده موندن چه طور ماستمالی کنند. فقط اعصاب مردم بیشتر خرد شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
از دین اعتقادات این ملت دیگر چیزی مانده چه کردید خودتانم خوب میدانید کف خیابان چه فکری در خصوص دین دارند این علمای قم مقصر هستند دارند اعتباری که صدها سال جمع شده یک شبه به فنا میدهند
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این ها سیاه نمایی دشمن نفوذی است . در آمریکا این فسادها عادی است و در ایران اسلامی چنین چیزی وجود ندراد. باید همینجا این طرح قطع بشود وگرنه مجلسیان باید منتظر برخورد انقلابی رهروان انقلاب در خیابان باشند. نمایندگان به اصطلاح مجلس از عاقبت سلمان ملعون رشدی عبرت بگیرند
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
یک تحقیق هم در مورد پروژه موسوم به باند فرودگاه زنجان کنید که تعاونی ارتش پول های مردم را بیش از ده سال است که گرفته و پاسخگو نیست
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
۱۳نفر مخالف تحقیق و تفحص!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اجالتاً برری کنند این 13 نفر در این فساد برزگ چه دخالتی داشتن و منفعتی بردن!!!
انتشار یافته: ۸۱
بلندگو((
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آمریکا کشوری است که تا خرخره تو فساد فرو رفته وعمه جمعه درست میگویند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
عمه جمعه ؟!!!!! خخخخخخخخخخ
ناشناس
Germany
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
شده داستان چشم درد روباه و دکتر حیوانات
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
جالبه اهن ورق میلگرد و... ایران در داخل تولید میشه وبقیمت جهانی بمردم خودمون عرضه میکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آقای روحانی جون کجایی که حالا حالاها دسته گلهای دوران بنفشت در حال رو شدنه
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آقای رئیسی کجا بود که قوه قضائیه رو جواب بده؟
آقای لاریجانی کجا بود؟
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
از سطح بالا بالای این مجتمع که در گزارش امده و برق سه‌فاز از سر ملت پرانده.
یه داستان هم از زیرمجموعه تابعه بگویم لذتش را ببرید. در تعریف دهکده المپیک ناکام اصفهان،بودجه‌های زیادی تعریف شده بوده.از جمله چند استخر عریض و طویل. دهکده المپیک که سه دهه قبل جنین‌مرگ شد اما بد نیست بدانید بابت چند استخر که اصلا و ابدا و به‌هیچ‌وجه،وجود خارجی ندارد بیست سال است بودجه دریافت میشود!!!! قسمتی از بودجه رسما گلابی میشود و مابقی هم جنس گرانقیمت خریداری میشود،به مکانی اطراف ورزشگاه نقش‌جهان منتقل میشود و چند روز بعد توسط مدیران متعهد و پاکدست سرقت و بفروش میرسد!!! اگر هم تازه‌وارد نفهمی!!! پیگیر شود یا سوالی کند بلافاصله اخراج یا به جای دیگه منتقل(تبعید)میشه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
المپیک اصفهان که شاهکار مدیریتی در فسا جهانی است! مردم اون ناحیه حاضر به فروش زمین ها و گسترش شهر به اون سمت نبودند، خب حق هم داشتند، زمین خودشون بود. بعد اینا یه چیزی جور کردند به نام المپیک اصفهان، تو زمین مردم ( یعنی غصبی) شروع به کار کردند و بعد گفتند چون این پروژه ها به نفع کشور هست، شما باید زیر قیمت بازار و حتما حتما زمین را به شهرداری، وزارت کشور و سازمان تربیت‌بدنی بفروشید! اگر هم نمی خواستند کاری نمی شد کرد، چون یه سری چیزها ساخته بودند، این طور شد که حتی نتوانستند به کس دیگری هم بفروشند. آخر هم نه المپیک ساخته شد و نه زمین را با قیمت منصفانه خریدند.
کیشو
United States of America
۰۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
"دلیل بی آبی"

پرسید "ارومیه" چرا خشک شده

"هامون" ز چه رو بدل به جویی شده است ؟

غایب شده "زنده رود" در قلب کویر

کارون ز چه رو چو تارمویی شده است ؟

لبخند قنات و چشمه و برکه و نهر

امروز چو خواب و آرزویی شده است.....

فرمود برای آن که کم آبی ما

آمیخته با دروغ گویی شده است

آن آب عظیم بستر دریا نیز

مصروف امور پولشویی شده است !

