هاشمی طبا با اشاره به اظهارات تند و توهین آمیز برخی از سیاستمداران گفت: بی ادبی را بخشی از مسئولان شروع کردند و اولین نفر نیز توسط آقای احمدی نژاد بی ادبیها شروع شد. دیگران نیز دیدند میشوند فحش داد، فحش دادند. باید گفت چرا برخی مسئولان و افراد سن بالا رفته فحاشی میکنند.
مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره ریشه اعتراضات اخیر گفت: گروههای مختلف، اعتراضات مختلفی دارند. نمیتوان گفت همه گروهها اعتراض دارند. بسیاری از آدمهایی که در تظاهرات شرکت نکرده و الآن سکوت کردند یک نوع اعتراض دارند. منتها، به دلیل آنکه گروههای مختلف نمیتوانند مسائل خود را اعلام کنند، شکلی از آشوب و درگیری باقی میماند و حرف اصلی روشن نمیشود.
به گزارش قرن نو، وی ادامه داد: مشکل اصلی این است که در کشور ما محدودیت گفتار وجود دارد و بنابراین، نمیتواند گفت ریشه اصلی اعتراضات چیست اما، ملغمهای از اعتراضات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. همچنین، نمیتوان فراموش کرد که گروههای برانداز نیز سوءاستفاده میکنند. کمااینکه در شبکههای بین المللی خیلی صریح به این مسئله واکنش نشان دادند. من موافق نیستم که آنان این اعتراضات را برپا کردند، بلکه آنان سوار بر موج اعتراضات شدند و میخواهند اظهار وجود کنند.
این فعال سیاسی با اشاره به تاکید سیاستمداران و فراخوان رئیس قوه قضائیه برای گفتگو کردن گفت: شرایط برای گفتگو کردن محقق نمیشود. چندسالی میشود که رهبر انقلاب فرمودند کرسی آزاد دانشگاه برگزار شود اما، کسی اعتماد نمیکند که بیاید و صحبت کند. برای آن که میترسد کمی از حدود خودشان بگذرند و دانشجویان ستاره دار شوند یا اخراج شوند.
وی ادامه داد: کرسی آزاد اندیشی یعنی این که افراد آزاد باشند و حرف خودشان را بزنند؛ سپس به زندگی عادی خودشان بپردازند. اما، به دلیل نبود اعتماد به این امر، این کرسیها تشکیل نشد. بنابراین، این گفتگوها نیز محقق نمیشود. حکمرانی یک سری خطوط قرمز دارد که میگوید از آن عبور نکنید. در این شرایط کسی صحبت نمیکند. در داخل این خطوط قرمز نیز حرف خاصی نیست مگر برای عدهای خاص.
هاشمی طبا با اشاره به اظهارات تند و توهین آمیز برخی از سیاستمداران گفت: به طور مثال، این بی ادبیها و دشنامها ریشه در رفتار مسئولین دارد. وقتی مجلس علیه رئیس جمهور یا وزیر امور خارجه یا سازمان انرژی اتمی فحاشی میکند با برخی روزنامههای وابسته به نظام تهمت میزنند و دروغ میگویند؛ آدمها نیز یاد گرفتند. برخی میگویند چرا در دانشگاهها فحاشی میکنند؛ فحاشی طبیعتا کار بدی است، ولی از برخی از مسئولان یاد گرفتند.
او گفت: یا آقای لاریجانی که برای سخنرانی به قم رفته بودند به ایشان دشنام دادند یا علیه آقایان هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی فحاشی میکنند. در راس این کار نیز مجلس قرار دارد یا تریبونهایی که در اختیار دارند. بی ادبی را بخشی از مسئولان شروع کردند و اولین نفر نیز توسط آقای احمدی نژاد بی ادبیها شروع شد. دیگران نیز دیدند میشوند فحش داد، فحش دادند. باید گفت چرا برخی مسئولان و افراد سن بالا رفته فحاشی میکنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به جای خالی احزاب در اعتراضات اخیر گفت: جای احزاب خالی بود، در اعتراضات اخیر کسانی که در اول آن اعتراض کردند مشخص نبودند چه کسانی هستند و بنابراین، ممکن است برخیها را اتفاقی دستگیر کرده باشند. ما احزاب، گروهها و تشکلها را باید تشویق کنیم که وجود داشته باشندو پاسخگو باشند. ما با همه اینها مبارزه میکنیم و نتیجه آن یک اعتراضات بدون رهبری و لیدر است که بسیار خطرناک است.
وی درباره پسااعتراضات و نقش احزاب و مسئولان گفت: نقشی نمیتوانند ایفا کنند، غیر از کسانی که در حکمرانی تصمیم میگیرند افراد دیگر نقشی ندارند. مسائلی مانند حجاب یا گفتگو این اواخر مطرح میشود که در برابر مسائل اصلی کشور بسیار کوچک است. برای این که ایران پایدار بماند باید مسائل بزرگتری را حل کرد.
هاشمی طبا گفت: شعار ایران ایران میدهیم اما، سال هاست برای وحدت ایران کار نشده و ملیت توسط میکروفن به دستها نادیده گرفته شده است. این چند روزه باز ملیت قوی شده اما، باید به ملیت توجه شود. ما هم نژاد و اعتقادات مختلف داریم. باید در عین کثرت به وحدت دست پیدا کنیم و این وحدت به اجبار، زور و تبلیغ به دست نمیآید. باید همدلی و همراهی ایجاد کرد.