محمودزاده گفت: از سال گذشته برای کسانی که به عنوان مالک خانههای خالی شناسایی شدند چندین بار پیامک ارسال شد و به مالک اطلاع داده شد که اگر اطلاعات ثبت شده از این واحد نیاز به اصلاحات دارد، به سامانه املاک و اسکان مراجعه کنند. ۹۰ هزار نفر به این اطلاعات ثبت شده اعتراض کردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تقریبا حدود یک پنجم یعنی ۲۰ درصد از واحدهای شناسایی شده متعلق به اشخاص حقوقی است.
به گزارش ایلنا، محمود محمودزاده درباره تاخیر در مالیات ستانی از مالکان خانههای خالی و ورود این درآمدها به صندوق ملی مسکن اظهار داشت: پروژه مالیات بر خانههای خالی با موفقیت به اجرا رسیده و سامانه املاک اسکان موفق شد با تمام مشکلات و کمبودهایی که در امکانات و ارتباطات داشت، شناسایی واحدهای خالی را انجام دهد.
وی ادامه داد: در دی ماه سال گذشته ۵۷۰ هزار خانه خالی از سکنه را شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی کردیم. ۹۰ هزار مالک پس از دریافت پیامک مالیاتی نسبت به شناسایی و مشمول شدن به این مالیات اعتراض و در نهایت این افراد اطلاعات خود را در سامانه ثبت کردند و پس از آن، آمار خانههای خالی از سکنه تا بیش از ۴۰۰ هزار واحد رسید و کاهش پیدا کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اما دو ماه گذشته با ادامه شناسایی خانههای خالی ۱۲۰ هزار واحد دیگر به مجموع خانههای خالی اضافه شد و دوباره آمار خانههای خالی که به سازمان امور مالیاتی معرفی شد به بیش از ۵۶۰ هزار واحد رسید که برای تمام مالکان این واحدها اظهارنامه مالیاتی ارسال شده و از شهریور ماه اجرایه صادر خواهد شد.
محمودزاده تاکید کرد: اخیرا سازمان امور مالیاتی برای ۵۱۵ هزار واحد خالی اطلاعیهای مربوط به آخرین مهلت برای اعتراض صادر کرد که تا دهم شهریورماه فرصت اعتراض دارند و پس از آن اخذ مالیات از مالک این واحدها اجرایی میشود.
معاون امور مسکن و ساختمان گفت: در بهمن ماه سال گذشته که حدود ۴۰۰ هزار نفر رقمی از مالیات بر خانه خالی را واریز کردند اقدام داوطلبانه انجام دادند، اما از این پس به صورت قانونی باید مالیات بر خانههای خالی را بپردازند که تا تیرماه برای اظهار فرصت داشتند و طبق قانون برای پرداخت مالیات یک ماه فرصت دارند و پس از آن وارد مراحل اجرایی خواهند شد؛ بنابراین پرداختهای مالیات بر خانههای خالی مانند سایر موارد از شهریورماه شروع میشود.
وی درباره سازوکار اعتراض مالکان به اطلاعات ثبت شده، اظهار داشت: اگر اعتراض ناشی از اطلاعات ثبت شده در سامانه املاک و اسکان است باید به این سامانه، تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی مراجعه کنند، اما اگر به درصد مالیات و محاسبات مالیات اعتراض داشته باشند باید به سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند.
محمودزاده ادامه داد: از سال گذشته برای کسانی که به عنوان مالک خانههای خالی شناسایی شدند چندین بار پیامک ارسال شد و در این پیامکها به مالک اطلاع داده شد که اگر اطلاعات ثبت شده از این واحد نیاز به اصلاحات دارد، به سامانه املاک و اسکان مراجعه کنند و همانطور که گفتم ۹۰ هزار نفر به این اطلاعات ثبت شده اعتراض کردند. ممکن است افرادی به هر دلیلی این پیامک را دریافت نکرده باشند و پس از صدور اجرایه متوجه شوند که شامل مالیات بر خانههای خالی شدهاند از این رو این افراد میتوانند همچنان موضوع را مورد پیگیری قرار دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان مالکان حقوقی و حقیقی واحدهای خالی که مشمول مالیات شدند، گقت: تقریبا حدود یک پنجم یعنی ۲۰ درصد از واحدهای شناسایی شده متعلق به اشخاص حقوقی است.