"کیشو" مرداد 1396

برای چهارمین بار پیاپی ایران صاحب رتبه اول پولشویی در میان ۱۴۶کشور جهان شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
عجب دزد خونه ای
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بازم واعظی بازم جهانگیری
ای خدااااا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
قوه قضاییه کشک بود؟ آیا فقط فولاد مبارکه بود؟ خیلی خوابیدی بسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تا وقتی این حرام لقمه ها را اعدام نکنید وضع به همین منوال است هرچند اگر قرار به اعدام باشد بعید میدانم کسی بماند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
دردناک تر از فساد بی غیرت شدن وجدان جامعه در مقابل فساد هست برای همین هم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد
مجمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مدیرای فاسد پدرسوخته حروم خور.........اونوقت جوانای نخبه اصفهانی و غیر اصفهانی بیکار یا تو کارای سطحی باید کار کنند، تف به شرف نداشتشون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خجالت نمی کشند کسانی که خودشون رو صاحبان این مملکت میدونن با این حجم از فساد؟!!!
ناشناس
Russian Federation
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
به شما چقدر پول دادن که از تیم سپاهان و اون حرکات تروریستی اش و به زیر مجموعه فاسدش ششتقلال ال سعود کمک کنید و تبلیغ کنید براشون
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بدبخت مردم
این نوک قله فساد در کشوره باقیش هنوز معلوم نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
پس این وسط حق سهامدار چی میشه. چه جوری میخواد حق سهامدار را جبران کنه. اینم مثل پرونده های مشابه. وای بحال سهامدار مظلوم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ایران امروز از فاسدترین کشورهای جهان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ماشاءاله به این همه تلاش در تخلف.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خدا لعنت کنه این مدیران چه مشکلات برای این کشور درست نکردند خدایش اینها مفسد فی الارض هستند اینها ضربه به نظام و خون هزاران شهید زدند
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بنده به اعدام اعتقادی ندارم، اما به نظرم اعدام کمترین سزای افراد مسبب چنین کارهایی هستش. ضمنا اون 13 رای مخالف مجلس برام جالبه!!!
ناشناس
United States of America
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تیم روحانی شاکله فاسد و کثیفی داشت و اعضای اون از بسیار قبل ریشه های فرامرزی داشتند. باید برخورد کرد با این گانگستر ها.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
وظیفه هر دولتی که دنبال عدالته سهامداردار کردن همه مردم ایران در سود این شرکت های بزرگه تا همه مردم نفع ببرند نه اینکه پشت صحنه به هرکس و ناکسی باج بدن و گند کاراشون دربیاد!
این مبلغی که حساب کردن برابر با نصف طلب ایران از کره جنوبی است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این عدد و چه جوری میشه خوند؟
بختگان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این هم نتیجه خودی و غیر خودی کردن مسئولین!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
هر دم از این باغ بری می رسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
در هر کجا دست گذاشته شود فساد است . منتها دست گذاشته نمی شود . ارزش ها عوض شده اسشت و دزدی کردن زرنگی شده است .
مملکت اشتباه اداره شد توسط افراد اشتباه که اعتقادی به حقوق انسانی و اجتماعی نداشتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آقا جمع کنید این شرکت نابود کننده اصفهان رو!
مصرف آب فولاد مبارکه به تنهایی حدود ۲ برابر شهر اصفهان است! اینم از رانتخواری و کثافت کاریشون!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
پاراگراف آخر وتوصیه ازعبرت گرفتن ازاین موضوع واقعا خنده داره....
حمید
United States of America
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
کجاش عجیبه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بلههههههههههه
دیگه چه خبر؟
خوشم میاد همه هم هزار هزار هزار میلیاردی هست
آدمهایی که قبلا حتی نمی تونستن از روی این اعداد بخونن یا بنویسنشون. خدا شکر باعث پیشرفت سواد ریاضی بخش کثیری از جامعه شدین که نوشتن هم بلد نبودن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این فقط نمونه ای کوچک از فساد گسترده، ریشه ای، نهادینه شده در کشور است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
لعنت به سوء مدیرا و سوء مدیریت
این صنعت پدر اصفهان رو درآورده
آب رو که مثل اژدها میبلعه
رودخونه رو خشک کرده
آلودگیش که پدر خلق الله رو در آورده
مهاجرین از هزار جا سرازیر شدن تو اصفهان
شهری که نهایت کشش برا نیم میلیون داره الان بالای ۲میلیون تو خودش جا داده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه اصفهان ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان!!
چند میلون نفر جمعیت داریم؟! حدود 84 میلیون
یعنی به هر ایرانی بیش از یک میلیون تومان!
به به
هر دم از این باغ بری میرسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اين ارقام و تنوع موضوعي آنها، خيلي خيلي بيشتر از تخلف است! اينها نشانه بي توجهي به هشدارهاي و تخلفهاي ساختاري بيشمار در گذشته است و مويد وجود رويدادهاي مشابه در صنايع ديگر (مثل خودروسازي، پتروشيمي، پالايشگاهها، شركتهاي سرمايه گذاري، معادن، صنايع استخراج سنگ آهن و ... ) مي باشد. اگر رويداد پر مفسده ديگري از اين دست رونمايي نشود، بايد منتظر يك "قاليچه تكان" ننر و لوسي بود كه هدف از اين افشاها، فقط تعريف از قد و قامتش و پنهان كردن گندكاريهاي ديگرش بوده و هست....
