باستانشناسان در چین به تازگی قبرستانی ۵۰۰۰ ساله از افرادی بیش از حد قدبلند را پیدا کردهاند که در استان شاندونگ این کشور زندگی میکردند. ارتفاع بقایای اسکلتی آنها به بیش از ۱۸۰ سانتیمتر میرسد.
باستانشناسان قبرستان ۵ هزار ساله غولها را در چین کشف کردند. جسدهایی با قد فوقالعاده بلند در این قبرها پیدا شدهاند که جای توجه دارند.
به گزارش گجت نیوز، باستانشناسان در چین به تازگی قبرستانی ۵۰۰۰ ساله از افرادی بیش از حد قدبلند را پیدا کردهاند که در استان شاندونگ این کشور زندگی میکردند. ارتفاع بقایای اسکلتی آنها به بیش از ۱۸۰ سانتیمتر میرسد.
به گزارش خبرگزاری Xinhua، پس از کاوشهای صورتگرفته در روستای جیائوجیا در شهر جینان ناحیه ژانگچیو مجموعاً ۱۰۴ خانه، ۲۰۵ قبر و ۲۰ چاله قربانی کشف شدهاند. طی حفاری، ظروف سفالی و اشیاء مختلف دیگر هم به دست آمدهاند.
این منطقه متعلق به دوره آخر نوسنگی در چین است و به زمانی بر میگردد که مردم لانگشان یا جامعه سفالگری سیاه که از ۳۰۰۰ تا ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد در این منطقه محبوب بود، در دره رود زرد زندگی میکردند.
حفاری قبرستان ۵ هزار ساله غولها را که سال گذشته کلید خورد، دانشگاه شانگدونگ مدیریت کرده است. بنا به تجزیه و تحلیل بقایای اسکلتی، مردم ساکن در این منطقه به طرزی غیر عادی قدبلند بودند. قدبلندترین فرد پیدا شده مردی با قد ۱۹۰ سانتیمتر است.
با توجه به مطالعات گذشته، مردها و زنها در دوران نوسنگی معمولاً به ترتیب حدود ۱۶۵ سانتیمتر و ۱۵۵ سانتیمتر قد داشتند. محققان معتقدند که تفاوت فاحش قد جسدهای کشف شده با ژنتیک و محیط پیرامون آنها ارتباط دارد.
باستانشناس ارشد «فانگ هویی» (Fang Hui) در گفتگو با خبرگزاری Xinhua اظهار داشت که مردم بخش آخر دوران نوسنگی به کشاورزی میپرداختند و به همین خاطر، روستاییهای منطقه به انواع غذا با ارزش غذایی بالا دسترسی داشتند. احتمالاً به لطف تغذیه مناسب به رشد فیزیکی کلی آنها اضافه شده بود.
پاول گراسگوبر (Pavel Grasgruber) نویسنده اصلی مطالعه مربوطه طی مصاحبه با رسانه Seeker چنین توضیح داده است: «گمان میکنم که این تخصص مهم همراه با میزان بیش از حد نیاز پروتئین باکیفیت و تراکم جمعیت پایین، شرایطی محیطی را به وجود آوردند که منتهی به گزینش مردهای فوقالعاده قدبلند شد.»
قدبلندترین مردهای لانگشان در قبرستان ۵ هزار ساله غولها پیدا شدهاند. باستانشناسان شانگدونگ میگویند که این افراد به دلیل مرتبه اجتماعی بالاتر، به غذاهای بهتر هم دسترسی داشتند.