bato-adv
bato-adv

طرز تهیه مربای هویج رژیمی، بدون شکر

طرز تهیه مربای هویج رژیمی، بدون شکر

مربای هویج رژیمی یک مربای بدون شکر است که همان عطر و طعم مربای هویج را دارد و برای پخت آن از شیره انگور به جای شکر استفاده می‌شود.

فراروـ مربا یکی از خوراکی‌های خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه‌ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می‌شود. مربا‌ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه‌های گوناگون تهیه می‌شوند.

به گزارش فرارو، مربای هویج یکی از انواع پرطرفدار و خوشمزه مرباست که دستور تهیه بسیار آسانی دارد. برای تهیه مربای هویج رژیمی نیازی به استفاده از شکر نیست و این مربا دارای شیرینی طبیعی شیره انگور است، به همین دلیل برای افراد دیابتی یا کسانی که رژیم‌های غذایی دارند، یک گزینه خوشمزه و مناسب برای صبحانه محسوب می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای هویج رژیمی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مربای هویج رژیمی

هویج: نیم کیلو
شیره انگور: یک و نیم لیوان
آب: یک و نیم لیوان
گلاب: ۲ قاشق سوپ‌خوری
پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

شیره انگور

نکات مربوط به شیره انگور

شیره انگور یا دوشاب یک ماده شیرین و غلیظ است که معمولا از انگور‌های شیرین تهیه می‌شود. شیره انگور طبع گرمی دارد و مصرف آن در پاییز و زمستان بسیار توصیه می‌شود. این ماده مغذی سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است. شیره انگور همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شیره انگور مرغوب باید طعم شیرین انگور را داشته باشد و شیرینی غیر طبیعی نشان دهنده نامرغوب بودن شیره است.
 
همچنین شیره انگور مرغوب باید غلیظ باشد. شیره انگور‌های سنتی معمولا تیره رنگ هستند؛ زیرا با حرارت مستقیم تهیه می‌شوند. در مقابل بعضی از شیره‌ها مثل شیره انگور ملایر قهوه‌ای روشن هستند؛ بنابراین رنگ شیره انگور برای تشخیص مرغوب بودن آن ملاک مناسبی نیست. شیره انگور مرغوب نباید طعم پوسیدگی انگور یا ترشیدگی داشته باشند. سعی کنید شیره انگور را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

نکات مربوط به گلاب

گلاب
همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به زعفران

زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
 
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه مربای هویج رژیمی

مربای هویج
۱ ـ هویج‌ها را بعد از شستن و پوست کردن، رنده کنید و همراه با آب و زعفران دم کرده داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و درب آن را ببندید. اجازه بدهید حدود نیم ساعت هویج‌ها با آب بپزند.
 
۲ ـ بعد از اینکه هویج پخت، درب قابلمه را بردارید و صبر کنید تا آب هویج کاملا کشیده شود؛ سپس پودر هل و شیره انگور را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
 
۳ ـ حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا مربا با شعله کم جا بیفتد و شیره انگور کاملا جذب هویج شود.
 
۴ ـ در مرحله آخر پخت مربا، گلاب را اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. مربا را در دمای آشپزخانه بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس توی شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید، نوش جان.
bato-adv
bato-adv
bato-adv