فرارو- تیمی از محققان دانشگاه سوچو با همکاری موسسه سیستمهای هوشمند ماکس پلانک و موسسه فناوری هاربین به تازگی نوعی ربات نرم ابداع کرده اند که میتواند برای عبور از فضاهای کوچک به اجزاء کوچکتری تقسیم شود و دوباره با پیوستن اجزاء کوچک به یکدیگر به اندازه اصلی برگردد.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، با رشد علم رباتیک، دانشمندان سراسر جهان همچنان به یافتن راههای جدید برای ساخت رباتها ادامه میدهند. در روش جدید آنها ربات را با استفاده از فروسیال (نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی) که در یک روغن شفاف به حالت تعلیق درآورده بودند، ساختند. این ربات با استفاده از آهنرباهای خارجی کنترل میشود.
محققان میگویند یک ربات ساخته شده از ماده نیمه جامد، به راحتی تغییر شکل میدهد. آنها نشان دادند که با اعمال میدانهای مغناطیسی متعدد میتوان ربات را از پیچ و خمهای مختلف عبور داده و در صورت نیاز شکل آن را برای غلبه بر موانع تغییر داد.
به عنوان مثال آنها توانستند ربات را برای عبور از یک گذرگاه باریک، به شکل یک مار نازک درآورند و یا برای عبور از یک ماده متخلل، آن را به تعداد دلخواهی از قطعات کوچکتر تقسیم کنند.
در هر دو مورد، اجزاء ربات پس از عبور از محیط مورد نظر، به یکدیگر پیوستند و به راه خود ادامه دادند. محققان میگویند این ربات را میتوان در اندازههای مختلف طراحی کرد. این ربات میتواند در کاربردهای پزشکی بهعنوان وسیلهای برای حمل دارو به قسمتهای غیرقابل دسترسی بدن، مانند گرههای ریه یا بخشهایی از مغز مورد استفاده قرار گیرد.
محققان میگویند برای انجام کاربردهای عملی، این ربات باید بر موانع زیادی غلبه کند. یکی از مهمترین کارها، توسعه یک سیستم کنترل مغناطیسی است که میتواند با دقت به استخوانهایی مانند جمجمه نفوذ کند. چنین سیستم رباتیکی میتواند در دستگاههای آزمایشگاهی برای انجام فرآیندهای شیمیایی تشخیص ویروس، مفید باشد. دانشمندان امیدوارند که بتوان از این رباتها برای حمل مواد شیمیایی مورد نیاز برای واکنشهای شیمیایی استفاده کرد.