بامداد روز سه شنبه، فضاپیمای DART ناسا در برنامهای از پیش تعیین شده با یک سیارک برخورد کرد که تلسکوپهای زمینی نیز آن را ثبت کردند.
فرارو- بامداد روز سه شنبه، فضاپیمای DART ناسا در مأموریتی موفقیت آمیز به یک سیارک کوچک بی خطر برخورد کرد تا دانشمندان برای اولین بار چنین روشی را برای منحرف کردن سیارکهای احتمالی خطرناک برای زمین، بسنجند.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، این رویداد به لطف دوربینهایی که بر روی این فضاپیما قرار گرفته بود، به صورت مستقیم به نمایش درآمد، اما دانشمندان از زاویه دیگری نیز این برخورد را ثبت کردند که از زاویه دید تلسکوپهای زمینی بود.
فضاپیمای ۱۳۴۰ پوندی DART در ساعت ۷:۱۴ بعد از ظهر روز دوشنبه به وقت شرقی، پس از یک سفر ۱۰ ماهه به سیارک دیمورفوس رسید و به طور موفقیت آمیز با آن برخورد کرد. دوربین DRACO موجود بر روی این فضاپیما تصاویر POV خیره کنندهای را هنگام حرکت به سمت سیارک با سرعت ۱۴۰۰۰ مایل در ساعت (۲۲۵۰۰ کیلومتر در ساعت) ثبت کرد.
تصاویر DRACO از دیمورفوس که به اندازه یک استادیوم فوتبال است، بسیار عالی بودند و سطحی صخرهای پوشیده از تخته سنگ و غبار را نشان میدادند.
دانشمندان اکنون در حال کار بر روی تعیین میزان تأثیر DART بر سرعت سیارک و ایجاد تغییر بالقوه در مسیر مداری آن در اطراف میزبان بزرگترش، Didymos هستند. یک نتیجه معنیدار نشان میدهد که دانشمندان راهی بالقوه برای منحرف کردن سیارکهای خطرناک پیدا کردهاند.
دیمورفوس و دیدیموس، نه قبل و نه بعد از آزمایش DART، خطری برای سیاره ما به حساب نمیآیند و این صرفاً آزمایشی بود برای اینکه ببینیم آیا میتوانیم صخرههای فضایی را با موفقیت جابهجا کنیم.
با این همه، علاوه بر دوربین خود فضاپیما، تلسکوپهای سراسر جهان نیز بر روی این رخداد متمرکز شده بودند. در ابتدا مشخص نبود که این برخورد از زمین تا چه حد قابل مشاهده باشد، اما تصاویری که از زمین میبینیم به وضوح نشان میدهند که ستون قابل توجهی از غبار ناشی از انفجار به بیرون پرتاب میشود.
این تصاویر به صورت ویدئویی کوتاه منتشر شده که نشان میدهد سیارکی در سمت راست تصویر، پس برخورد با فضاپیمای ناسا به سرعت نورانیتر میشود و آثاری از غبار به سرعت در اطراف منتشر میشود.
دانشمندان هنوز به قطعیت نمیتوانند این فوران نورانی را با گرد و غبار ناشی از انفجار مربوط سازند و برای این کار نیاز به مطالعات بیشتری است، اما اگر این فوران ناشی از برخورد فضاپیمای ناسا باشد، احتمالاً آسیب جدی به سیارک وارد شده است.