bato-adv
bato-adv

راهکار‌های کاهش قند خون در دوران بارداری

راهکار‌های کاهش قند خون در دوران بارداری

در دوران بارداری سلول‌ها نسبت به انسولین کمی مقاوم‌تر شده که این امر سبب افزایش قند خون می‌شود و قند اضافی باعث می‌شود جنین مواد مغذی بیشتری برای تکامل استفاده کند، اما اگر سلول‌ها بیش از حد مقاوم شوند و گلوکز به آن‌ها نرسد، سطح قند خون مادر افزایش می‌یابد.

در دوران بارداری سلول‌ها نسبت به انسولین قدرتمند شده و این امر سبب افزایش قند خون می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، به گفته متخصصان، ۹ نفر از هر ۱۰۰ زن باردار، به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند که در صورت عدم کنترل افزایش قند خون، باعث بروز مشکلاتی در دوران بارداری و زایمان خواهند شد؛ اما راهکار‌هایی وجود دارد که بتوان احتمال بروز ابتلا به دیابت حاملگی را کاهش داد.

در دوران بارداری سلول‌ها نسبت به انسولین کمی مقاوم‌تر شده که این امر سبب افزایش قند خون می‌شود و قند اضافی باعث می‌شود جنین مواد مغذی بیشتری برای تکامل استفاده کند، اما اگر سلول‌ها بیش از حد مقاوم شوند و گلوکز به آن‌ها نرسد، سطح قند خون مادر افزایش می‌یابد و می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در مادر باردار و جنین در حال رشد شود.

چه کسانی به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند؟‌

نمی‌توان پیش‌بینی کرد که چه کسی به دیابت بارداری مبتلا می‌شود، اما افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستند:

افرادی که قبل از بارداری اضافه وزن دارند.

افرادی که یکی از اعضای خانواده آن‌ها مبتلا به دیابت است.

افرادی که سن‌شان بیشتر از ۲۵ سال است.

افرادی که در حاملگی قبلی دیابت بارداری داشتند.

افرادی که یک نوزاد با وزن بالاتر از حد نرمال (۴.۵ کیلو یا سنگین‌تر) یا یک نوزاد مرده داشته باشند.

افرادی که در آزمایشات قبلی خود قند خون غیر طبیعی داشتند.

در مورد این که چقدر مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستید با پزشک یا متخصصین تغذیه مشورت کنید، اما رژیم غذایی مناسب به کنترل قند خون شما کمک می‌کند. به طور کلی مصرف شیرینی را محدود کنید و میزان مصرف کربوهیدرات‌ها مانند برنج، سیب زمینی، ذرت و نان را کنترل کنید.

همچنین مصرف فیبر را در وعده‌های غذایی روزانه افزایش دهید. میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌های کامل و غلات از منابع فیبر هستند.

بر اساس مطالعه‌ای که بر روی رژیم غذایی زنان، قبل از بارداری انجام شده است، دریافته‌اند که ۱۰ درصد افزایش مصرف فیبر می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را تا ۲۶ درصد کاهش دهد.

در عین حال فعالیت فیزیکی و ورزش منظم می‌تواند سطح قند خون را در وضعیت مطلوب قرار دهد. پیاده‌روی و شنا انتخاب‌های مناسبی جهت افزایش تحرک هستند.

مطالعات نشان داده‌اند زنانی که قبل از حاملگی و در طول دوران بارداری حدود چهار ساعت در هفته فعالیت فیزیکی داشته‌اند، خطر ابتلا به دیابت بارداری در حدود ۷۰ درصد یا حتی بیشتر در آن‌ها کاهش یافته است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در عین حال بعضی از عوامل خطر احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می‌دهند و همچنین مادران باردار را بیشتر مستعد ابتلا به دیابت نوع دو بعد از زایمان می‌کنند؛ بنابراین مادر باید پس از زایمان یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی منظم را دنبال کند.

کاهش وزن بعد از زایمان در یک بازه زمانی مناسب سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت می‌شود. هنگامی که اضافه وزن داشته باشید، می‌توانید با از دست دادن پنج تا هفت درصد از وزن خود در جهت بهبود سلامتی گام بردارید.

برچسب ها: دیابت بارداری
bato-adv
bato-adv
bato-adv