bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۸۳۹۷۷

کش سرور چیست؟

کش سرور چیست؟
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱

آیا می‌دانید کش سرور چیست و چه کاربردی دارد؟ تقریبا همه شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات اینترنتی، برای صرفه‌جویی در مصرف پهنای باند، مکانی به‌نام Cache Server را طراحی کرده‌اند. اما شاید بسیاری از افراد از وجود این مکان مرموز بی‌خبر باشند یا کاربردهای آن را ندانند. اگر به مباحث دنیای تکنولوژی و اینترنت علاقه دارید، مطالعه این مقاله کوتاه را از دست ندهید؛ چرا که در این مطلب قصد داریم از صفر تا صد کش سرور و کاربردهای مهم آن را بیان کنیم.

کش سرور؛ ذخیره محتوای اینترنت و صفحات وب در مکانی مرموز!

کش سرور (Cache Server) نوعی سرور شبکه یا یک سرویس در سرور است که صفحه‌های وب و محتوای اینترنت را در خود ذخیره می‌کند. تصور کنید که برای اولین بار سایت گوگل را در یک سیستم باز می‌کنید؛ این وبسایت پس از لود شدن کامل در بخش کش سرور شرکت ارائه‌کننده اینترنت (ISP) ذخیره می‌شود. دفعه بعدی که شما درخواست باز شدن گوگل را می‌دهید، این سایت از منبع اصلی لود نمی‌شود؛ بلکه از طریق صفحات کش لود خواهد شد.

بدین‌ترتیب، نه‌تنها در مصرف پهنای باند صرفه‌جویی می‌شود؛ بلکه سرعت لود شدن صفحه‌های مختلف نیز افزایش می‌یابد. سرور کش همچنین دسترسی همه کاربران را در حالت آفلاین به محتوای وب ممکن می‌کند؛ بنابراین پیش از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود توسط یک فروشگاه ساز معتبر، توجه داشته باشید که cache server می‌تواند سرعت باز شدن صفحات سایتتان را افزایش دهد.

کش سرور چیست؟

بررسی کاربردهای cache server

اکنون که متوجه شدید کش سرور چیست، باید با کاربردهای این سرویس آشنا شوید. به‌طور‌کلی، اصلی‌ترین وظیفه و کاربرد سرور کش، دسترسی سریع‌تر کاربران به اطلاعات و محتوای سایت است. با استفاده از این سرور کاربردی میزان استفاده از پهنای باند نیز به مقدار قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. یکی دیگر از کاربردهای کش سرور، فراهم آوردن دسترسی آفلاین به محتوای سایت است. اما این سرویس کاربردهای دیگری نیز دارد.

از cache server گاهی به‌عنوان سرور پروکسی نیز استفاده می‌شود. وظیفه سرور پروکسی بررسی و مدیریت درخواست‌های اینترنتی کاربران شبکه است. دلیل اینکار معمولا وجود فایروال‌ها در شبکه و سازمان است که از اطلاعات و داده‌ها محافظت می‌کنند. همه این موارد، در نهایت سرعت لود شدن صفحه در سری بعدی مراجعه را دو‌چندان می‌کند. احتمالا می‌دانید که بالا بودن سرعت باز شدن صفحات وب روی سئو سایت فروشگاهی تاثیر مثبتی می‌گذارد.

فرآیند کش کردن در کش سرور چگونه انجام می‌شود؟

برای اینکه به‌طور کامل بدانید کش سرور چیست، باید با ساختار و فرآیند سرور کش نیز آشنا شوید. به‌طور‌کلی، در فرآیند کش کردن، اطلاعات و داده‌ها در سخت‌افزارهایی مانند رم ذخیر می‌شوند. البته می‌توان از نرم‌افزارهای مخصوصِ اینکار نیز استفاده کرد که باز هم با حافظه داخلی در ارتباط‌اند. کش سرور را می‌توان توسط تکنولوژی‌های مختلفی مانند سیستم عامل‌ها، نرم‌افزارهای کاربردی وب، پایگاه‌های داده و لایه‌های شبکه مانند CDN‌ها اعمال و استفاده کرد.

