bato-adv
bato-adv

اولین تصویر جیمز وب از حلقه‌های نپتون

اولین تصویر جیمز وب از حلقه‌های نپتون

تلسکوپ جیمز وب در یک دستاورد خیره کننده دیگر تصویری خیره کننده و زیبا از حلقه‌های سیاره دورست نپتون به ثبت رساند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱

فرارو- تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا در جدیدترین دستاورد خود تصویری از سیاره نپتون را به ثبت رسانده که بهترین جزئیات جو، قمر‌ها و حلقه‌های این غول یخی را در طول موج‌های فروسرخ نشان می‌دهد.

به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، برخی از جزئیات این تصویر بسیار شگفت انگیز هستند؛ به عنوان مثال، نوار‌های غبار بسیار کمرنگی که نپتون را احاطه کرده اند و از زمان عبور کاوشگر وویجر ۲ در سال ۱۹۸۹ دیده نشده بودند، با این تصویر بار دیگر آشکار شد.

هیدی همل، ستاره شناس و دانشمند میان رشته‌ای در تیم JWST (جیمز وب) که متخصص نپتون است، امروز (۲۱ سپتامبر) در یک کنفرانس خبری گفت: «سه دهه از آخرین باری که آن نوار‌های غبارآلود و کم رنگ را دیدیم می‌گذرد، و این اولین بار است که آن‌ها را در مادون قرمز می‌بینیم. در این تصویر حلقه‌های درخشان نپتون با وضوح بیشتری خودنمایی می‌کنند.»

نپتون به علت وجود متان در اتمسفر خود، در تصاویر نور مرئی به صورت یک نقطه آبی دیده می‌شود. اما تصویر دوربین مادون قرمز NIRCam جیمز وب، صفحه سیاره را با رنگ‌های مرواریدی سفید نشان می‌دهد. همچنین ابر‌های یخ متان در ارتفاع بالا را به صورت رگه‌ها و نقاط روشن می‌توان دید. به عبارت دیگر، نوار پیوسته‌ای از ابر‌های عرض جغرافیایی بالا را می‌توان در اطراف گرداب در قطب جنوبی نپتون مشاهده کرد.

نپتون

همچنین خط نازکی از روشنایی در خط استوا وجود دارد که به گفته تیم JWST می‌تواند نشانه‌ای بصری از گردش جوی باشد که باد‌ها و طوفان‌های نپتون را نیرو می‌دهد. این جریان گرم در طول موج‌های فروسرخ درخشش بیشتری دارد.

تصویر کامل جیمز وب همچنین هفت قمر از ۱۴ قمر شناخته شده نپتون را نشان می‌دهد، از جمله یک نقطه درخشان نورانی که بزرگترین قمر نپتون، تریتون است. (اخترشناسان گمان می‌کنند که تریتون در واقع یک دنیای یخی از کمربند کویپر منظومه شمسی است که توسط میدان گرانشی نپتون گرفته شده است.)

برچسب ها: نپتون
bato-adv
bato-adv
bato-adv