محمد فاضلی نوشت: برخی فکر میکنند راهحل مثل ابزاری گمشده در یک جعبهابزار است که کسی هنوز آنرا نیافته یا به فکرش نرسیده است از آن استفاده کند.
محمد فاضلی جامعهشناس در رشته توئیتی درباره حوادث اخیر کشور نوشت: یک، اگر ۳۰۰ کیلومتر را به جای سرعت ۱۲۰ با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت برانید، فقط ۲۱ دقیقه زودتر به مقصد میرسید، اما احتمال آنکه در تصادف با سرعت ۱۴۰، کشته شوید، ۵ برابر بیشتر از احتمال مرگ در سرعت ۱۲۰ است. تندروی، همین قدر کم حاصل و خطرناک؛ و تندروی قدرت، خطرناکتر است.
دو. نظام اجتماعی در فرایند رشد، از هیچ الگوی از پیش تعیین شدهای تبعیت نمیکند، بلکه به شکل پویا بسط مییابد و برای تأمین نیازهایش، برای تطبیق با الزامات جدید و محیط میکوشد. پوشاندن الگوی نامنعطف به تن نظام اجتماعی بالنده، و نادیده گرفتن نیازها و پویاییهای ذاتی آن، بحران میآفریند.
سه. برخی فکر میکنند راهحل مثل ابزاری گمشده در یک جعبهابزار است که کسی هنوز آنرا نیافته یا به فکرش نرسیده است از آن استفاده کند. حال آنکه راهحلها در فرایندی اجتماعی-سیاسی ساخته میشوند و کسی از قبل تصور روشنی از آنها ندارد. راهحلها در کشاکش نیروهای اجتماعی-سیاسی متبلور میشوند.