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
فساد سیستماتیک ‌
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
نظامي آشنا در اكثر شركت هاي خصولتي
علی محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
شرکت خصولتی بی در و پیکر یعنی این همه شرکت های خصولتی محل اختلاس بدون نظارت و زیر نظر دولت و غارت بیت المال بدون حساب و کتاب
یک ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ای کاش این نهاد نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور یک سری هم به پتروشیمی رازی ماهشهر میزدند و حسابهای اینجا را هم مورد بررسی قرار می دادند تا مشخص بشه از زمانی که در سال 1387 که این شرکت طی فرآیندی عجیب و مشکوک به کنسرسیومی متشکل از چهار شرکت ترکیه ای و یک شرکت مرموز ایرانی واگذار ( شما بخوانید بخشیده) شد چه برسر این شرکت آمده و میلیارها دلار درآمد و سرمایه آن کجا رفته و چطوری سر از حسابهای خاص در آن سوی مرزها درآورده؟؟
یقیتاٌ اگر چنین تحقیق و تفحصی صورت بگیره خیلی چیزها دستگیر سازمانها و نهادهای نظارتی خواهد شد و مشخص میشه چه کسی پشت پرده واگذاری این شرکت به خارجیها بوده و دستور انجام این فرایند را داده است
کاش اینکار را بکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تا جایی که ما میدونیم همین واگذاری باعث رونق گرفتن شرکت و خوب شدن حقوق ها و وضع کارکنان شد. نمیدونم شما خودت استخدام اونجا هستی یا خیر ولی کارکنانش که خیلی راضی هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ما اول باید سیستم نظارتی و قضایی قوی داشته باشیم بعد خصوصی سازی کنیم
تا اینها را نداریم اقتصاد دولتی بهتره
barfak
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
نمی گیم قبل از انقلاب از این فساد ها نبوده، ولی حداقل بعد از انقلاب ادعای آن بود که از این نوع فسادها در کار نباشد. شب و روزگار خوش
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
الان کشور ما دقیقا اینجوری شده
مثلا شما آدم خوبی باشی من که بالاتر از شما هستم دزد باشم من آنهایی که مخالف دزدی باشند را میبرم تو حاشیه و از مراکز پولی و مالی دورشون میکنم و هرجایی که توش پول باشه دزدان کوچکتر از خودم میزارم تا هوای منو داشته باشن من هم سعی میکنم پول ذزدی را طوری تقسیم کنم که مشکلی برای تیمم درست نکنم
به همین ترتیب دزدیهای گروه من ادامه خواهد داشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
وقتی صحبت از فساد سیستماتیک می‌شود آقایان ناراحت نشوید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
به چی قسم بخورم فقط با پول بخوربخورهای همین یک قلم فساد، یارانه حداقل یک سال کشور یا افزایش حقوق کارگران و کارمندان یا خیلی از ضروریات ملت تامین میشه!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ایت عجیب که میگین دقیقا کجاش عجیبه
به غیر از این بود عجیبه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مملکت داری بلد نیستین چون روز به روز غارتگری در این مملکت داره بیشتر میشه و شما هم چشمتون رو بر روی این حجم فساد بستین. خدا شرتان را از سر این مملکت کم کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
چشم روحانی روشن، چرا اعدام نمیشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خلاصه گزارش:
مدیران دولت قبل غلط کردند خوردند، بروند کنار ما می خواهیم بخوریم :)))))
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
احسنت گل گفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اگه بازم کسی از این کثافت کاریها در دولت قبل باخبر شده و بازم از اونها حمایت میکنه این گزارش رو بکنید تو حلقش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ماشالله به نظام كلاهتون رو بزارين بالاتر شرم آوره هرجاي دنيا اين ماجرا رو بشه بالا تا پايين مملكت ميريزه بهم اينقدر اين مسائل تو اين مملكت پيش و ماهم بي خيال بوديم تبديل شه به يه روال عادي شرم آور و خجالت آوره آبروي دين و شيعه و همه چيز رو بردين
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
وقتی از فساد ساختاری در جمهوری اسلامی صحبت می کنیم، دقیقا از این حرف می زنیم.
ارسلان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اعداد درسته؟
حدود 3 میلیارد دلار میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اگه دلار ۳۰ هزار تومان حساب کنید. این اعداد زمان دلار ۸۰۰ تومنی هم یقینا بوده. بالاخره باید یه جوری بفهمیم اون ۸۰۰ میلیارد دلار. درامد نفت ۱۲۰ دلاری چه طور دود شد
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بخورید از سفره انقلاب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
سفره انقلاب داره حیف و میل میشه!
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
پس در اون سالها آقای رئیسی در قوه قضائیه مشغول چکاری بودند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
دائم داشتن نهار میخوردند!!!!؟!؟
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مشغول ناهار
یک جوری در مورد فسادها گزارش منتشر میشه انگار الان از این خبرا نیست و قبل تر هم نبوده...
از وقتی که جای مهر روی پیشانی....

