دکتر اوما نایدو روانپزشک تغذیه، متخصص مغز و عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد گفت: «به عنوان یک محقق دریافتهام که غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، فولات، آهن، ید، روی و ویتامینهای A، B۱۲ و D از عملکرد مغز، رفتار و یادگیری حمایت میکنند. اجتناب از غذاهای فرآوری شده با قندهای افزوده نیز کلیدی است.»
یک متخصص تغذیه هاروارد ۶ غذای مغذی را معرفی کرد که به کودکان شما کمک میکند تیزبین و متمرکز بمانند.
به گزارش همشهری، به گفته یک کارشناس مغز از دانشگاه هاروارد، چند سال اول زندگی، پایه و اساس سلامت مغز را بنیان میگذارد. مطالعات نشان میدهد که یک رژیم غذایی مغذی در دوران نوپایی برای ارتقای سلامت طولانیمدت کودک کلیدی است و غذاهایی که بچهها میخورند میتواند بر شناخت، خلق و خو، مهارتهای حرکتی و رشد زبانی آنها تأثیر بگذارد.
دکتر اوما نایدو روانپزشک تغذیه، متخصص مغز و عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد گفت: «به عنوان یک محقق دریافتهام که غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، فولات، آهن، ید، روی و ویتامینهای A، B۱۲ و D از عملکرد مغز، رفتار و یادگیری حمایت میکنند. اجتناب از غذاهای فرآوری شده با قندهای افزوده نیز کلیدی است.»
کودکان ممکن است در برابر غذاهای متنوع و جدید کمی مقاومت کنند، بنابراین والدین باید خلاق باشند و تلاش کنند با این غذاها به عملکرد تیز و متمرکز مغز کودک خود را تقویت کنند:
این نوشیدنیها روشی خوشمزه برای گنجاندن بسیاری از مواد مغذی در رژیم غذایی کودک شما هستند. شما میتوانید غذاهایی را که معمولا از خوردن آن اجتناب میکنند، در آن بگنجانید و حتی میتوانید آن را «میلک شیک» بنامید.
افزودن ماست ساده و شیرین نشده نیز میتواند به اسموتی شما حالت خامهای بدهد و سطح پروتئین و پروبیوتیکهای مفید برای روده را افزایش دهد؛ این مواد خلق و خو را تقویت میکند.
برای داشتن بهترین اسموتی، سبزیجات برگدار غنی از فولات و فیبر مانند اسفناج یا کلم پیچ، به همراه دانههای چیا یا گردو برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر و پروتئین گیاهی اضافه کنید. سپس یک آووکادو برای چربیهای سالم و به دنبال آن زغال اخته غنی از آنتی اکسیدان بریزید.
خوردن انواع رنگارنگ سبزیجات برای دریافت فیبر کافی و مواد مغذی گیاهی و همچنین تامین سلامت روده و سلامت روان بسیار مهم است. گریل و کبابی کردن یا استفاده از سرخ کنهای هواپز که به عمق مواد غذایی نفوذ نمیکنند که بافتی ترد به سبزیجات میدهند برای درست کردن کدو سبز، هویج یا لوبیا سبز بسیار مناسب است.
برای چاشنی این سبزیجات از فلفل سیاه و زردچوبه، رزماری، پونه کوهی، جعفری یا آویشن استفاده کنید و ببینید چه جذابند.
حبوبات منابع سالم و گیاهی آهن، روی، پروتئین و فیبر هستند که برای رشد مغز مفید هستند. درست کردن حمص برای گنجاندن حبوبات در رژیم غذایی کودک عالی است. آن را مانند دیپ همراه با تکههای سیب، تکههای هویج، کرفس سرو کنید. حتی میتوانید از موادی مانند هویج یا چغندر برای نارنجی یا قرمز کردن آن استفاده کنید تا بچهها را به هیجان بیاورید.
آشنایی کودک با ماهی در سنین پایین میتواند احتمال لذت بردن از آن و خوردن پروتئینهای کمچرب و غنی از ویتامین را برای بقیه عمر افزایش دهد. ماهیهایی مانند قزل آلا و سالمون برای کودکان ملایمند و با ویتامین B۱۲ و امگا ۳ خود، باعث رشد سلامت مغز و خلق و خوی شادتر میشود.
تخم مرغ کامل منبع عالی ویتامینهای A، D و B۱۲ است که مغز را تقویت میکند. این ماده غذایی برای حافظه بلندمدت نیز مفید است و جالب اینکه تخممرغهای محلی، بر اساس مطالعات علمی، دو برابر بیشتر از تخم مرغهای کارخانهای ویتامین E و تقریبا سه برابر امگا ۳ دارند.
مقداری فیبر گیاهی مقوی و سبزیجات مغذی را از طریق کوفتههای قلقلی در رژیم غذایی کودک خود وارد کنید. با یک پایه حبوباتی مانند لوبیا یا عدس شروع کند و گوشت چرخ کرده، اسفناج یا کدو سبز به آن اضافه کنید. تخم کتان به قوام مواد قلقلی شما کمک میکند و به غذای شده مقادیر خوبی امگا ۳ میافزاید. با ادویه به آن طعم دهید و آنها را بپزید تا کودکانتان نوش جان کنند.