ابراهیم فیاض ـ جامعهشناس و استاد دانشگاه درباره اتفاق برنامه «سند چشمانداز» در شبکه چهار سیما، گفت: در ابتدا قرار بود درباره اقتصاد و جامعه و سرمایه اجتماعی و کمی هم درباره مباحث روز بحث کنیم، بحث علمی هم بود و نه ایدئولوژیک، که یک باره صحت بنده را قطع کردند. سپس یک نفر از بیرون آمد و در گوش من گفت میکروفن خراب است؛ بیایید بیرون!
در ساعتهای گذشته ویدیویی در فضای مجازی با شرح اخراج مهمان برنامه زنده شبکه چهار مورد توجه کاربران قرار گرفت؛ اتهامی که دستاندرکاران شبکه آن را تایید نمیکنند با این حال خود مهمان یادشده ظاهراً از اتفاق رخ داده دل خوشی ندارد.
به گزارش ایسنا، در ویدیوی منتشر شده از یکی از برنامههای شبکه چهار سیما، دکتر ابراهیم فیاض، بهعنوان یکی از مهمانان برنامه، در حال صحبت است که چندبار از گوشی مجری صدای پیام از اتاق رژی به گوش میرسد، در ادامه هم مجری سخنان مهمان را به نوعی قطع میکند و طی فرآیندی، از مخاطبان دعوت میکند که با هم به نظرسنجی برنامه سری بزنند، اما در بازگشت به استودیو، دیگر از دکتر فیاض خبری نیست و برنامه بدون هیچ توضیحی، با مهمان دیگر ادامه پیدا میکند.
انتشار این ویدیو در فضای مجازی این ذهنیت را منتشر کرد که مهمان برنامه عملا در میانه برنامه زنده، اخراج شده است.
خود ابراهیم فیاض ـ جامعهشناس و استاد دانشگاه ـ نیز در گفت و گویی با ایسنا درباره اتفاق برنامه «سند چشمانداز» در شبکه چهار سیما، اظهار میکند: در ابتدا قرار بود درباره اقتصاد و جامعه و سرمایه اجتماعی و کمی هم درباره مباحث روز بحث کنیم، بحث علمی هم بود و نه ایدئولوژیک، که یک باره صحت بنده را قطع کردند. سپس یک نفر از بیرون آمد و در گوش من گفت میکروفن خراب است؛ بیایید بیرون!
او در ادامه گفت: من در ابتدا از مسکن اجتماعی گفتم، از مسکن دانشجویی گفتم و همچنین عنوان کردم که دانشگاه فقط محل آموزش نیست، بلکه یک واحد اجتماعی است، که بعد، این اتفاق افتاد و آن فردی که پشت میکرفن بود (در گوش مجری) به شدت داد و قال میکرد.
این محقق با اشاره به قطع کردن صحبتهایش در آنتن زنده توسط مجری برنامه، تصریح کرد: خدای خود را شاهد میگیرم که اکراه داشتم به برنامه بروم، اما با توجه به اوضاع جامعه احساس کردم کمی صحبت کنیم تا قصهها از قبل روشن شود، اما میبینید که این اتفاق افتاد و اینگونه شد.
فیاض ادامه داد: بعد از این اتفاق به اتاق فرمان رفتم و گفتم که شما حق ندارید به یک استاد دانشگاه توهین کنید. استاد دانشگاه ناموس علم و ناموس دانشجویان است. آن کسی که اینگونه به من میکند، به علم و فکر توهین میکند.
این جامعهشناس انتقاد خود را اینگونه ادامه داد: پس از کلی معطلی در هوای سرد در ورودی سازمان صدا و سیما، دست آخر فردی با یک وانت بار ما را تا مقابل ساختمان استودیو برد که در استودیو هم آن اتفاق افتاد، برگشت هم تقریبا به همان شکل بود، آن هم با این شرایط جسمی که من دارم.
این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: اگر توان دارند بیایند و در آنتن زنده انتقاد و بحث کنند. ما اگر به صدا و سیما میرویم نه به خاطر پول است و نه شهرت، به عنوان معلم میرویم که روشنگری کنیم. مگر چند استاد دانشگاه حاضرند به صدا و سیما بروند؟ ما شأن خودمان را داریم؛ کسی به ما توهین کند ما مثل خودشان برخود نمیکنیم، کار خودمان را میکنیم، هر قدر هم بخواهند با این روشها ما را خرد کنند.
ابراهیم فیاض در پایان اظهار کرد: تمام خشونتها از جهل بلند میشود و نه علم. همه بحرانهایی که در جامعه میبینید، از جهل است. جاهلیت یعنی ادامه خشونت، یعنی ادامه بحران یعنی ادامه ترور و تروریسم و رسانه در این میان باید آگاهیبخش باشد.
ایشان طرفدار انقلاب است ولی گاهی هم انتقاد های تند می کند