استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد از جمله بینی، گلو و ریهها را مورد تهاجم قرار میدهد و این بیماری بر خلاف سرماخوردگی به طور ناگهانی روی داده و حس بسیار بدتری را در سیستم ایمنی بدن ایجاد میکند.
یک متخصص بیماریهای عفونی نسبت به افزایش مراجعه دانشآموزان به مراکز درمانی و بیمارستانی به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا هشدار داد و گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان تا ۱۲ سال و بیماران ضروری است.
دکتر حمید عمادی در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه همهگیری بیماری آنفلوآنزا در کشور نسبت به سالهای گذشته زودتر آغاز شده و به نوعی بیماریهای تنفسی رو به افزایش است، افزود: مشاهده میشود که بسیاری از افراد بهویژه دانش آموزان با علائم سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: اکنون کرونا در حال کنترل است، اما همهگیری جدید آنفلوآنزا آغاز شده است و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها، ضرورت دارد افراد در مکانهای شلوغ حتما ماسک استفاده کنند و اگر فردی دچار علائم سرماخوردگی است از رفتن به مراکز آموزشی خودداری کند.
عمادی یادآور شد: آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد از جمله بینی، گلو و ریهها را مورد تهاجم قرار میدهد و این بیماری بر خلاف سرماخوردگی به طور ناگهانی روی داده و حس بسیار بدتری را در سیستم ایمنی بدن ایجاد میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی، تب بالا، درد عضلانی، لرز و عرق، سردرد، سرفه خشک و مداوم و خستگی و ضعف را از علائم آنفلوآنزا برشمرد و گفت: در صورت داشتن علائم آنفولانزا و بروز عوارض جانبی، سریع به پزشک مراجعه کنید و مصرف داروهای ضد ویروسی ممکن است طول بیماری را کاهش داده و از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کند.
عمادی تصریح کرد: کودکان، سالمندان، زنان باردار، مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی، دیابت و دارای نقص ایمنی بدن در معرض خطر ابتلا به نوع شدید و عوارض بیماری آنفلوآنزا هستند و باید واکسن آنفلوآنزا را هر چه سریعتر تزریق کنند.
وی اظهار داشت: تزریق واکسن آنفلوانزا بهترین و موثرترین راه پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از بیماری آنفلوانزا است و کسانی که جزو گروه پرخطر محسوب میشوند با درخواست خود و تجویز پزشک میتوانند از داروخانهها واکسن را دریافت کنند.