bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۷۴۳۲۵

هجوم ریزگرد‌های هرات به هوای مشهد

هجوم ریزگرد‌های هرات به هوای مشهد

معاون پایش و نظارت محیط زیست استان درباره وضعیت آلودگی هوای مشهد گفت: از شدت آلاینده‌های گرد و غبار در سطح جو طی روز دوشنبه کاسته خواهد شد، میزان این آلودگی بر اساس شاخص متوسط ۲۴ ساعته ۱۵۰ است، اما بر اساس شاخص‌های لحظه‌ای در ساعاتی از روز به ۱۷۰ نیز رسیده است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۱

هوای مشهد صبح دیروز ابتدا دلچسب شروع شد، اما هرچه به سمت ظهر نزدیک‌تر شدیم، هوای آلوده جای آن هوای دل انگیز صبح را گرفت و وضعیت قرمز شد!

به گزارش خراسان، بر اساس اعلام رسمی مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی مشهد، شاخص کیفی هوای مشهد روز گذشته قرمز و در وضعیت ناسالم برای تمام افراد قرار داشت و این شاخص ساعت ۱۴ دیروز روی عدد ۱۷۰ بود، هرچند که هرچه به سمت شب نزدیک شدیم، عدد شاخص کمتر شد، اما وضعیت شاخص ۲۴ ساعته آلودگی هوای مشهد همچنان تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت ۱۹ دیروز) در وضعیت قرمز قرار داشت.

این بار، اما خبری از متهم همیشگی آلودگی هوای مشهد یعنی ریزگرد‌های قره قوم نیست و پای کانون گرد و غبار هرات در میان است و آن طور که اداره کل محیط زیست استان اعلام کرده است منشأ این آلودگی، تحریک کانون گرد و غبار هرات است.

روند شدت آلودگی هوای مشهد کاهشی است

معاون پایش و نظارت محیط زیست استان درباره وضعیت آلودگی هوای مشهد گفت: از شدت آلاینده‌های گرد و غبار در سطح جو طی روز دوشنبه کاسته خواهد شد، میزان این آلودگی بر اساس شاخص متوسط ۲۴ ساعته ۱۵۰ است، اما بر اساس شاخص‌های لحظه‌ای در ساعاتی از روز به ۱۷۰ نیز رسیده است.

محمد عرفانی درباره منشأ این آلودگی بیان کرد: این آلودگی بر اساس تحریک کانون هرات است که گرادیان کم فشاری به وجود می‌آید که به سمت شهر مشهد کشیده می‌شود و به نوعی استان‌های جنوبی‌تر یعنی خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان هم تحت تاثیر آن قرار گرفته و این توده کم فشار به سمت مشهد آمده و این شهر را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در نتیجه این وضعیت میزان ذرات گرد و غبار در هوای محیط افزایش یافته است. وی افزود: از طرفی، توده پر فشاری نیز از سمت شمال فعال شده که با افزایش رطوبت در نواحی شمالی استان احتمالا باعث بارندگی شود، این اختلاف فشار ایجاد شده منتج به افزایش بار آلاینده‌های گرد و غبار در سطح جو شده که امیدواریم تا دوشنبه (امروز) از شدت آن کاسته شود؛ بنابراین روند رو به بهبود است و شدت آن مربوط به همین روز یک شنبه بوده است.

عرفانی تصریح کرد: آلودگی روز یک شنبه مربوط به ریزگرد‌های قره قوم نبوده است، بر اساس اعلام اداره هواشناسی ما تحت تاثیر جریانات جنوبی بوده ایم و از جنوب استان تحت تاثیر قرار گرفته ایم.

معاون پایش و نظارت محیط زیست خراسان رضوی درباره تشکیل کارگروه اضطراری کاهش آلودگی هوای مشهد در شرایط موجود نیز گفت: در شرایط موجود نیاز به کارگروه نیست و این گونه نیست که برای هر شرایط قرمزی فوری کارگروه تشکیل شود. این آلودگی خودش یک روز به وجود آمده و پدیده‌ای طبیعی است. همین توده سردی که وارد شده منتج به اختلاف فشاری شده که جزو پدیده‌های هواشناسی است و چیزی نبوده که مربوط به مشهد باشد. از آن جا هم که پیش بینی‌های هوا شناسی بر اساس تبصره ۳ ماده قانون هوای پاک مبنی بر کاهش آلاینده‌ها برای روز دوشنبه است بنابراین موضوع به نحوی است که به تشکیل کارگروه نیاز ندارد.

وی تاکید کرد: زمانی کارگروه ایجاد می‌شود که این شرایط آلودگی تداوم داشته باشد. ما هم اکنون شرایط مان گرد و غباری است و ناشی از آلاینده‌های گازی نیست. کارگروه در زمان پایداری هوا و افزایش آلاینده برای روز‌های آینده تشکیل می‌شود تا تصمیم گیری شود که از شدت آن کاسته شود، اما بر اساس اعلام اداره هواشناسی این روند کاهشی است.

وی درباره برنامه‌ها و اقدامات انجام شده برای کنترل این آلودگی نیز اظهار کرد: در شرایط موجود ما اطلاعیه‌های لازم را به همه سازمان‌های مربوط از جمله اداره ورزش و جوانان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اتخاذ تمهیدات لازم صادر کرده ایم. یک سری تمهیدات هم برای آن پیش بینی شده از جمله این که در فضای باز ورزش انجام نشود. همچنین با استفاده از تابلو‌هایی که در شهر نصب شده، اطلاع رسانی‌هایی صورت می‌گیرد که افراد میان سال و مبتلا به بیماری‌های قلبی فعالیت‌های خارج از منزل خود را کاهش دهند تا از این شرایط خارج شویم.

وی افزود: برای پدیده جوی و گرد و غبار ما ۳۰ کانون داخلی و برون مرزی در استان داریم. برای کانون‌های برون مرزی یک سری مطالعاتی انجام می‌شود و یک سری کار‌های دیپلماسی از سمت وزارت امور خارجه انجام شده که اقدامات اساسی بین کشور‌ها انجام شود. کانون‌های داخلی هم در شرایط موجود به عهده اداره منابع طبیعی است که یک سری اقدامات بیابان زدایی را انجام دهد. یک میلیون و دویست هزار مترمربع مساحت این کانون هاست که اقدامات اساسی با تاکید بر سرخس و خواف در حال انجام است. همچنین در سفر رئیس جمهور اعتباراتی برای این منظور تخصیص داده شده که قرار است به صورت پلکانی تزریق شود تا اداره منابع طبیعی راجع به بیابان زدایی اقدام کند.

برچسب ها: ریزگردها
bato-adv
bato-adv
bato-adv