با‌توجه‌به این اطلاعات، پیشنهاد می‌کنیم که در هنگام طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی خود، در کنار بررسی قیمت سایت فروشگاهی، روی انتخاب سرور، کش سرور و سرعت لود شدن صفحات سایتتان نیز تمرکز ویژه‌ای داشته باشید.

از کش سرور در کجا استفاده می‌شود؟

موارد استفاده از کش سرور متفاوت‌اند. از این سرور می‌توان به‌منظور کاهش تاخیر و بهبود IOPS در اکثر برنامه‌های کاربردی خواندنی استفاده کرد؛ پورتال‌هایی مانند پرسش‌و‌پاسخ، سایت‌های بازی و وبسایت‌های اشتراک‌گذاری رسانه. از این سرویس همچنین می‌توان برای بهبود IOPS برای سایت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد.

با‌توجه‌به این اطلاعات، فرآیند کش کردن می‌تواند همه نتایج جست‌و‌جو، محتوای سایت‌ها، درخواست یا پاسخ API، تصاویر، HTML و حتی محاسبات فشرده را شامل شود. این فرآیند به همه کاربران اجازه می‌دهد که بدون تاخیر و به‌آسانی به محتوای ذخیره‌شده دسترسی داشته باشند.

آشنایی با انواع کش سرور در دنیای تکنولوژی

تا اینجای مطلب متوجه شدیم که کش سرور چیست، چه کاربردی دارد و در کجا استفاده می‌شود. اکنون نوبت آن است که با انواع سرور کش آشنا شویم. به‌طور‌کلی، انواع این سرور عبارت‌اند از:

  •  ذخیره‌سازی پایگاه داده: در فرآیند ذخیره‌سازی داده‌ها به یک پایگاه داده (Database) پر‌سرعت نیاز است. سرعت بالا تاثیر مثبتی روی عملکرد برنامه‌ها خواهد داشت.
  • ذخیره‌سازی CDN: cdn‌ها نیز از کش سرور برای ذخیره کردن محتوای وب در نزدیک‌ترین فاصله استفاده می‌کنند.
  • کش عمومی

با استفاده از انواع کش سرور سرعت برنامه‌ها و باز شدن صفحات بیشتر می‌شود. از کش عمومی می‌توان برای اطلاعات قابل ارجاع و داده‌های نمایه استفاده کرد. توجه به مفاهیمی مانند Cache Server که مستقیما روی سرعت باز شدن صفحات سایت اثر دارند، در طراحی و ساخت سایت‌های فروشگاهی اهمیت بسیاری دارد؛ بنابراین توصیه می‌کنید که فروشگاه آنلاین خود را توسط یک مجموعه معتبر و حرفه‌ای مانند شاپفا بسازید.

ساخت سایت فروشگاهی در کمترین زمان، با فروشگاه ساز شاپفا

در این مقاله در کنار یکدیگر بررسی کردیم که کش سرور چیست و چه کاربردهایی دارد. اما برای ساختن یک سایت حرفه‌ای و با سرعت بالا، بهتر است از خدمات یک فروشگاه‌ساز معتبر و خوش‌نام استفاده کنید. مجموعه شاپفا طراحی سایت‌های فروشگاهی و اتصال آن‌‌ها به درگاه‌های پرداخت را با بهترین قیمت و کیفیت بر‌عهده می‌گیرد. این مجموعه معتبر از 31 درگاه پرداخت آنلاین در کشور پشتیبانی می‌کند.

برای آگاهی از خدمات فروشگاه ساز شاپفا کافی است وارد سایت این مجموعه به نشانی shopfa.com شوید. به‌منظور دریافت مشاوره نیز پیشنهاد می‌کنیم با شماره تلفن 02167954 تماس بگیرید. کارشناسان شاپفا در اسرع‌وقت پاسخ شما را خواهند داد.