خیلی ساده میشه فهمید که چرا با FATF مخالفند و کلا هر چیزی که باعث شفاف سازی باشد را آتش می زنند. در هیچ کجای دنیا نمی شود این مقدار پول را در این مدت کوتاه بدون این که کسی متوجه شود جابه جا کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خوب بعدش چه می شود؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اسحاق ضد فساد یا ساده لوح؟ کدام بهتره
حسن مدیر یا لانه نشین بیخبر؟ کدام بهتره؟
ساختن کشور با دستان خود یا تاراج آن توسط مدیران منصوب سفارشی و امید دادن به مردم برای ساخت کشور توسط غربیها. کدام لهتره؟
جواب به این سوالها توسط تدبیر گران هشت سال گذشته نکبت برای مردم بار آورده. با قتلگاهی به اندازه ۷۰۰ نفر در روز.
علی برکت الله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
چه خبرتونه؟چه خبرتونه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
شما را به خدا قسم با شدیدترین نحو ممکن با این جرثومه های فساد برخورد شود . مردم در گرفتاری و بدبختی های بیشمار و اینها این چنین !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بشین تا برخورد شه
ناشناس
Turkiye
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
حتما برخورد میشه مگر شک داری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تازه خودشون فهمیدن چه حماقتی کردند تحقیق کردند. موندن چه طور ماستمالی کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
الان مجلس داره اینو بررسی می کنه یعنی نماینده های اصفهان از این غارت و دزدی بی خبر بودن ؟ پس منظور از استخدام مدیران سیاسی چیه ؟
یک شبه اتفاق افتاده؟
واقعا این همه پول رو چطوری مصرف می کنن ؟
92 هزار میلیارد تومن
92 هزار میلیارد تومن
این همه پول بی ارزش چاپ کردن تا بچه های خودشون برن آمریکا یا توی همین شهرهای کوچیک مازراتی سوار بشن و ...ما مجبور بشیم گوشت و مرغ و لبنیاتمون رو با 100 درصد افزایش بخریم
آنتي بلو
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
جالبه كه 13 راي مخالف براي ارسال پرونده به قوه قضائيه داره. يعني خاااك بر سرتون كنن
ناشناس
France
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اهن تولید داخل بقیمت جهانی میدن بملت
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
يه سرم بزنين به آبمعدنی کوهرنگ و مسِ سرچشمه !!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تک ماکارون .رضا مطلبی.اقای صدیقی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مقصر اصلی سازمان مالیاتی است که نتوانسته نسبت به درآمد شرکت مالیات بگیره. پول اضافی دست مدیران هر کاری دلشون خواسته کردن.
bato-adv
bato-adv
bato-adv