در این مطلب به شما خواهیم گفت که آیا گوشیهای آیفون هم مانند دستگاههای اندرویدی ویروسی میشوند یا خیر؟
فرارو- وقتی صحبت از امنیت گوشی هوشمند میشود، معمولا همه میگویند آیفون قابل اعتمادتر است و اندروید سریعا به ویروس آلوده میشود. نصب برنامههای مخرب بر روی آیفون از منابعی غیر از اپ استور گرچه غیر ممکن نیست، اما بسیار دشوار است.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، این مساله نشان میدهد که اپل به امنیت سیستم عاملهای خود اهمیت زیادی میدهد. اما توجه داشته باشید که iOS هنوز هم صد در صد امن نیست و گاه با آسیبهایی مواجه میشود. گرچه اکثر این آسیب پذیریها به سرعت توسط این شرکت برطرف میشوند. در ادامه خواهیم دید که آیا گوشیهای آیفون هم ویروسی میشوند یا خیر.
اپل سیستم عامل iOS را طوری طراحی کرده است که کاربران بتوانند اپلیکیشنهای موردنیاز خود را فقط از طریق اپ استور دانلود کنند؛ اپل برنامههای اپ استور را مرتبا بررسی کرده و در صورت تشخیص کوچکترین آسیب پذیری آنها را از اپ استور حذف میکند. مگر اینکه کاربران دستگاه خود را جیلبریک کنند.
در اندروید کاربران میتوانند مانند ویندوز برنامهها را از هر منبعی دانلود و نصب کنند. این موضوع احتمال ویروسی شدن دستگاه را بالا میبرد؛ بنابراین در صورتی که اپلیکیشن موردنظر خود را از اپ استور دانلود کنید، میتوانید مطمئن باشید که سیستم شما دچار ویروس نخواهد شد.
همچنین اپل اغلب بروزرسانیهای جدیدی برای سیستم عاملهای خود منتشر میکند. این یکی دیگر از مزایای کلیدی iOS نسبت به اندروید است. همچنین مهم است که حتما همه دستگاهها آخرین نسخه سیستم عامل سازگار را دریافت کنند. اگر به آمار نسخههای iOS نگاه کنیم، متوجه میشویم که اکثر کاربران آخرین نسخه سازگار با دستگاه خود را دریافت کرده اند. همه اینها برای محافظت کامل از دستگاه در مقابل ویروسها ضروری است.
مورد سوم اینکه iOS قابلیتی به نام sandboxing را ارائه میدهد. این قابلیت به هیچ یک از برنامههای تازه نصب شده اجازه دسترسی به دادههای سایر برنامهها را نخواهد داد. حتی اگر به طور ناخواسته یک برنامه مشکوک را نصب کنید، سطح دوم حفاظت iOS به آن امکان دسترسی به سیستم عامل و فایلها را نخواهد داد.
علیرغم این واقعیت که فناوری اپل از نظر امنیت عالی است، اما هنوز هم مهاجمان زیادی وجود دارند که سعی در آلوده کردن گوشیهای این شرکت را دارند. آنها با ارسال یک ایمیل برای قربانی و یا مکالمه با او در سایتهای دوستیابی، برنامهها و رسانههای اجتماعی میتوانند افراد را قربانی کنند. برخی دیگر نیز پیامهای تصادفی با موضوع پیشنهادات سرمایهگذاری و معاملاتی در واتساپ ارسال میکنند.
اپل توصیههایی در خصوص نحوه تشخیص ایمیلها و پیامهای مشکوک را به مشتریان خود ارائه داده است که شامل موارد زیر میشود:
پیامهای ارسال شده با نام اپل و سایر شرکتهای معروف
پاپ آپها و تبلیغاتی که ادعا میکنند دستگاه کاربر دارای مشکلات امنیتی است
تماسهای تلفنی یا پستهای صوتی که ادعا میکنند از پشتیبانی اپل هستند
تبلیغات ساختگی که کالاها و جوایز رایگان را وعده میدهند
دعوتهای مشکوک برای مشترک شدن در هر جایی
توجه داشته باشید که این موارد تنها مختص کاربران آیفون نیست و کاربران سایر سیستم عاملها را نیز شامل میشود. بنابراین، اگر کاربران آیفون لینکهای مخرب را باز نکنند و برنامههای مشکوک را دانلود نکنند، هرگز با هیچ ویروسی در گوشی هوشمند خود برخورد نخواهند کرد.
جیلبریک (Jailbreak) امکان دور زدن محدودیتهای اپل و دسترسی به حقوق مدیر iOS را به کاربران میدهد. در صورت جیلبریک کردن گوشی، کاربران اپل میتوانند مانند کاربران اندروید برنامهها را از هر منبعی دانلود و نصب کنند.
میتوان گفت که گوشیهای آیفون به آنتی ویروس نیازی ندارند. اپل از قبل فکر امنیت کاربران خود را کرده است و آنها مجبور نیستند که برای این کار هزینهای بپردازند. برای حفظ امنیت گوشی آیفون خود، تنها کافی است که برنامه ناخواستهای را نصب نکنید.
شاید بپرسید وجود این همه آنتی ویروس در اپ استور برای چیست؟ چنین برنامههایی به یافتن دستگاههای گمشده کمک میکنند و از شما و هویت دیجیتالیتان در برابر وب سایتهای خطرناک، وایفای ناامن، سرقت شناسه یا هک محافظت میکنند. برای حفظ امنیت گوشی آیفون خود کافی است آن را جیلبریک نکنید، iOS را به موقع به روز کنید و برنامهها را فقط از اپ استور نصب کنید.