bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۷۷۵۴۱

(ویدئو) مار‌ها و عقرب‌ها پس از سیل جان‌ها را تهدید می‌کند

(ویدئو) مار‌ها و عقرب‌ها پس از سیل جان‌ها را تهدید می‌کند

سیلی که سراسر سودان را تحت تاثیر قرار داده باعث ظهور مارهای سمی و عقرب ها نیز شده است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۰۷ مهر ۱۴۰۱

محققان سودانی پس از فصل بارانی امسال متوجه افزایش تعداد مار‌ها و عقرب‌ها شده‌اند که زندگی مردمی را که در کرانه‌های رود نیل زندگی می‌کنند، تهدید می‌کند.

به گزارش فرارو، سیل‌های ناشی از باران‌های شدید در ماه اوت خانه‌ها و سازه‌ها را در بسیاری از مناطق سودان ویران کرد و خطرات مرتبط با آن تشدید شد.

به گفته محققان دانشکده علوم در دانشگاه خارطوم، بر اثر این حوادث ظهور مار‌های بزرگتر مانند کبرا مشاهده شده که منجر به مرگ حداقل یک نفر شد.

منال سیام، عضو مرکز تحقیقات، دلیل اصلی این افزایش را تغییرات اقلیمی دانست که باعث سیل و باران‌های سیل آسای بیشتر در پاییز و دمای بالا در تابستان می‌شود.

او افزود که استخراج معادن، اکتشاف و جمع آوری تصادفی عقرب‌ها باعث می‌شود آن‌ها رفتار متفاوتی داشته باشند، زیرا خطر را احساس می‌کنند.

وی توضیح داد: افزایش تراکم عقرب‌ها به سه دلیل اصلی است که دلیل اصلی آن تغییرات آب و هوایی مانند سیل و باران‌های سیل آسا در پاییز و دمای بالا در تابستان است. در برخی از مناطق مانند ایالت‌های نیل و شمالی کار معدن انجام می‌شود، زیرا عقرب‌ها همیشه در مناطق کوهستانی ماسه‌ای یافت می‌شوند، استخراج و اکتشاف معدن باعث فرار آن‌ها به مکان‌های امن می‌شود و دلیل سوم افزایش شدت جمع آوری تصادفی است. عقرب رفتاری را اتخاذ می‌کند که با احساس خطر، بهره وری را افزایش می‌دهد، بنابراین یا به طور کامل منقرض می‌شود یا بهره وری خود را افزایش می‌دهد.

این مرکز تحقیقات در پاسخ به درخواست کمک شهروندان، به ویژه در مناطقی که مار‌های کبرا دیده شده، اما مشکلات لجستیکی و مالی مانع از آن است، سفر‌های میدانی برای جمع آوری مار‌ها برگزار می‌کند.

رانیا محمد، مدیر مرکز تحقیقات ارگانیسم‌های سمی در دانشکده علوم دانشگاه خارطوم، گفت: در حال حاضر، به عنوان یک مرکز، مشکلات مالی داریم، وسایل ما همه وسایل شخصی است و هیچ مسئولی برای ما نخریده است حتی وسایل حفاظتی هم ناقص است.

چالش دیگر نبود واکسن مناسب و دسترسی به آن است. به گفته منال سیام، واکسن‌های موجود از هند وارد می‌شود و بنابراین با سم مار‌ها و عقرب‌های محلی سودان مطابقت ندارد.

او توضیح داد: واکسن‌هایی که ما وارد می‌کنیم از طریق وزارت بهداشت و تجهیزات پزشکی می‌آیند و در شرکت‌های هندی برای عقرب‌هایی که کشور بومی آن‌ها هند است، نه سودان، تولید می‌شوند، بنابراین محیط زیست متفاوت است و سم نیز متفاوت است، بنابراین واکسن‌ها کارایی مناسبی برای درمان موارد ندارد. اکثر مواردی که در حال حاضر آلوده به عقرب گزیدگی هستند زنده نمی‌مانند.

سازمان ملل اعلام کرد که امسال بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سراسر سودان تحت تاثیر سیل قرار گرفته اند که این رقم در مقایسه با فصل مشابه فصل بارندگی سال گذشته دو برابر است. ساکنان مناطق آسیب دیده این سیل را بدترین سیل در یک دهه اخیر توصیف کردند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv