این روزها یک دغدغه دیگر به همه نگرانیهای والدین اضافه شده است. چطور از پس هزینههای خوراکیهای فرآوری شده که قیمت آنها چند برابر شده بر بیایند و مهمتر این که آیا این خوراکیهای خوش رنگ و لعاب به اندازه کافی سالم هستند و ارزش غذایی مناسبی دارند؟
به گزارش ایرنا، واقعیت این است که در سالمترین خوراکیهای فرآوری شده هم مقادیر زیادی مواد نگهدارنده، شکر، نمک، چربی، کربوهیدرات ناسالم و انواع اسیدها و رنگها وجود دارد. از طرفی قیمت بستههای کوچک بیسکوییت، کیک، شیرکاکائو، ذرتهای بوداده، بستنیها، آبمیوهها و پاستیلها روز به روز بیشتر میشوند و هزینه قابل توجهی روی دست والدین میگذارند.
تهیه ساندویچهای خانگی به عنوان میان وعده سالمی برای دانش آموزان میتواند این نگرانیها را به حداقل برساند. در این مطلب چند پیشنهاد غذایی برای والدینی داریم که دغدغه تهیه میان وعدههای سالم و ارزان و مقوی برای دانش آموزان شان در مدارس را دارند.
اولین و بهترین پیشنهاد برای دانش آموزان مقاطع مختلف، ساندویچهای خانگی است. به راحتی با سادهترین مواد اولیه میتوان این اسنکها را تهیه کرد و در اختیار دانش آموزان قرار داد.
ساندویچ نان، پنیر و گردو، ساندویچ نان، پنیر و سبزی، ساندویچ نان، پنیر، خیار و گوجه، ساندویچ نیمرو، ساندویچ املت، ساندویچ الویه، ساندویچ کتلت مرغ یا گوشت، ساندویچ کوکو سبزی یا سیب زمینی، ساندویچ سیب زمینی، تخم مرغ، خیارشور و گوجه، ساندویچ کره و عسل، ساندویچ کره و مربا، ساندویچ کره بادام زمینی، موز و عسل، ساندویچ خامه و شکلات صبحانه و ساندویچ شکلات صبحانه و موز از جمله ساندویچهایی است که میتوانید برای میان وعده و یا ناهار فرزندانتان آماده کنید.
یکی از بهترین اسنکهای خانگی سمبوسه است که همیشه برای کودکان جذاب و دوست داشتنی بوده. سمبوسه سیب زمینی راحتترین و ارزانترین نوع سمبوسه است که در زیر طرز تهیه ان را برایتان آوردهایم.
نان لواش ۴ عدد
سیب زمینی ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
جعفری ۱ دستته متوسط
زردچوبه ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن مخصوص سرخ کردنی به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه ساده سیب زمینی ابتدا یکی از سیب زمینیها را کنار میگذاریم، سپس باقیمانده سیب زمینیها را به همراه ۲ لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله دوم
۴۰ دقیقه زمان برای پخت سیب زمینیها نیاز است. در همین حین سیب زمینی باقیمانده را پوست میگیریم، سپس به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. حالا سیب زمینی خرد شده را با آب سرد به خوبی میشوییم تا نشاسته اضافی روی آن از بین برود.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم. در ادامه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا پیاز سبک شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پیاز سبک شد، زردچوبه را به همراه فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه میکنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا عطر ادویهها خارج شود. در ادامه سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
سیب زمینیهای نگینی را به خوبی سرخ میکنیم، سپس نیمی از جعفری خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و در حد یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم.
مرحله ششم
پس از اینکه سیب زمینیها آبپز شدند، پوست شان را میگیریم و آنها را درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس با گوشتکوب به طور کامل له میکنیم. در ادامه باقیمانده جعفری را به کاسه اضافه کرده و با سیب زمینی ترکیب میکنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله تابه حاوی سیب زمینی نگینی را مجددا روی حرارت قرار میدهیم، سپس سیب زمینی له شده را به تابه اضافه میکنیم و مواد را به خوبی تفت میدهیم تا با هم به خوبی مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.
مرحله هشتم
حالا تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم. در ادامه نانهای لواش را به صورت طولی با اندازه ۱۰ در ۳۰ سانتی متر برش میزنیم، سپس ۱ قاشق سر پر از مواد سیب زمینی در ابتدا هر نان قرار داده و آنرا به صورت مثلثی جمع میکنیم.
مرحله نهم
پیچیدن سمبوسه سلیقهای است و میتوانیم سمبوسهها را به صورت لقمهای نیز بپیچیم. پس از اینکه پیچیدن سمبوسهها به پایان رسید، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
بهتر است برای جذب کمتر روغن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنیم و نکته دیگر اینکه باید در ریختن روغن دست و دلباز باشیم و به اندازهای روغن درون تابه بریزیم که سمبوسهها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.
مرحله یازدهم
حرارت زیر روغن باید کم باشد، ولی روغن باید به طور کامل داغ شده باشد. در ادامه سمبوسهها را درون روغن داغ میاندازیم و اجازه میدهیم به خوبی سرخ شوند، پس از سرخ شدن یک سمت سمبوسهها آنها را بر میگردانیم.
مرحله دوازدهم
در پایان وقتی سمبوسهها به طور کامل سرخ شدند، آنها را درون توری فلزی یا روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود. سمبوسه شما حاضر است. نوش جان!
این ساندویچ نیز یکی از میان وعدههای مقوی است که میتوانید برای فرزندانتان آماده کنید. میتوانید به جای پنیر از مرغ و یا پنیرهای دیگر هم استفاده کنید.
نان همبرگر ۴ عدد
لوبیا سفید پختهشده با کمی پیاز نگینی و ادویه به میزان لازم
پیاز متوسط خردشده یک عدد
گوجه متوسط یک عدد
پنیر چدار ۴ تکه
کاهو به میزان لازم
۱- ابتدا فر را روشن و دمای آن را روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم میکنیم.
۲- نانهای همبرگر را روی یک ورق پخت قرار میدهیم و سپس به مقدار مساوی درون هر چهار نان همبرگر لوبیای پختهشده، گوجهفرنگی، پیاز و پنیر قرار میدهیم.
۳- نانها را روی سینی فر قرار میدهیم و درون فر میگذاریم و اجازه میدهیم تا ۲۰ دقیقه درون فر پخته و طلایی شود. سپس از فر خارج و با سس و کاهو تزیین میکنیم.
اسنکها نیز مانند ساندویچها بین کودکان بسیار پرطرفدار هستند وچون طرز تهیهی آنها بسیار ساده و سریع است. مادران میتوانند با تنوع دادن به مواد داخل آن بهترین تغذیه را برای فرزندان خود تهیه کنند.
قارچ ۶ عدد بزرگ
فلفل دلمهای یک عدد متوسط
پیاز ۲ عدد کوچک
روغن به میزان لازم
ادویه (نمک، فلفل، آویشن) به میزان لازم
پنیر پیتزا ۵ ورقه
نان تست ۱۰ عدد
برای تهیه اسنک قارچ ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن کافی آنها را تفت میدهیم. بعد از تفت پیازها، فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا فلفلها کمی نرم شود.
قارچها را به اندازه دلخواه خرد میکنیم و با حرارت زیاد تفت میدهیم تا قارچ آب نیندازد. همه مواد را با هم مخلوط کرده و مقداری ادویه اضافه میکنیم.
در این مرحله روش تهیه اسنک قارچ، مواد را به میزان متناسب روی نان تست پهن کرده و یک ورق پنیر پیتزا روی آن قرار میدهیم و سپس نان تست دیگری روی آن میگذاریم، بدین ترتیب ساندویچها را آماده میکنیم و در دستگاه ساندویچ ساز قرار میدهیم. (دستگاه را با کمی روغن چرب کنید و روی نان تست را نیز کمی چرب نمایید). بعد از مدت زمان ۴ الی ۵ دقیقه وقتی نان اسنکها برشته شد ساندویچها آماده خواهد شد.