فاطمه ریاض ۳۳ ساله که کمربند مشکی تکواندو هم دارد، قصد دارد روزی سرمربی تیم بسکتبال شود و سپس قهرمانی کشور را به خانه بیاورد.
فاطمه ریاض بر تبعیضات غلبه کرده و دستیار مربی باشگاه بسکتبال النجمه در منامه شده است، با این حال او قصد ندارد به همین جا بسنده کند.
به گزارش فرارو، این یک منظره غیرعادی در کشور محافظه کار بحرین است: یک مادر جوان در یک زمین بسکتبال سرپوشیده به بازیکنان مرد آموزش میدهد.
فاطمه ریاض ۳۳ ساله که کمربند مشکی تکواندو هم دارد، قصد دارد روزی سرمربی تیم بسکتبال شود و سپس قهرمانی کشور را به خانه بیاورد.
او در یک جلسه تمرینی با دختر هفت سالهاش گفت: زمانی که کارم را شروع کردم، سطح پذیرش امروزی وجود نداشت.
ریاض که شلواری مشکی و یک تیشرت خاکستری گشاد به تن دارد گفت: حضور زنان در ورزش به ویژه در بسکتبال که متعلق به مردان تلقی میشود، عجیب تلقی میشد. در ابتدا نگرانیهایی وجود داشت، اما از طریق کار سخت و فداکاری نشان دادم که تردیدها در مورد توانایی من برای هدایت تیم بی اساس بود.
امروز، او خودش را مانند هر مربی بسکتبال دیگری میداند و میگوید: من به خودم ایمان دارم.
فاطمه افزود: زمانی که کارم را شروع کردم، به اندازه امروز پذیرش نداشتم.
چندین کشور در حوزه خلیج فارس در سالهای اخیر به دنبال آن بودهاند که تصویر سختگیرانه و افراطآمیز را کاهش دهند و زنان را در نیروی کار، هنر و ورزش بیشتر معرفی کنند.
اما غیرعادی است که یک زن به اوج برسد، و در سلطنتهای محافظهکار حوزه خلیج فارس، موقعیت فاطمه ریاض حیرتانگیز است.
وی علاقه به بازی را از مادرش که مربی تیم بسکتبال زنان بود به ارث برده است. او قبل از استخدام توسط النجمه، با آموزش تیمی از دختران جوان و سپس پسران جوان شروع کرد.
رئوف هابیل مدیر فنی باشگاه گفت که انتخاب او یک انتخاب جسورانه و در عین حال کاملاً ترسناک بود.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: ارتباط در ابتدا کمی دشوار بود، اما با گذشت زمان بسیار آسانتر شد.
رئوف گفت: فاطمه ریاض با استعداد، نمونهای از زنان موفق بحرینی است. وی گفت که امیدوار است نمونههای بیشتری از زنانی که با تیمهای مردانه در کشورش کار میکنند، معرفی شوند و تأکید کرد که من همه طرفدار زنان در ورزش هستم.
جامعه بحرین بسیار بازتر از سایر کشورهای خلیج فارس در نظر گرفته میشود. آمارهای رسمی نشان میدهد که زنان که ۳۲ درصد از جمعیت فعال اقتصادی را تشکیل میدهند، بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹، ۵۴ درصد پستهای خدماتی را در اختیار داشتند.