بر اساس مطالعه دانشگاه کالیفرنیا ایروین، ریشه گیاه رودیولا روزا میتواند به مدیریت دیابت نوع ۲ کمک کند.
فرارو- به گفته تیمی از محققان به سرپرستی دانشگاه کالیفرنیا ایروین، عصاره ریشه گیاه رودیولا روزا به عنوان یک گزینه غیردارویی ایمن و موثر برای کمک به کنترل دیابت نوع ۲ نتایج امیدوارکنندهای ارائه کرده است.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، طبق مطالعهای که اخیراً در Scientific Reports منتشر شده است، عصاره گیاه Rhodiola rosea در آزمایشهای صورت گرفته بر روی موشهای مبتلا به دیابت نوع ۲ توانست به شکل چشمگیری تعداد بیومارکرهای التهابی را کاهش داده و پاسخ انسولین را بهبود بخشد. همچنین سطح قند خون ناشتا را کاهش داد و ترکیب باکتریها را در دستگاه گوارش تغییر داد.
شیوع دیابت نوع ۲ و هزینههای بهداشتی مرتبط با آن در دهههای اخیر به طور پیوستهای دولتها و افراد را درگیر کرده است. انسان هزاران سال است که از گیاهان و محصولات طبیعی برای درمان بیماریها استفاده کرده است و این مطالعه جدید نیز نشان میدهد که گیاه Rhodiola rosea میتواند کاندیدای خوبی برای این زمینه باشد.
در حال حاضر، مهمترین روشهای کنترل دیابت نوع ۲، تغییر سبک زندگی و همچنین داروهای خوراکی و داخل وریدی است. با این حال، این داروها دارای محدودیتها یا عوارض جانبی قابل توجهی هستند که نیاز به مداخلات درمانی جدید را افزایش میدهد.
بر همین اساس دانشمندان با دنبال کردن مسیر بهره گیری از خواص درمانی گیاهان، به Rhodiola rosea رسدیدند. در نخستین گام این محققان به این موضوع پرداختند که آیا این گیاه میتواند هموستاز گلوکز را که باعث مقاومت به انسولین و قند خون بالا میشود، افزایش دهد.
در این آزمایش گروههای موش نر و ماده به طور تصادفی به دو گروه گروه کنترل که آب دریافت کردند، و گروه آزمایش که عصاره رودیولا رزا به آنها داده شد، تقسیم شدند.
دکتر مهتاب جعفری، نویسنده مسئول این مطالعه گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که رودیولا روزا ممکن است برای درمان دیابت نوع ۲ مفید باشد و از طریق تغییرات در میکروبیوم که منجر به افزایش یکپارچگی سد روده و کاهش انتقال مولکولهای التهابی به گردش خون میشود، عمل میکند. یکپارچگی سد روده بر وزن بدن و پاسخ انسولین تأثیر میگذارد و این محصول گیاهی ممکن است پاسخ بافتهای کبد و ماهیچه را به انسولین تولید شده توسط پانکراس بهبود بخشد.»
گامهای بعدی این تیم انجام یک مطالعه بزرگتر بر روی موشهای مبتلا به دیابت متفاوت برای تأیید این یافتهها و بررسی مکانیسمهای مولکولی درگیر است. در نهایت دکتر مهتاب جعفری امیدوار است بتواند آزمایشات بالینی Rhodiola rosea را بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز انجام دهد.